Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » VIA VERDE

VIA VERDEБрандът VIA VERDE (в превод "Зелен път") се заражда в началото на 2013 г. В основата му е вярването, че най-добрият начин да бъдеш себе си и да изразяваш ценностите си, е чрез хармоничното взаимодействие с природата, защото тя е единствтеното съвършено нещо, от което можем да черпим вдъхновение и мъдрост. Запазеният знак – водното конче, символизира именно този стремеж към промяна в перспектива на себереализирането, промяна, която в същността си е умствено и емоционално съзряване и разбиране на дълбокия смисъл на живота. Воден от тези принципи през следващите две години, екипът на VIA VERDE възстановява с много труд и желание първите 80 дка лозя на един слънчев хълм, близо до град Сандански.

meats
Към момента отглеждат лозички от традиционни червени сортове Мерло, Каберне Совиньон, Сира и емблематичния Мелник 55, като с разширяването на лозовите масиви се планират нови насаждения с по-необичайни за района бели и червени сортове. В близост ще се ситуира и винарната, чийто строеж се очаква да започне през 2016 г. До изграждането и винифицирането се извършва в партньорство с колеги от района на гр. Сандански.

meats
През пролетта на 2015 г. VIA VERDE представя първата серия Debut, реколта 2014, в която е вложена идеята за силата на предизвикателството, за новото начало, за първите стъпки към постигане на личностния потенциал. Насочена е към хората, които имат смелостта да търсят, да ескпериментират и да се развиват. За тези, които умеят да намират вдъхновение в малките неща и правят смели стъпки към реализиране на големи идеи. Самото създаване на Debut е именно такава малка смела стъпка за екипа в развитието на бранда VIA VERDE.

В серията са представени две вина - червено и розе, които се отличават с елегантен вкус, приятен аромат и лятна свежест.Debut Rose ще Ви очарова с много фин аромат, с растителни акценти на зелена праскова, деликатни нотки на ягоди и изненадващо тропическо ухание на манго. Отличава се с елегантна свежест, сочно тяло и ефирен финал.
Препоръчва се да се сервира охладено до 9-11 градуса.
Алк % - 12,5%, Сорт: Каберне совиньон


Debut Red притежава красив рубиненочервен цвят, интересен нос с акценти на тютюнев лист и черен пипер, и свежо тяло с меки танини. Приятното усещане за зрял червен плод и атрактивният пикантен завършек ще ви завладеят още с първата глътка. Препоръчителната температура за сервиране е 12-15 градуса.
Алк % - 13,0% Сорт: Мелник 55, Сира, Мерло и Каберне совиньон


Вината са произведени в малки партиди от собствени лозови масиви на възраст до 6 години. Гроздето е внимателно селектирано и винифицирано по класическа технология, без допълнителни интервенции и подобрения, с цел да се разкрият специфичните характеристики на сортовете и тероара.


meats


През номеври 2015 г. Via Verde представят новата си серия Motif, реколта 2014.
“Мотивът” е това, което придава личностен смисъл на възприеманата действителност, той е взаимовръзката между физическото проявление и вложената идея. Той е отражение на ценностите и идеалите на човек в неговите действия, творения и интерпретации във всякаква форма, които ние наричаме „изкуство“.
От Via Verde виждат във всеки човек – творец , когато открие своя мотив и успее да го сподели.
„Motif”- две чистосортови вина, направени в лимитирани партиди от най-доброто грозде от реколта 2014 г. Вината са отлежавали 9 месеца в бъчви, за да развият своя уникален характер.

Снимка winebg.info


Контакти: „Виа Верде М“ ЕООД,
e-mail: viaverdem.ltd@gmail.com,
тел: +359 887 297 370
http://viaverde-m.com
https://www.facebook.com/viaverdem

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Колекционерите на вино се насочват към портото, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Syrah 2013 - Bratanov, Как да сготвим миди с вино, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Orange wine 2015 - Villa Melnik, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Вино и стил - еп.6, Вино, секс и още нещо ..., БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Български тероари, Чаши за вино, Китайски винен тигър, Колекционирането на вино като инвестиция, Време за бъчви!, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Сомелиер на годината 2018, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Футуристичен винен бутик, Винарска изба "Ямантиев", Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Chardonnay Gorchivka 2013, Хайде на училище…по бира!, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, Midalidare ROCK in the wine valley, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!, 10 интригуващи предания и легенди за виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове