Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на виноГлобалните винени запаси са достигнали най-ниските си нива за последното десетилетие. Това е заключението основното заключение в най-новия доклад на Rabobank.За първи път след много поредни години на свръхпредлагане винената индустрия се доближава до баланс между търсенето и предлагането. Променящите се обменни курсове продължават да оказват неравномерно влияние върху конкурентоспобността на отделните страни производители, а икономическите проблеми се отразяват сериозно на търсенето, се казва още в доклада.

В САЩ, проблемите на пазара за грозде продължават да оказват влияние: цените се покачиха драматично и накараха много винопроизводители да си подсигурят доставки или чрез сключване на атрактивни дългосрочни договори с лозари или чрез придобиване и разширяване на лозови масиви. Първоначалните информации показват, че тазгодишната реколта в Калифорния може да бъде над средната, което ще е добре добре дошло за много винопроизводители.

Реколтата в Австралия се очаква да e с 4% по-голяма спрямо миналата година. Този ръст се дължи до голяма степен на червените сортове, които успяха да се възстановят след дъждовния гроздобер на 2011. В Нова Зеландия, реколтата тази година спада с около 18%, като в Малбъро (откъдето идват 70% от новозеландското производството) количествата са още по-ограничени (-23%). В ЮАР се радват на количества доста над очакваното (+3,5%). В Аржентина, където лозята пострадаха едновременно от градушките и сушата, се отбелязва спад от 22% в сравнение с 2011.

Докладът на Rabobank прогнозира, че проблемите в еврозоната ще продължат и занапред да са определящи за глобалните пазари.

Източник: www.divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как да си направим сангрия, Как да се насладим на истинското вино, За осми път Rose Wine Expo събира розовите вина на България, Най-популярните червени вина, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Дегустация: златното шардоне на България, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Тероар - еп.5, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, WiFo – да поговорим за вино и храна, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, И замириса на..., Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Vestibule Wine Ambassador, Как да си гледате на… вино?, 100 милиона години храна - Вечеря посветена на една ценна книга, Rose 2013 - Dives Winery, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Angel's Share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Вино и стил - еп.2, Винен оптимизъм на Балканите, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Най-скъпо продаденото бяло вино, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Ethno Chardonnay 2010, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Вино и стил - еп.5, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Стандартната бутилка за вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове