Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Канадец прави вино от домати

Канадец прави вино от домати

СПОДЕЛИ


Доматите ставали за вино – това упорито доказва Паскал Миш в Канада, дори се е сдобил със съответните документи, за да произведе своето “OMERTO”.40-годишният Паскал Миш е белгиец по произход и за трета поредна година предлага в Канада и САЩ новия си продукт – вино от домати. Той твърди, че напитката със златист цвят и прекрасен букет от аромати, е истинско вино и по нищо не отстъпва на еликсира от грозде, с който сме свикнали, съобщава novinar.bgКанадските любители на виното са първите, които имат късмета да го опитат. Тази година Паскал очаква с нетърпение да узрее реколтата в неговото “лозе” от 6200 стръка специални сортове домати, за да пусне на пазара поредната партида. За изминалите 2 години той е пласирал 65 000 бутилки от своето доматено вино “OMERTO”.

 Месарят от Белгия Паскал Миш се премества в Квебек, Канада преди 9 години. Желанието му да изпълни мечтата на своя прадядо се осъществява след доста усилия. Той прави дори невъзможното, за да убеди бюрократите, че доматите са плод, а не зеленчук и от тях е възможно да се произвежда алкохол, за да получи разрешително за производство и продажба. Както рекламира на своя сайт, тайната рецепта на доматеното вино се пази в семейството му вече 4 поколения.Изобретена е от неговия прадядо Омер и затова виното носи неговото име “ОМЕРТО”. Виното се прави по класическата технология, както и от грозде. След като отлежи 9 месеца, то вече няма никакъв доматен привкус и дори опитни сомелиери се затрудняват да го определят.Към необикновеното вино от домати има интерес, твърди Паскал. Той предлага своя продукт в няколко магазина в Квебек на символичните 35$ за бутилка. Мечтае да завладее и пазарите на Стария континент, но едва ли – дори и у нас по закон “вино” се нарича напитката от грозде, а домата ядем на салата.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule - Розе Мелник 55 2012 Вила Мелник, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), Колекционирането на вино като инвестиция, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Български совиньон блан, реколта 2012, Най-нелепите въпроси за виното, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, DiVino Топ 50 за 2015, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Августиада 2016 награди, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Новото лице на испанското вино, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Enigma Experience 2010 - Malkata Zvezda, Как да разберем “Натуралните вина”, Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Angel's Estate Rose 2016, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Пандизчии правят бяло вино, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, 1 милион евро за колекция редки вина, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Всичко, което трябва да знаете за розето, Вино според характера, Траминерите на България, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове