Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Снимка winebg.info

Действието в „Майсторът на вино“ на Ноа Гордън се развива основно в Каталуния от втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия. Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек. Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът ѝ Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

В „Майсторът на вино“ Ноа Гордън ни запознава с нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, въвежда ни умело в света на едно село в Пенедес – с неговите традиционни празнични човешки кули - кастели, със симпатиите и враждите му, с една нежна и силна любов, със съмненията и предразсъдъците, стремежите, страстите и всички други механизми, които тласкат напред човешката цивилизация.
В последния роман на Ноа Гордън откриваме същността на литературния успех на известния американски автор на бестселъри („Лечителят“, „Шаман“): силни лични истории, силни и ясни образи, увлекателен сюжет, характери, отличаващи се с човечност и мащаб, достоверен разрез на епохата – създадени от писател, чиято чувствителност и попадения възхищават хиляди читатели в течение на годините.

Очаквайте „Майсторът на вино“, Ноа Гордън от 1- ви февруари във всички книжарници в София и страната и онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/maystorat-vino-noa-gordan-970.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Divino magazine - брой 6, За виното – с любов ...и още нещо, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Розе Свети Илия 2009, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Как старее виното, Легендите за чукането с чаши, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Тероар - еп.3, Каталог на българското вино 2013, Участници - Сомелиер на годината 2017, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Всичко, което трябва да знаете за розето, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Syrah 2014 - Villa Bassarea

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове