Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Фалира доставчик на вино за милиардери

Фалира доставчик на вино за милиардери

Снимка
Интериорът на магазина на Premier Cru в Бъркли. Снимка Trachtenberg Architects

Елитен дилър на вино в Калифорния фалира, след като обеше обвинен, че е измамил клиентите си, пише CNBC. Premier Cru, базиран в Бъркли, Калифорния, затвори своя магазин и внесе документи за откриване на производство по несъстоятелност с активи за $7 млн. и задължения за над $70 млн.

Според анализатори това е най-големият фалит на винен търговец през последните години и хвърля сянка върху целия сегмент на търговия с напитката.

В случая с Premier Cru са замесени имената на едни от най-големите колекционери на вино в света. В представения пред съда списък с кредиторите има над 9000 имена, след които тези на милиардерите Уилям Кох и Джеф Грийн.

Някои от заможните колекционери са платили по повече от половин милион долара на търговеца за редки вина, които след това не са получили, показват предишни публикации по темата на CNBC.

През последните години Premier Cru си беше извоювал статуса на най-реномирания търговец в сегмента на продажбите на вино в САЩ. Компанията предлагаше не само редки реколти за по няколко хиляди долара, но и качествени вина, чиито цени започваха от $9 бутилката. Така че сред клиентите, претърпели загуби, има и много американци от средната класа.

Premier Cru беше специализиран не само в продажбите на бутилирани вина, но и на винени фючърси - вина от нови и по-стари реколти, които още отлежават и не са бутилирани.

Още през миналата година срещу него бяха заведени десетки дела от клиенти, които са платили, но не са получили заявените количества. Оказва се, че проблемът с доставките датирал от години, но компанията постоянно измисляла успешни оправдания, за да убеди своите клиенти, че скоро ще получат поръчаните вина.

Източник: clubz.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Как ние възприемаме виното?, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, DiVino.Taste 2015 обзор !, Световните винени сортове, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Как да съчетаваме пица и вино, С дъх на рубин под Трихълмието, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Как да съхраним своето вино?, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Vestibule Wine Ambassador, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Как да се справим с безсънието, Пет български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2016, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Contour Rose 2014 - Изба Карабунар, Новото лице на испанското вино, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Как да съчетаваме пица и вино, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове