Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

За втора поредна година в Mорската градина в Бургас се проведе "Фестивал на виното" от 30 юли до 2 август 2015 г. Той бе организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма "Експо Тийм" ООД. Фестивалът се проведе с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара "Южно Черноморие".

Над 30 винопроизводители взеха участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина задоволи и най-претенциозните вкусове.

Този път темата на фестивала беше „Совиньон блан“. Професионално жури оценява вината паралелно с потребителите. В конкурсите участваха 15 вина Совиньон блан.
Приза „Вино на Бургаския фестивал на виното 2015“, присъден от професионалното жури, спечели
новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 на винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info
Златен медал и голям почетен диплом завоюваха:
ЕМ Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Едоардо Миролио“ (код 15) и Villa Marvela Sauvignon Blanc на „Черноморско злато“ АД (код 7)

Сребърен медал и почетен диплом бяха присъдени на:
Angelus Estate Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 9)
Angel Sauvignon Blanc 2014 на ВИ „Анжелус естейт“ (код 10)
Rigid Elm Sauvignon Blanc 2014 на „Винарски съюз“ АД (код 11)

Конкурс „Изборът на потребителя“ за вино Совиньон блан
Същите вина Совиньон блан бяха предложени за дегустация на потребителите в конкурс „Изборът на потребителя“, който се организира от Национална лозаро-винарска камара и асоциация „Активни потребители“.
Класирането:
Фаворит на близо 50% от потребителите е също новозеландският Совиньон блан Confidence 2014 винарска изба Black Cottage. (код 13)

Снимка winebg.info

На второ място е „Бергуле“ Совиньон блан 2013 на ВИ „Вила Мелник“ ООД (код 12 )
На трето място е Ятрус 2014 Совиньон блан 2014 на ВИ „Тера Тангра“ ООД (код 8)

Конкурс „Изборът на потребителите“
Червени вина
Първо място: Stallion Classic 2012 – Каберне фран, Саберне Совиньон, Сира и Мерло на ВИ „Анжелус естейт“ АД (код № 3)
Второ място: Villa Marvella Каберне фран 2013 на „Черноморско злато“ АД (код № 1)
Трето място: РОТО 2010 на „Тера Тангра“ ООД (код №7)

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Каталог Августиада 2015, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Вино и стил - еп.5, Соаве - Виното на Данте, За бъчвите и виното, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Варна е на второ място по консумация на вино след София, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Натюрморт за начинаещи дегустатори, Вино и стил - еп.3, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Вино и стил - еп.10, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Технология за производство на бяло вино, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Vestibule Wine Ambassador, Един ден в Града на Виното, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Да отслабнем с вино!, Продукти Винарска изба Манастира, Розе за всеки джоб, Вино и стил - еп.7, Как говори цветът на виното, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове