Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен

Снимка
На снимката: Експозициите на чуждестранни фирми на Международната селскостопанска изложба „Агра 2016“ са два пъти по-големи по площ в сравнение с миналата година.

Чуждестранни и български фирми показват по-силен интерес към тазгодишното издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и туризъм, който ще се проведе от 24 до 28 февруари в Международен панаир Пловдив. Увеличени са значително и броят на фирмите, и ангажираните площи, макар до старта да остават двадесет дни. Според експерти това е още едно потвърждение на очакванията, че икономиката в България ще ускорява темповете си, след като постигна растеж от близо 3% през миналата година.

От седемте изложения, включени в мегафорума, най-голям е ръстът при Международната селскостопанска изложба „Агра“, Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“ и Международната изложба за храни и напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех 2016“. Това показва, че представените в тях сектори са перспективни за бизнес и инвестиции.

Чуждестранното участие в „Агра 2016“ ще бъде много по-голямо в сравнение с миналата година. Ангажираните площи вече са два пъти повече. До момента броят на чуждите фирми е нараснал с 61%.
Същата тенденция се откроява и при „Винария“, където чуждестранните изложители вече са с 44% повече, а експозициите им се разширяват с 52%. Българските производители и дистрибутори не им отстъпват и също засилват своето присъствие. На изложбата се завръщат известни винарски изби, които не са участвали през последните 4-5 години.
Съществен подем отбелязва и „Фудтех“. Нейното тазгодишно издание ще бъде с много богата продуктова гама, покриваща всякакви видове храни, част от които ще бъдат демонстрирани за първи път на нашия пазар.
Заради засиления интерес към „Винария“ и „Фудтех“ както от чуждестранни, така и от български компании ще бъде разширен уникалният Град на виното, където съвместно се презентират вина, спиртни напитки, хранителни продукти и гурме кулинария. Той се оказа тесен да побере всички желаещи да се представят в него, затова площта му се увеличава, а широката палитра от експонати го превръща в зона за вкусови изкушения и наслади.

Мегафорумът за агробизнес, вино, храни и туризъм обхваща общо седем прояви, свързани със селското стопанство, винаната индустрия, хранителната промишленост и алтернативни форми на туризъм. В неговите рамки са също и следните изложби: „БиоАгра“, „Апи България“ - за пчеларство, „Хорека Пловдив“ - за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти, и „Вкусовете на Италия“.

Инициативата стартира през миналата година и беше високо оценена от изложителите, затова сега ще се проведе в значително по-голям мащаб не само като размери, а и като разнообразие на демонстрираните иновации.
Промените привличат и повече гости от страната и чужбина. Вече има заявки за посещения на делови делегации и на групи специалисти от Украйна, Гърция, Турция, Македония и други държави. Очакват се над 30 000 посетители да разгледат мегафорума в Международен панаир Пловдив.Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Истинското вино - бариера пред рака!, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, VINOAR - Organic Aronia, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Каква чаша да изберем ?, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, 10 причини да станете любител на виното, Коркът остава във виното, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Местните сортове – още един шанс за българските вина, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Кои са лозаро-винарските райони в България?, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Какво всъщност е "натурално вино"?, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Правят град на виното, Mystery Debut - Cabernet Sauvignon 2015 Afuzov Winery, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове