Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Фалира доставчик на вино за милиардери

Фалира доставчик на вино за милиардери

Снимка
Интериорът на магазина на Premier Cru в Бъркли. Снимка Trachtenberg Architects

Елитен дилър на вино в Калифорния фалира, след като обеше обвинен, че е измамил клиентите си, пише CNBC. Premier Cru, базиран в Бъркли, Калифорния, затвори своя магазин и внесе документи за откриване на производство по несъстоятелност с активи за $7 млн. и задължения за над $70 млн.

Според анализатори това е най-големият фалит на винен търговец през последните години и хвърля сянка върху целия сегмент на търговия с напитката.

В случая с Premier Cru са замесени имената на едни от най-големите колекционери на вино в света. В представения пред съда списък с кредиторите има над 9000 имена, след които тези на милиардерите Уилям Кох и Джеф Грийн.

Някои от заможните колекционери са платили по повече от половин милион долара на търговеца за редки вина, които след това не са получили, показват предишни публикации по темата на CNBC.

През последните години Premier Cru си беше извоювал статуса на най-реномирания търговец в сегмента на продажбите на вино в САЩ. Компанията предлагаше не само редки реколти за по няколко хиляди долара, но и качествени вина, чиито цени започваха от $9 бутилката. Така че сред клиентите, претърпели загуби, има и много американци от средната класа.

Premier Cru беше специализиран не само в продажбите на бутилирани вина, но и на винени фючърси - вина от нови и по-стари реколти, които още отлежават и не са бутилирани.

Още през миналата година срещу него бяха заведени десетки дела от клиенти, които са платили, но не са получили заявените количества. Оказва се, че проблемът с доставките датирал от години, но компанията постоянно измисляла успешни оправдания, за да убеди своите клиенти, че скоро ще получат поръчаните вина.

Източник: clubz.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Винен аромат от Асеновград, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Ден на виното и любовта 14 февруари, Midalidare ROCK in the wine valley, Winter Taste: Сира и шоколад – едно пикантно и вкусно събитие от DiVino, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Contenplations Rose 2016 - Katarzyna Estate, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, ВИНАРИЯ 2018 с повече изложители и продукти, Соаве - Виното на Данте, Лятно предложение: две български вина от мискет!, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Discover.Vino представя специалните вина!, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Продукти на VIA VERDE, Zitara Rose Mourvedre & Grenache 2015 - Four Friends, Discover.Vino World 2018 представя: огромното разнообразие от розови и пенливи вина!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове