Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Снимка winebg.info

София, 10 декември 2015 г. България като домакин на световния винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представят днес на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

На събитието ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.
България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. вина от 4 български изби („Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.


Снимка winebg.info

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави в „града на тепетата“.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.


Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Мидалидаре Естейт, Rubin 2013 - Santa Maria, Винен оптимизъм на Балканите, Видеоурок: цветовете на виното, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Кино и вино на "София филм фест", Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Бъчвата като мебел и аксесоар, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Вино с марката Шалкенбош, Вино и стил - еп.7, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Как да си гледате на… вино?, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Пандизчии правят бяло вино, Защо чашата има значение, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Виното и звездите, 16 класически шардонета от Шабли, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове