Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Винената бутилка, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Приключения по пътя на божолето, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Вила Мелник, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Казанлък - столица на виното „Розе", WiFo е първият форум за вино и храна, Бутилките от вино в двора и градината, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Riverside 2015 - Manastira Winery, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Новите вина на Вила Мелник за 2016, Колекционерите на вино се насочват към портото, Как чашата помага на виното, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Видеоурок: цветовете на виното, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Винарска изба "Ямантиев", La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Топ 10 винени барове в Париж !, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове