Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

Снимка winebg.info

Действието в „Майсторът на вино“ на Ноа Гордън се развива основно в Каталуния от втората половина на ХІХ век с прохождането на големите винопроизводители – историята е обгърната в мантията на вълнуващото и трудно време, в което главният герой Жозеп Алварес трябва да живее. Въпреки че е много млад Жозеп вече познава любовта, политическите интриги и тежкия труд – този опит, заедно с безспорното му призвание да прави добро вино, бележи съдбата му.

След като става неволен участник в политическо покушение, разтърсило и без това разбунената политическа сцена на Испания по време на карлистките войни, Жозеп бяга във Франция и започва работа като лозар. Благодарение на френски винар в Лангедок Жозеп Алварес открива изкуството на виноделието и от този миг нататък тази страст предопределя живота му. Въпреки страха му да не попадне в ръцете на полицията при новината за смъртта на баща си той решава да се върне в родното си село Санта Еулалия. Борейки се със страховете си, със стихиите и с предразсъдъците, той се отдава на едно завладяващо и безкрайно трудно приключение – да направи хубаво вино и да се изгради като достоен човек. Светът на Жозеп е населен от автора с ярки и плътни образи: брат му Донат – работник в Барселона, младата вдовица Маримар и синът ѝ Франсеск, бакалинът с кубински произход Нивалдо и другите местни жители обогатяват и дават живот на увлекателния роман.

В „Майсторът на вино“ Ноа Гордън ни запознава с нравите и отношенията на хората в Испания преди близо 150 години, въвежда ни умело в света на едно село в Пенедес – с неговите традиционни празнични човешки кули - кастели, със симпатиите и враждите му, с една нежна и силна любов, със съмненията и предразсъдъците, стремежите, страстите и всички други механизми, които тласкат напред човешката цивилизация.
В последния роман на Ноа Гордън откриваме същността на литературния успех на известния американски автор на бестселъри („Лечителят“, „Шаман“): силни лични истории, силни и ясни образи, увлекателен сюжет, характери, отличаващи се с човечност и мащаб, достоверен разрез на епохата – създадени от писател, чиято чувствителност и попадения възхищават хиляди читатели в течение на годините.

Очаквайте „Майсторът на вино“, Ноа Гордън от 1- ви февруари във всички книжарници в София и страната и онлайн на http://www.vintageclub.bg/product/maystorat-vino-noa-gordan-970.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Meandra 2012 - Domain Marash, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, 5 години Балкански винен форум, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Красотата на френското вино, Тероар - еп.3, Vinoar - Пийте за здраве !, Какво ще опитате на WiFo, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Вила Юстина, Вила Мелник, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Технология за производство на червено вино, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Виното намалява шансовете за забременяване, Гроздовите семки са извор на здраве, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Най-скъпо продадените вина в света, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, Уникална винарска изба, Merlot 2013 - Dives Winery, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Винарска изба “Манастира”

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове