Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион

meats

Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион и включва всички винопроизводители от региона на Мелник, Петрич и Сандански.

Тя е плод на обединените усилия на участващите винарни - тоест това е общ проект, който цели да стимулира туризма в региона като цяло.
Целта и е да запознае винолюбители и експерти с богатството на един от най-винените региони в България, Мелник, който присъства във всички световни енциклопедии на виното и е център за производство и търговия на вино от древни времена.

Освен с виното, картата цели да привлече български и чужди туристи към региона и с красивата природа и възможностите за разнообразна туристическа дейност: природен и приключенски туризъм, спа и балнео, обиколка на културните и исторически забележителности, поклоннически туризъм и др.
По принцип такива карти има във всеки световен винен регион, а най-накрая го има и в Мелнишкия край, който според нас е също толкова богат на винени традиции и освен висококачествено вино, предлага отлични условия за туризъм.

Включени са винарните, отворени за посещения и пригодени за винен туризъм: Вила Мелник, Орбелус,
Орбелия, Синтика, Рупел, Дамяница и Златен Рожен, както и други винопроизводители (някои от тях имат само лозя, а някои лозя и дегустационна зала): Свети Врач, Вила Илия, Виа Верде, Стримон, Мелнишка Ласка,
Градини и лозя Капатово, изба При Шестака, изба Хърсово, изба Ново Кономлади. Тоест общо 15 винопроизводителя в региона.
Освен това на картата има и други важни винени обекти като Музея на виното в Мелник, Кордопуловата къща, вино-бар Св. Врач и Wine Gallery (магазинът в Мелник, с най-пълната колекция от само най-доброто от местните производители).

meats

Картата представя и най-популярните и привлекателни природни, културни, исторически и религиозни забележителности: минералните извори в региона на угасналия вулкан Кожух, Рупите и храмът на баба Ванга, Златолист и църквата на преподобна Стойна, исторически и археологическите музеи в Мелник, Сандански и Петрич, възможности за спорт: колоездене и парапланеризъм в Беласица, планинарство и наблюдение на птици в Пирин, рафтинг по Струма.
Картата е двуезична и се разпространява безплатно - скоро ще бъде в някои от специализираните винени обекти, хотели, туристически центрове и турагенции.

Милица Зикатанова - Вила Мелник


За повече информация: https://www.facebook.com/groups/976651715741017/

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, София се превръща отново в столица на българското вино!, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Divino magazine - брой 1, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Rubin 2013 - Santa Maria, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Винотерапия за красота, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!, Има два вида жени, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Особености на консумацията на алкохол по света, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Обстановката променя вкуса на виното, Как да съчетаваме пица и вино, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Топ 10 винени барове в Париж !, С какво вино е подходящо да готвим, Технология за производство на червено вино, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Дефиле на младото вино 2016, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Пино ноар и деликатеси, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Как чашата помага на виното, 11 романтични идеи за винен туризъм в България

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове