Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Фалира доставчик на вино за милиардери

Фалира доставчик на вино за милиардери

Снимка
Интериорът на магазина на Premier Cru в Бъркли. Снимка Trachtenberg Architects

Елитен дилър на вино в Калифорния фалира, след като обеше обвинен, че е измамил клиентите си, пише CNBC. Premier Cru, базиран в Бъркли, Калифорния, затвори своя магазин и внесе документи за откриване на производство по несъстоятелност с активи за $7 млн. и задължения за над $70 млн.

Според анализатори това е най-големият фалит на винен търговец през последните години и хвърля сянка върху целия сегмент на търговия с напитката.

В случая с Premier Cru са замесени имената на едни от най-големите колекционери на вино в света. В представения пред съда списък с кредиторите има над 9000 имена, след които тези на милиардерите Уилям Кох и Джеф Грийн.

Някои от заможните колекционери са платили по повече от половин милион долара на търговеца за редки вина, които след това не са получили, показват предишни публикации по темата на CNBC.

През последните години Premier Cru си беше извоювал статуса на най-реномирания търговец в сегмента на продажбите на вино в САЩ. Компанията предлагаше не само редки реколти за по няколко хиляди долара, но и качествени вина, чиито цени започваха от $9 бутилката. Така че сред клиентите, претърпели загуби, има и много американци от средната класа.

Premier Cru беше специализиран не само в продажбите на бутилирани вина, но и на винени фючърси - вина от нови и по-стари реколти, които още отлежават и не са бутилирани.

Още през миналата година срещу него бяха заведени десетки дела от клиенти, които са платили, но не са получили заявените количества. Оказва се, че проблемът с доставките датирал от години, но компанията постоянно измисляла успешни оправдания, за да убеди своите клиенти, че скоро ще получат поръчаните вина.

Източник: clubz.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Кратък урок за ароматите във виното, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Основни правила за етикет и протокол на масата, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Наградите на Августиада`2013, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Августиада 2017, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Винарна Свищов, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Как да разчетеш етикета на шампанското, Беса Валей, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА гр. Варна 2015, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове