Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50

Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50

Снимка

Tази година началото на обявяването на 50-те най-добри български вина за 2015 според винената медиа DiVino се падна 1 февруари – професионалния, а и народен празник на винарите и любителите на виното.
Класацията стартира преди пет години, като през това време българското вино претърпя еволюция във вярна според медиата посока - стилът не е с прекалено много дъб, все повече местни сортове участват в купажите, с много от тях се работи усилено на лозето и се постигат видими резултати. Българските изби отварят врати за винен туризъм, а вината им получават все по-голямо и напълно заслужено международно внимание. Пазарът се раздвижва нагоре, което е повод за оптимизъм, макар и все още умерен.
DiVino Топ 50 е класация на седем винени професионалисти от дегустационния екип на DiVino. Тя отразява целогодишната работа на винените автори, която в началото на всяка година се систематизира в интригуващ и обоснован списък от вина с доказани качества.

Вече са публикувани вината между 17-то и 20-то място и всеки ден ще бъдат обявявани все по-високи позиции в подреждането. Целият списък на 50-те най-добри места ще бъде представен в средата на февруари, точно ден, след като стане известно и вино №1.

Следете класацията на DiVino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Да отслабнем с вино!, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, DiVino.Taste 2015 обзор !, Шато Копса, Кулинарни предизвикателства на фестивала „Вино и храна“, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Компоненти на дегустацията I: Окото, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Как да комбинираме вино и салата, Винарска Изба Тера Тангра, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Розе - Малката Звезда 2012, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Какво вино за кое сирене е подходящо, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Кулинарно кино с гурме вечери, “Tирбушон” от бъдещето, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Канадец прави вино от домати, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Коркът остава във виното, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Гроздовите семки са извор на здраве, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, И бялото вино е полезно за сърцето?, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове