Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Rose 2014 - Santa Maria, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Видеоурок: цветовете на виното, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, 1 милион евро за колекция редки вина, Сира в бутилката, Вино и стил - еп.2, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Gulbanis Wine - Syrah 2011, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Тера Тангра - Black Label, Gorchivka Rose Gabernet & Merlot 2013, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Как да си направим сангрия, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Alexandra Estate, Rose 2014 - Santa Maria

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове