Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Снимка winebg.info

София, 10 декември 2015 г. България като домакин на световния винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представят днес на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

На събитието ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.
България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. вина от 4 български изби („Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.


Снимка winebg.info

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави в „града на тепетата“.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.


Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Orange wine 2015 - Villa Melnik, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Розе от България и от Прованс, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Version - Plaisir Divin Cabernet Franc 2012 Винпром Асеновград, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Spancha Melnik 55 Rupel Winery 2016, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, La Bella 2015 - Rose Katarzyna Estate, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Августиада 2016 награди, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове