Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Канадец прави вино от домати

Канадец прави вино от домати

СПОДЕЛИ


Доматите ставали за вино – това упорито доказва Паскал Миш в Канада, дори се е сдобил със съответните документи, за да произведе своето “OMERTO”.40-годишният Паскал Миш е белгиец по произход и за трета поредна година предлага в Канада и САЩ новия си продукт – вино от домати. Той твърди, че напитката със златист цвят и прекрасен букет от аромати, е истинско вино и по нищо не отстъпва на еликсира от грозде, с който сме свикнали, съобщава novinar.bgКанадските любители на виното са първите, които имат късмета да го опитат. Тази година Паскал очаква с нетърпение да узрее реколтата в неговото “лозе” от 6200 стръка специални сортове домати, за да пусне на пазара поредната партида. За изминалите 2 години той е пласирал 65 000 бутилки от своето доматено вино “OMERTO”.

 Месарят от Белгия Паскал Миш се премества в Квебек, Канада преди 9 години. Желанието му да изпълни мечтата на своя прадядо се осъществява след доста усилия. Той прави дори невъзможното, за да убеди бюрократите, че доматите са плод, а не зеленчук и от тях е възможно да се произвежда алкохол, за да получи разрешително за производство и продажба. Както рекламира на своя сайт, тайната рецепта на доматеното вино се пази в семейството му вече 4 поколения.Изобретена е от неговия прадядо Омер и затова виното носи неговото име “ОМЕРТО”. Виното се прави по класическата технология, както и от грозде. След като отлежи 9 месеца, то вече няма никакъв доматен привкус и дори опитни сомелиери се затрудняват да го определят.Към необикновеното вино от домати има интерес, твърди Паскал. Той предлага своя продукт в няколко магазина в Квебек на символичните 35$ за бутилка. Мечтае да завладее и пазарите на Стария континент, но едва ли – дори и у нас по закон “вино” се нарича напитката от грозде, а домата ядем на салата.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Вино и стил - еп.1, Как да разчетеш етикета на шампанското, Вино и стил - еп.4, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, “Дефиле на младото вино” 2017, Колко и как да пием вино, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Divino magazine - брой 5, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Чаши за вино, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Пътят към по-добро здраве – чаша червено вино, “1000 км около София”, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Да поговорим за вино и храна, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Един ден в Града на Виното, Кино и вино на "София филм фест", Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Пловдив става вино столица през ноември, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Най-скъпо продадените вина в света, Новото лице на испанското вино, Отновo е време за DiVino.Taste!, VINOAR - Organic Aronia, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Между по-кисело и по-сладичко вино, Дефиле „Вино и гурме“ 2018, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове