Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Змийско вино спира косопада, вдига самолета, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Световните винени сортове, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Вино и стил - еп.3, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Участници - Сомелиер на годината 2017, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, България – „почетен гост“ на най-голямото винено изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Десертни червени сортове, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, WiFo – да поговорим за вино и храна, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, САЛОН НА ВИНОТО 2017, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Пино ноар и деликатеси, Ден на виното на река Дунав, Коркът остава във виното, Какво вино за кое сирене е подходящо, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Десертни бели сортове, Тероар - еп.4

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове