Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Angel's Estate Rose 2016, DiVino.Taste 2013 Програма, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Виното като любовник, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Какви са ползите от пиенето на вино?, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Цените на виното по света, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Four Friends Chardonnay 2013, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Големите вина от пино ноар, Компоненти на дегустацията I: Окото, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Пандизчии правят бяло вино, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Вино, секс и още нещо ..., Винотерапия за красота, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Виното като любовник

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове