Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

За втора поредна година в Mорската градина в Бургас се проведе "Фестивал на виното" от 30 юли до 2 август 2015 г. Той бе организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експо Тийм" ООД. Фестивалът се проведе с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие".

Над 30 винопроизводители взеха участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина задоволи и най-претенциозните вкусове.

Този път темата на фестивала беше „Совиньон блан“. Професионално жури оценява вината паралелно с потребителите. В конкурсите участваха 15 вина Совиньон блан.
Приза „Вино на Бургаския фестивал на виното 2015“, присъден от професионалното жури, спечели
новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 на винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info
Златен медал и голям почетен диплом завоюваха:
ЕМ Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Едоардо Миролио“ (код 15) и Villa Marvela Sauvignon Blanc на „Черноморско злато“ АД (код 7)

Сребърен медал и почетен диплом бяха присъдени на:
Angelus Estate Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 9)
Angel Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 10)
Rigid Elm Sauvignon Blanc 2014 на „Винарски съюз“ АД (код 11)

Конкурс „Изборът на потребителя“ за вино Совиньон блан
Същите вина Совиньон блан бяха предложени за дегустация на потребителите в конкурс „Изборът на потребителя“, който се организира от Национална лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“.
Класирането:
Фаворит на близо 50% от потребителите е също новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info

На второ място е „Бергуле“ Совиньон блан 2013 на ВИ „Вила Мелник“ ООД (код 12 )
На трето място е Ятрус 2014 Совиньон блан 2014 на ВИ „Тера Тангра“ ООД (код 8)

Конкурс „Изборът на потребителите“
Червени вина
Първо място: Stallion Classic 2012 – Каберне фран, Саберне Совиньон, Сира и Мерло на ВИ „Анжелус естейт“ АД (код № 3)
Второ място: Villa Marvella Каберне фран 2013 на „Черноморско злато“ АД (код № 1)
Трето място: РОТО 2010 на „Тера Тангра“ ООД (код №7)

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино за вегетарианци…Хмм!?, Изповедта на Мишел Ролан, Как да се ориентираме на винения пазар, Телиш/Кастра Рубра, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Syrah 2013 - Bratanov, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Винени бели сортове, Кратък урок за ароматите във виното, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Винарска Изба Тера Тангра, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Бордо на опашка за наши бъчви, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Винарска изба Рупел, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Американска рок легенда – фен на българското вино, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Топ 10 на най – скъпите вина в света, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Въпрос с повишена трудност !, Винен аромат от Асеновград, 10 интригуващи предания и легенди за виното, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни"

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове