Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ

Снимка winebg.info

София, 10 декември 2015 г. България като домакин на световния винен конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе през април 2016 г. в Пловдив, представят днес на официално събитие във Вашингтон, САЩ. То се организира от Concours Mondial de Bruxelles, „Пробежекс“ и българското посолство в САЩ.

На събитието ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителсвения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители, дистрибутори.
България е представена от няколко изби: „Беса Валей“, „Едоардо Миролио“, „Катаржина Естейт“, „Винзавод Асеновград“, „Шато Бургозоне“, „Боровица“, Château Vini, „Домейн Бойар“ , Todoroff, „Вила Ямбол“, „Карабунар“ и др.

Инициативата е част от програма на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация. На 8 декември 2015 г. вина от 4 български изби („Беса Валей“, „Винзавод Асеновград“, „Бургозоне“ и „Домейн Бойар“) дегустираха на официален обяд над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.


Снимка winebg.info

Concours Mondial de Bruxelles има над 20-годишна история. През 2016 г. той ще се проведе в Пловдив. България е предпочетена за домакин в надпревара с известни винарски страни. „16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина“, коментират от „Пробежекс“ и допълват, че очакват броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20. Над 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, купувачи и вносители на вино) от 52 националности ще дегустират и оценяват над 9000 вина от 55 държави в „града на тепетата“.

23-тото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ви април до 1-ви май 2016 г.и се организира от „Пробежекс“, в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Нациионалната лозаро-винарска камара.


Concours Mondial de Bruxelles е най-престижният независим винен конкурс в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DiVino Guide Българските вина 2016 е в помощ на всеки любител на виното, Защо да хапваме грозде, Подземна спираловидна домашна изба, Продукти Винарска изба Манастира, Как старее виното, 1 милион евро за колекция редки вина, Енолог на годината 2015, Вино и стил - еп.9, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Винарска изба Рупел, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Мидалидаре Естейт, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, VINOAR - Organic Aronia, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Виното помага и на бъбреците, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Винарска изба “Манастира”, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Как да съчетаваме пица и вино, Вино и стил - еп.4, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове