Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ

КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

Неписаното правило да се пие бяло вино само в месеците, в които липсва буквата Р, се спазва все по-рядко. Когато разполагате с качествено хубаво вино, името на месеца е без значение. Червеното вино се сервира със стайна температура, но ако питието е шампанско, бяло или розе, е задължително да бъде добре охладено. Какво обаче да правите, ако сте забравили да го оставите навреме в хладилника и не разполагате със специалните маншони за охлаждане?

Ето един бърз трик, за който са ви нужни само лед, вода, сол и 20 минути. Напълнете съда за лед. Добавете вода, която да покрие леда. Добавете малко сол, около 2 супени лъжици - за предпочитане е да бъде морска сол, тъй като охлажда по-бързо. Заровете виното и го оставете в ледената баня 20 минути.
Сега вече можете да отворите бутилката и наздраве!

публикувано от Станислава Петкова
Снимка: pinterest.com

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

И замириса на..., Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Музеят на виното, 4 признака, че сме алергични към вино, Гроздовите семки са извор на здраве, Vinoar - Пийте за здраве !, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Как да се ориентираме на винения пазар, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Как да съчетаваме пица и вино, Бордо на опашка за наши бъчви, Основни правила за етикет и протокол на масата, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Топ 10 на най – скъпите вина в света, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Вино и стил - еп.2, Розе Свети Илия 2009, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Брой 13 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Бяло вино и риба?, Debut Red 2014 - Via Verde, Винарска изба “Манастира”, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Как ние възприемаме виното?, GastronomiX 2016, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Айсвайн или "Ледено вино", Винарна "Малката звезда", DiVino.Taste 2013 Програма

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове