Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

За втора поредна година в Mорската градина в Бургас се проведе "Фестивал на виното" от 30 юли до 2 август 2015 г. Той бе организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експо Тийм" ООД. Фестивалът се проведе с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие".

Над 30 винопроизводители взеха участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина задоволи и най-претенциозните вкусове.

Този път темата на фестивала беше „Совиньон блан“. Професионално жури оценява вината паралелно с потребителите. В конкурсите участваха 15 вина Совиньон блан.
Приза „Вино на Бургаския фестивал на виното 2015“, присъден от професионалното жури, спечели
новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 на винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info
Златен медал и голям почетен диплом завоюваха:
ЕМ Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Едоардо Миролио“ (код 15) и Villa Marvela Sauvignon Blanc на „Черноморско злато“ АД (код 7)

Сребърен медал и почетен диплом бяха присъдени на:
Angelus Estate Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 9)
Angel Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 10)
Rigid Elm Sauvignon Blanc 2014 на „Винарски съюз“ АД (код 11)

Конкурс „Изборът на потребителя“ за вино Совиньон блан
Същите вина Совиньон блан бяха предложени за дегустация на потребителите в конкурс „Изборът на потребителя“, който се организира от Национална лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“.
Класирането:
Фаворит на близо 50% от потребителите е също новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info

На второ място е „Бергуле“ Совиньон блан 2013 на ВИ „Вила Мелник“ ООД (код 12 )
На трето място е Ятрус 2014 Совиньон блан 2014 на ВИ „Тера Тангра“ ООД (код 8)

Конкурс „Изборът на потребителите“
Червени вина
Първо място: Stallion Classic 2012 – Каберне фран, Саберне Совиньон, Сира и Мерло на ВИ „Анжелус естейт“ АД (код № 3)
Второ място: Villa Marvella Каберне фран 2013 на „Черноморско злато“ АД (код № 1)
Трето място: РОТО 2010 на „Тера Тангра“ ООД (код №7)

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Вино, секс и още нещо ..., Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Български совиньон блан, реколта 2012, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Продукти Винарска изба Манастира, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, БЪЛГАРИЯ Е В ТОП 10 НА ВИНЕНИТЕ ДЕСТИНАЦИИ В СВЕТА, Сира в бутилката, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Разрешено ли е виното по време на пости ?, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Шато Копса, ПРЕТЕНДЕНТИТЕ ЗА ТИТЛАТА “СОМЕЛИЕР НА ГОДИНАТА 2018", Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Вино и стил - еп.9, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, 10 смешни наименования на марки вино, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Беса Валей, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Каква чаша да изберем ?, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, България не си пада особено по виното, показва изследване, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", 35 оригинални етикети за вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове