Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Три аржентински вина от малбек, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Белите блендове на България - игра на въображението, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Най-добрите храни-приятели на вино, Сотерн – Меката на френските десертни вина, 3 - те най-скъпите вина !, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Винзавод Асеновград, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Италианският списък, Как да съчетаваме пица и вино, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Ethno Chardonnay 2010, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Виното като любовник, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Белите блендове на България - игра на въображението, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Ура за сира!, Какво е тероар ?, Как да съхраняваме виното, Лятото и виното, Discover.Vino Северна Италия, С какво вино е подходящо да готвим, Какво е тероар ?

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове