Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

"Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят

Снимка

Едни от най-забележителните вина на известни с винопроизводство дестинации като Испания, Италия,Чили, Аржентина и Южна Африка са вече на българския пазар

"Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс".


Изключителни по качество вина от дванадесет изби предлага на българския пазар „Платинум Брандс“. Компанията е официален вносител и дистрибутор на палитра вносни вина от 12 изби. Едни от най-забележителните вина на известни с винопроизводство дестинации като Испания, Италия,Чили, Аржентина и Южна Африка са вече на българския пазар.

Сред предложенията за ценители са четирите вина Prosecco от „Foss Marai”. Те се предлагат на цени от 19,90 до 29 лв. Духът на Испания идва от „Juan Gil“, „Atalaya“, „Can Blau” и Ateca“. Най-евтиното от шестте вина струва 11,50, а най-скъпото - Mass De Can Blau - 57,50 лв.

Прочутата винена дестинация Южна Америка се представя с избите „Stellenrust“ и „Aaldering“, а шестте вина от тях са на цени между 15,70 и 40 лв. Чили влиза в дома ви с напитките на „Anakena“, „Veramonte“ и „Quintay“ /от 14,20 до 28,70 лв./, а Аржентина - с 6 вина от „Norton“ и „Bousquet“ на цени от 14,20 до 28,70 лв.

Снимка
Снимка: economic.bg Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс", по време на изключително стилното и изящно представяне на вината пред отбрана публика от ценители и познавачи на хубавото вино

„Създадохме Платинум Брандс преди няколко години с идеята да предлагаме качествени продукти и да ги презентираме по качествен начин. Ние не искаме да сме поредната компания, която предлага вносни вина, а да предложим селекция, различна за нашия пазар“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс". Тя посочи, че предпочита испанските вина. А любимото й от новата селекция е Atalaya, защото е вкусно и "добре сготвено". „Когато вината са качествени, ще ги харесат всички - независимо дали предпочитат вкус на плодове или с повече дъб. Ще ги харесат дори хора, които не са професионалисти“, убедена е Николова.

Тя посочва още, че целта на проекта е подбор на вина, отговарящи на съотношението цена -качество. Те се предлагат в топ рестораните у нас, както и в търговските вериги. „Хората трябва да опитат новите напитки, за да обогатят винената си култура. За щастие българинът пие все повече вино. А виното е изкуство, любов, приятелство“, допълва още Цветелина Николова. Тя издаде, че до март 2016 г. компанията ще разшири селекцията си с розета от Прованс, Франция, с още италиански еликсири, с внос от Калифорния, Нова Зеландия и Австралия.

„Подбирахме вината в рамките на 2 години. Моите фаворити са чилийските и аржентинските, но всички са уникални и със специфичен вкус. Заслужава си да се опитат“, отбелязва Стефан Ангелов, експорт мениджър в "Платинум Брандс". Компанията дистрибутира и свои собствени марки, като българските са от избите „Katarzyna Estate“, „Concerto Winery” и „Belizza Winery”. През последните години компанията изнася родно производство за Китай, САЩ, Швейцария и Белгия.

На снимката: Цветелина Николова, управляващ директор на "Платинум Брандс", по време на изключително стилното и изящно представяне на вината пред отбрана публика от ценители и познавачи на хубавото вино

Източник: exporter.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Цените на виното по света, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Винотерапия за красота, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, 10 причини да станете любител на виното, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", 35 оригинални етикети за вино, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Едно фино, моля!, Няколко интересни и неочаквано добри комбинации с червено вино, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Колекционерите на вино се насочват към портото, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Най-скъпо продадените вина в света, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Българските местни сортове, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, 10 причини да станете любител на виното, Червено Вино - общ преглед, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Вино и стил - еп.6, Бутилките от вино в двора и градината

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове