Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Melnik 55 - 2016 - Orbelia Winery, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Винени фестивали и изложения, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, СЕДМО ИЗДАНИЕ THE BALKANS INTERNATIONAL WINE COMPETITION & FESTIVAL (BIWC 2018), Винарски изби в България с възможност за дегустация, На Трапезата на Wine & Food Society, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Пет грешни мита за българското вино, New Bloom Winery - Rose 2016, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Винарска Изба Тера Тангра, Deja Vu 2015 - Minkov Brothers, Продукти на "Домейн Менада" серия Черга, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Виното не вреди на бременността, Angel's Estate Rose 2016, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Вино - цени и рекорди, Виното като любовник, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Ден на виното и любовта 14 февруари, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Дегустация: златното шардоне на България, Вино и стил - еп.9

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове