Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Discover.Vino Северна Италия

Discover.Vino Северна Италия

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info


Третото издание на поредицата Discover.Vino е посветено на Северна Италия и ще се проведе на 25 юни, между 15.00ч. и 21.30ч. в пространството пред офиса на Gourmet Publishing, Sopharma Business Towers, Търговски център. ет. 2
По време на изложението ще бъде представено огромното разнообразие на вина от емблематични райони като Пиемонт, Лигурия, Емилия Романа, Алто Адидже, Венето, Фриули Венеция Джулия и др.
Най-западният от тях е прочутият Пиемонт, чийто емблематични сортове дават световно признати вина като Бароло, Барбареско или Барбера. По време на Discover.Vino Северна Италия ще разберем защо местните наричат Бароло – кралят, а Бабареско – кралицата на Пиемонт.

На изток Пиемонт граничи с един от най-големите райони на Италия, Ломбардия. Освен със зимните си курорти той е известен и с винарски наименования като Олтрепо Павезе (неслучайно наричан италианската Бургундия) и Франчакорта (известна с превъзходните пенливи вина по традиционния метод).

Италия произвежда повече различни видове пенливо вино от всяка друга страна в света и всички те идват от северните райони на страната. Discover.Vino ще ви срещне с тях и разбира се, със звездата на областите Венето и Фриули Венеция Джулия – просеко.
У нас северният район Трентино – Алто Адидже е по-известен с белите вина, но ще се убедите, че червените по нищо не им отстъпват.

Вносители, чийто вина ще може да опитате по време на събитието са: Cartel, Bibendum, Proekt Trading, Vayk, Winemarket, Transimport, Vinita, Delita trade.

Билети за Discover.Vino Северна Италия може да купите през онлайн магазина на Gourmet Publishing: http://www.vintageclub.bg/product/bilet-discover-vino-469 или на място.

meats


СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Ура за сира!, DiVino Топ 50 за 2015, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Посетители превзеха Винария 2017, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Как да се справим с безсънието, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Всички френски вина съдържат пестициди, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Domaine Bessa Valley с нова визуална идентичност, вдъхновена от Панагюрското съкровище, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Участници - Сомелиер на годината 2017, За бъчвите и виното, Колекционирането на вино като инвестиция, Каталог Августиада 2015, Стандартната бутилка за вино, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Брад Пит показа лозята си във Франция, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Винарска изба Брестовица

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове