Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

"Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

Снимка

Едни от най-забележителните вина на известни с винопроизводство дестинации като Испания, Италия,Чили, Аржентина и Южна Африка са вече на българския пазар

"Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс".


Изключителни по качество вина от дванадесет изби предлага на българския пазар „Платинум Брандс“. Компанията е официален вносител и дистрибутор на палитра вносни вина от 12 изби. Едни от най-забележителните вина на известни с винопроизводство дестинации като Испания, Италия,Чили, Аржентина и Южна Африка са вече на българския пазар.

Сред предложенията за ценители са четирите вина Prosecco от „Foss Marai”. Те се предлагат на цени от 19,90 до 29 лв. Духът на Испания идва от „Juan Gil“, „Atalaya“, „Can Blau” и Ateca“. Най-евтиното от шестте вина струва 11,50, а най-скъпото - Mass De Can Blau - 57,50 лв.

Прочутата винена дестинация Южна Америка се представя с избите „Stellenrust“ и „Aaldering“, а шестте вина от тях са на цени между 15,70 и 40 лв. Чили влиза в дома ви с напитките на „Anakena“, „Veramonte“ и „Quintay“ /от 14,20 до 28,70 лв./, а Аржентина - с 6 вина от „Norton“ и „Bousquet“ на цени от 14,20 до 28,70 лв.

Снимка
Снимка: economic.bg Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс", по време на изключително стилното и изящно представяне на вината пред отбрана публика от ценители и познавачи на хубавото вино

„Създадохме Платинум Брандс преди няколко години с идеята да предлагаме качествени продукти и да ги презентираме по качествен начин. Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс". Тя посочи, че предпочита испанските вина. А любимото й от новата селекция е Atalaya, защото е вкусно и "добре сготвено". „Когато вината са качествени, ще ги харесат всички - независимо дали предпочитат вкус на плодове или с повече дъб. Ще ги харесат дори хора, които не са професионалисти“, убедена е Николова.

Тя посочва още, че целта на проекта е подбор на вина, отговарящи на съотношението цена -качество. Те се предлагат в топ рестораните у нас, както и в търговските вериги. „Хората трябва да опитат новите напитки, за да обогатят винената си култура. За щастие българинът пие все повече вино. А виното е изкуство, любов, приятелство“, допълва още Цветелина Николова. Тя издаде, че до март 2016 г. компанията ще разшири селекцията си с розета от Прованс, Франция, с още италиански еликсири, с внос от Калифорния, Нова Зеландия и Австралия.

„Подбирахме вината в рамките на 2 години. Моите фаворити са чилийските и аржентинските, но всички са уникални и със специфичен вкус. Заслужава си да се опитат“, отбелязва Стефан Ангелов, експорт мениджър в "Платинум Брандс". Компанията дистрибутира и свои собствени марки, като българските са от избите „Katarzyna Estate“, „Concerto Winery” и „Belizza Winery”. През последните години компанията изнася родно производство за Китай, САЩ, Швейцария и Белгия.

На снимката: Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс", по време на изключително стилното и изящно представяне на вината пред отбрана публика от ценители и познавачи на хубавото вино

Източник: exporter.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Оранжево вино - същност, производство и консумация, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Произходът има значение, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Бъчвата като мебел и аксесоар, Тероар - еп.1, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Акценти Винзавод Асеновград, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, На Трапезата на Wine & Food Society, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Винен оптимизъм на Балканите, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Зелено вино, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, DiVino.Taste 2013, Защо французите получават рядко инфаркт?, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове