Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Снимка winebg.info

Действието в „Майсторът на вино“ на Ноа Гордън се развива основно в Каталуния от втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия. Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек. Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът ѝ Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

В „Майсторът на вино“ Ноа Гордън ни запознава с нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, въвежда ни умело в света на едно село в Пенедес – с неговите традиционни празнични човешки кули - кастели, със симпатиите и враждите му, с една нежна и силна любов, със съмненията и предразсъдъците, стремежите, страстите и всички други механизми, които тласкат напред човешката цивилизация.
В последния роман на Ноа Гордън откриваме същността на литературния успех на известния американски автор на бестселъри („Лечителят“, „Шаман“): силни лични истории, силни и ясни образи, увлекателен сюжет, характери, отличаващи се с човечност и мащаб, достоверен разрез на епохата – създадени от писател, чиято чувствителност и попадения възхищават хиляди читатели в течение на годините.

Очаквайте „Майсторът на вино“, Ноа Гордън от 1- ви февруари във всички книжарници в София и страната и онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/maystorat-vino-noa-gordan-970.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Тера Тангра - Black Label, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Бургаски Винен Фестивал 2016 Карта / Wine Fest Burgas 2016 map, BIWC 2015 участници, Кулинарно кино с гурме вечери, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Rose 2014 - Santa Maria, Как говори цветът на виното, Тероар - еп.2, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Пандизчии правят бяло вино, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Какво издава виното за характера на човека ?, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Виното като любовник, Българското вино – дар от тракийските богове, WiFo – да поговорим за вино и храна, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Технология за производство на бяло вино, И замириса на..., Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Дегустация: златното шардоне на България, Тера Тангра - Black Label

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове