Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Снимка winebg.info

Действието в „Майсторът на вино“ на Ноа Гордън се развива основно в Каталуния от втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия. Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек. Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът ѝ Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

В „Майсторът на вино“ Ноа Гордън ни запознава с нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, въвежда ни умело в света на едно село в Пенедес – с неговите традиционни празнични човешки кули - кастели, със симпатиите и враждите му, с една нежна и силна любов, със съмненията и предразсъдъците, стремежите, страстите и всички други механизми, които тласкат напред човешката цивилизация.
В последния роман на Ноа Гордън откриваме същността на литературния успех на известния американски автор на бестселъри („Лечителят“, „Шаман“): силни лични истории, силни и ясни образи, увлекателен сюжет, характери, отличаващи се с човечност и мащаб, достоверен разрез на епохата – създадени от писател, чиято чувствителност и попадения възхищават хиляди читатели в течение на годините.

Очаквайте „Майсторът на вино“, Ноа Гордън от 1- ви февруари във всички книжарници в София и страната и онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/maystorat-vino-noa-gordan-970.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, Звукът на виното, Шато Копса, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Terra Tangra Winery, Rubin 2013 - Santa Maria, Има нещо странно в това вино, Броени часове до „Фестивал вино и храна” - Варна 2018 г, DiVino Топ 50 за 2015, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Вино и стил - еп.8, Виното вече има свой дом в Бургас, Защо французите получават рядко инфаркт?, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Тероар - еп.1, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, WiFo е първият форум за вино и храна, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, K7 2015 - Balar Wines, Правят град на виното, Тероар - еп.2, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Винен аромат от Асеновград, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, VINOAR - Organic Aronia, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Фалира доставчик на вино за милиардери, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове