Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Българските местни сортове, Вила Мелник, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Компоненти на дегустацията I: Окото, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, Какво е съдържанието на виното?, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Мерло барик 2012 е единственото българско вино със златен медал Decanter, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Оригинални мебели от винени бутилки, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Divino magazine - брой 5, С какво вино е подходящо да готвим, Какво ще опитате на WiFo, Какво ще опитате на WiFo, Да отслабнем с вино!, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Стандартната бутилка за вино, Дъб и вино – неповторима комбинация, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Slow Food гостува на DiVino.Taste, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Discover.Vino представя специалните вина!, Riverside 2015 - Manastira Winery, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Coravin- иновативна джаджа, Riverside 2015 - Manastira Winery, Новите вина на Вила Мелник за 2016

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове