Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » VIA VERDE

VIA VERDEБрандът VIA VERDE (в превод "Зелен път") се заражда в началото на 2013 г. В основата му е вярването, че най-добрият начин да бъдеш себе си и да изразяваш ценностите си, е чрез хармоничното взаимодействие с природата, защото тя е единствтеното съвършено нещо, от което можем да черпим вдъхновение и мъдрост. Запазеният знак – водното конче, символизира именно този стремеж към промяна в перспектива на себереализирането, промяна, която в същността си е умствено и емоционално съзряване и разбиране на дълбокия смисъл на живота. Воден от тези принципи през следващите две години, екипът на VIA VERDE възстановява с много труд и желание първите 80 дка лозя на един слънчев хълм, близо до град Сандански.

meats
Към момента отглеждат лозички от традиционни червени сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира и емблематичния Мелник 55, като с разширяването на лозовите масиви се планират нови насаждения с по-необичайни за района бели и червени сортове. В близост ще се ситуира и винарната, чийто строеж се очаква да започне през 2016 г. До изграждането и винифицирането се извършва в партньорство с колеги от района на гр. Сандански.

meats
През пролетта на 2015 г. VIA VERDE представя първата серия Debut, реколта 2014, в която е вложена идеята за силата на предизвикателството, за новото начало, за първите стъпки към постигане на личностния потенциал. Насочена е към хората, които имат смелостта да търсят, да ескпериментират и да се развиват. За тези, които умеят да намират вдъхновение в малките неща и правят смели стъпки към реализиране на големи идеи. Самото създаване на Debut е именно такава малка смела стъпка за екипа в развитието на бранда VIA VERDE.

В серията са представени две вина - червено и розе, които се отличават с елегантен вкус, приятен аромат и лятна свежест.Debut Rose ще Ви очарова с много фин аромат, с растителни акценти на зелена праскова, деликатни нотки на ягоди и изненадващо тропическо ухание на манго. Отличава се с елегантна свежест, сочно тяло и ефирен финал.
Препоръчва се да се сервира охладено до 9-11 градуса.
Алк % - 12,5%, Сорт: Каберне совиньон


Debut Red притежава красив рубиненочервен цвят, интересен нос с акценти на тютюнев лист и черен пипер, и свежо тяло с меки танини. Приятното усещане за зрял червен плод и атрактивният пикантен завършек ще ви завладеят още с първата глътка. Препоръчителната температура за сервиране е 12-15 градуса.
Алк % - 13,0% Сорт: Мелник 55, Сира, Мерло и Каберне совиньон


Вината са произведени в малки партиди от собствени лозови масиви на възраст до 6 години. Гроздето е внимателно селектирано и винифицирано по класическа технология, без допълнителни интервенции и подобрения, с цел да се разкрият специфичните характеристики на сортовете и тероара.


meats


През номеври 2015 г. Via Verde представят новата си серия Motif, реколта 2014.
“Мотивът” е това, което придава личностен смисъл на възприеманата действителност, той е взаимовръзката между физическото проявление и вложената идея. Той е отражение на ценностите и идеалите на човек в неговите действия, творения и интерпретации във всякаква форма, които ние наричаме „изкуство“.
От Via Verde виждат във всеки човек – творец , когато открие своя мотив и успее да го сподели.
„Motif”- две чистосортови вина, направени в лимитирани партиди от най-доброто грозде от реколта 2014 г. Вината са отлежавали 9 месеца в бъчви, за да развият своя уникален характер.

Снимка winebg.info


Контакти: „Виа Верде М“ ЕООД,
e-mail: viaverdem.ltd@gmail.com,
тел: +359 887 297 370
http://viaverde-m.com
https://www.facebook.com/viaverdem

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [3 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, 15 любопитни факта за виното, Le Rose 2015 - Katarzyna Estate, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Alexandra Estate, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Как старее виното, DiVino.Taste 2016 поставя акцент върху регионалния характер на вината, Речник на дегустационните термини, Всички френски вина съдържат пестициди, Гроздовите семки са извор на здраве, 35 оригинални етикети за вино, Солта подобрява вкуса на виното, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Класически картини пресъздадени с вино, Разпознавате ли хубавото вино, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Българско сирене за българско вино !, DiVino.Taste 2013, Топ 10 винени барове в Париж !, Вино, Храна и Туризъм 2017, Slow Food гостува на DiVino.Taste, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Какво всъщност е "натурално вино"?, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Rose - Bratya Daskalovi 2015

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове