Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

meats

Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион и включва всички винопроизводители от региона на Мелник, Петрич и Сандански.

Тя е плод на обединените усилия на участващите винарни - тоест това е общ проект, който цели да стимулира туризма в региона като цяло.
Целта и е да запознае винолюбители и експерти с богатството на един от най-винените региони в България, Мелник, който присъства във всички световни енциклопедии на виното и е център за производство и търговия на вино от древни времена.

Освен с виното, картата цели да привлече български и чужди туристи към региона и с красивата природа и възможностите за разнообразна туристическа дейност: природен и приключенски туризъм, спа и балнео, обиколка на културните и исторически забележителности, поклоннически туризъм и др.
По принцип такива карти има във всеки световен винен регион, а най-накрая го има и в Мелнишкия край, който според нас е също толкова богат на винени традиции и освен висококачествено вино, предлага отлични условия за туризъм.

Включени са винарните, отворени за посещения и пригодени за винен туризъм: Вила Мелник, Орбелус,
Орбелия, Синтика, Рупел, Дамяница и Златен Рожен, както и други винопроизводители (някои от тях имат само лозя, а някои лозя и дегустационна зала): Свети Врач, Вила Илия, Виа Верде, Стримон, Мелнишка Ласка,
Градини и лозя Капатово, изба При Шестака, изба Хърсово, изба Ново Кономлади. Тоест общо 15 винопроизводителя в региона.
Освен това на картата има и други важни винени обекти като Музея на виното в Мелник, Кордопуловата къща, вино-бар Св. Врач и Wine Gallery (магазинът в Мелник, с най-пълната колекция от само най-доброто от местните производители).

meats

Картата представя и най-популярните и привлекателни природни, културни, исторически и религиозни забележителности: минералните извори в региона на угасналия вулкан Кожух, Рупите и храмът на баба Ванга, Златолист и църквата на преподобна Стойна, исторически и археологическите музеи в Мелник, Сандански и Петрич, възможности за спорт: колоездене и парапланеризъм в Беласица, планинарство и наблюдение на птици в Пирин, рафтинг по Струма.
Картата е двуезична и се разпространява безплатно - скоро ще бъде в някои от специализираните винени обекти, хотели, туристически центрове и турагенции.

Милица Зикатанова - Вила Мелник


За повече информация: https://www.facebook.com/groups/976651715741017/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018, Пет грешни мита за българското вино, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Как да си направим сангрия, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, 10 смешни наименования на марки вино, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Хиляди литри вино се изляха за традиционната „битка на виното” в Испания, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Cheval de Katarzyna - 2016, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Десертни червени сортове, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, 15 любопитни факта за виното, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Защо да хапваме грозде, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Брад Пит показа лозята си във Франция, DiVino.Taste 2015 обзор !, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Колекционирането на вино като инвестиция

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове