Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Фалира доставчик на вино за милиардери

Фалира доставчик на вино за милиардери

Снимка
Интериорът на магазина на Premier Cru в Бъркли. Снимка Trachtenberg Architects

Елитен дилър на вино в Калифорния фалира, след като обеше обвинен, че е измамил клиентите си, пише CNBC. Premier Cru, базиран в Бъркли, Калифорния, затвори своя магазин и внесе документи за откриване на производство по несъстоятелност с активи за $7 млн. и задължения за над $70 млн.

Според анализатори това е най-големият фалит на винен търговец през последните години и хвърля сянка върху целия сегмент на търговия с напитката.

В случая с Premier Cru са замесени имената на едни от най-големите колекционери на вино в света. В представения пред съда списък с кредиторите има над 9000 имена, след които тези на милиардерите Уилям Кох и Джеф Грийн.

Някои от заможните колекционери са платили по повече от половин милион долара на търговеца за редки вина, които след това не са получили, показват предишни публикации по темата на CNBC.

През последните години Premier Cru си беше извоювал статуса на най-реномирания търговец в сегмента на продажбите на вино в САЩ. Компанията предлагаше не само редки реколти за по няколко хиляди долара, но и качествени вина, чиито цени започваха от $9 бутилката. Така че сред клиентите, претърпели загуби, има и много американци от средната класа.

Premier Cru беше специализиран не само в продажбите на бутилирани вина, но и на винени фючърси - вина от нови и по-стари реколти, които още отлежават и не са бутилирани.

Още през миналата година срещу него бяха заведени десетки дела от клиенти, които са платили, но не са получили заявените количества. Оказва се, че проблемът с доставките датирал от години, но компанията постоянно измисляла успешни оправдания, за да убеди своите клиенти, че скоро ще получат поръчаните вина.

Източник: clubz.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Тероар - еп.5, Канадец прави вино от домати, Колко и как да пием вино, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Как говори цветът на виното, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Кой пие най-много вино по света, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Rose 2014 - Santa Maria, 10x - Въпрос на нос, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Приключения по пътя на божолето, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, Оранжево вино - същност, производство и консумация, И бялото вино е полезно за сърцето?, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Фондю и вино, Как да съхраняваме виното, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Виното - характеристика и особености, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Винен оптимизъм на Балканите, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Rose - 2016 Orbelia Winery, Винотерапия за красота, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове