Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Обзор на Августиада 2015

Обзор на Августиада 2015

Grand_reserve_2009_Terra_Tangra


За четвъртото издание на Фестивала което се проведе от 16 до 18 октомври 2015 г. пристигнаха над 300 туристи от 6 държави от Европа и Азия. Повечето от тях са се записали в нарочна винена обиколка, организирана от MiEL и няколко международни туроператори. Българските гости бяха повече от 1200. Забелязаха се и водещи сомелиери, блогъри и винени журналисти да дегустират напитките на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2015.

Организатори са Търговско промишлената палата в Стара Загора и компания OINORAMA с подкрепата на община Стара Загора

Grand_reserve_2009_Terra_Tangra


На събитието участваха 30 винарски изби от България, Турция и Македония, които се състезаваха за почетния знак на римския император Каракала /188-217 г./. Носителят беше определен от голямото жури на публиката.

снимка


Grand_reserve_2009_Terra_Tangra

Златна Августиада 2015 спечели червеното вино Гранд Резерва - 2009 на Тера Тангра

Сребърна Августиада 2015 отиде при Umurbey Sauvignon blanc - 2014, Турция
Chamlija, Papaskarasi & Cabernet - 2013, Arcadia 333 - 2009.

Бронзовата Августиада 2015 взеха Вила Мелник, Аплауз Вионие - 2013 и Бетърхалф, One Red - 2013.


Тази година на Августиада имаше засилено участие от Северна България. Това са Винарна Свищов,Винарска изба Кайнарджа които се славят в направата на бяло вино от червените сортове, мавруд и каберне совиньон, и Винарска изба Нисово.

ГАЛЕРИЯ

Августиада 2015 снимка winebg.info

Редом със виненото изложение бяха организирани съпътстващи събития.
Отбрани вина от Августиада-2015 в МОЛ Галерия Стара Загора.
От 30 септември до 17 октомври 2015 г. включително, на атрактивна промо зона в Mall Galleria беше оформена информационно-рекламна зона Августиада 2015, в която, освен плакати и материали за Фестивала на виното и културното наследство, бяхат подредени вина на участници в Августиада, с информационна табелка за производителя на виното.

На 16 октомври 2015 г. в западната зала на Художествена галерия Стара Загора беше открита самостоятелната изложба "Съновидения" на младата турска художничка с български корен Ирен Чамлиджа, която е и автор на етикетите на винарска изба Чамлиджа. Изложбата е част от програмата на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2015.

На специална конференция Августиада 2015 се представиха теми като виното и приключенския туризъм, винен туризъм на Блаканите, представяне на книгата Виното е всичко на Вили Гълъбова.

Майсторски клас на тема "Непознатите винени съкровища на Турция" беше воден от Мустафа Чамлиджа, собственик на едноименната винарна.

За прът път тази година беше проведен майсторски клас "Светът на кафето". Как да си приготвим кафе вкъщи - воден от Йордан Дъбов, единствения у нас лицензиран кафе-инструктор.

Особен интерес имаше към ръчно изработените бутилки техника "Декупаж "на KoSe Wine Art Shop от Варна, които са вплели в метални орнаменти мотиви от митологията и фолклора.

Успехът на фестивала е в уникалната му формула: вино, кулинарно изкуство, представени сред автентични артефакти от 8-хилядолетната история на Стара Загора и гарнирани с различни форми на съвременно изкуство. Августиада е единствения фестивал с такава самобитност, заяви на пресконференция днес Олег Стоилов, председател на Търговско-промишлена палата Стара Загора и един от организаторите на проявата.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

24 уникални подаръка за любителите на вино, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Класически картини пресъздадени с вино, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Микро дегустация на мега Пиемонте, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Какво е съдържанието на виното?, Каталог Августиада 2015, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Кино и вино на "София филм фест", Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Етикети за вино / Wine labels, Debut Red 2014 - Via Verde, Каскада от събития представя България преди Световния винен конкурс 2016, Four Friends Chardonnay 2013, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Villa Bassarea Chardonnay 2015, 10 причини да станете любител на виното, Какви са ползите от пиенето на вино?, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Агнешко: с розе или червено?, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Приятели и посланици на българското виното в Лондон

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове