Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Снимка winebg.info

София, 10 декември 2015 г. България като домакин на световния винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представят днес на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

На събитието ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.
България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. вина от 4 български изби („Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.


Снимка winebg.info

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави в „града на тепетата“.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.


Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

България може да бъде известна не само с ракия и вино, Мидалидаре Естейт, Four Friends Chardonnay 2013, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Как да съчетаваме пица и вино, Пандизчии правят бяло вино, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, DiVino.Taste 2015 обзор !, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Микро дегустация на мега Пиемонте, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Пловдив става вино столица през ноември, Балканския винен фестивал е празник за душата, за сетивата и емоцията..., Виното намалява шансовете за забременяване, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Бутилките от вино в двора и градината, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Вино и стил - еп.3, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Розето и модата

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове