Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Снимка winebg.info

Действието в „Майсторът на вино“ на Ноа Гордън се развива основно в Каталуния от втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия. Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек. Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът ѝ Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

В „Майсторът на вино“ Ноа Гордън ни запознава с нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, въвежда ни умело в света на едно село в Пенедес – с неговите традиционни празнични човешки кули - кастели, със симпатиите и враждите му, с една нежна и силна любов, със съмненията и предразсъдъците, стремежите, страстите и всички други механизми, които тласкат напред човешката цивилизация.
В последния роман на Ноа Гордън откриваме същността на литературния успех на известния американски автор на бестселъри („Лечителят“, „Шаман“): силни лични истории, силни и ясни образи, увлекателен сюжет, характери, отличаващи се с човечност и мащаб, достоверен разрез на епохата – създадени от писател, чиято чувствителност и попадения възхищават хиляди читатели в течение на годините.

Очаквайте „Майсторът на вино“, Ноа Гордън от 1- ви февруари във всички книжарници в София и страната и онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/maystorat-vino-noa-gordan-970.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, На Трапезата на Wine & Food Society, На Трапезата на Wine & Food Society, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Винзавод Асеновград, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Как да сготвим миди с вино, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Розе Свети Илия 2009, Изба Боровица, Един ден в Града на Виното, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Десертни червени сортове, Мидалидаре Естейт, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Готвачката на Химлер, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Защо точно шардоне?, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Отновo е време за DiVino.Taste!, Кратък урок за ароматите във виното

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове