Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Тероар - еп.5, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Вино и стил - еп.8, Още едно вино създадено от музиканти, Divino magazine - брой 6, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Cheval de Katarzyna - 2016, Най-популярните червени вина, Готвачката на Химлер, Цените на виното по света, Направете си сангрия, Български тероари, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Още едно вино създадено от музиканти, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Виното и България, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Discover.Vino Северна Италия, Винарска изба Брестовица, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Уникална винарска изба, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, Как да разчетеш етикета на шампанското, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове