Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Винарна Свищов, Виното не вреди на бременността, Компоненти на дегустацията I: Окото, Речник на дегустационните термини, Вино и стил - еп.6, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, Тероар - еп.2, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Червено Вино - общ преглед, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Как да бутилираме виното?, Розе Свети Илия 2009, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Винен аромат от Асеновград, Как говори цветът на виното, Колко и как да пием вино, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Vestibule Wine Ambassador, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Истинското вино - бариера пред рака!, Технология за производство на бяло вино, Вила Юстина, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Вино с марката Шалкенбош, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове