Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Снимка winebg.info

София, 10 декември 2015 г. България като домакин на световния винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представят днес на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

На събитието ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.
България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. вина от 4 български изби („Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.


Снимка winebg.info

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави в „града на тепетата“.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.


Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Основни правила за етикет и протокол на масата, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Пет рецепти с червено вино, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Divino magazine - брой 3, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Каква чаша да изберем ?, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Дом на виното в София, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Световните винени сортове, Зелено вино, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Препоръки за здраве с грозде и вино, Топ 10 на кулинарния туризъм в Европа, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., 5 начина да подобрим вкуса на виното, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Дефиле на младото вино 2016, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове