Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Учени препоръчаха червено вино за диабетици

Учени препоръчаха червено вино за диабетици

СПОДЕЛИ

Снимка

Чаша червено вино на ден е полезна за здравето на диабетици, както и за сърцето, тъй като увеличава нивата на "добрия холестерол".

Учени от САЩ и Израел са проследили здравния статус на 224 диабетици в продължение на 2 години. Те били разделени на три групи, които консумирали дневно съответно по чаша червено, бяло вино и вода. Тези от първата група, които били на червено вино, показали най-добри резултати в кръвните тестове, се посочва в проучването, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изследваните пациенти имали диабет тип-2, който се свързва със затлъстяването. Всички те били подложени на средиземноморска диета през 2-годишния период на проучването. При хората, които били на бяло и червено вино било наблюдавано и подобрение при обработването на захарта в организма им.

Според екипа на Меир Стампфър от Харвардския медицински институт добрият холестерол се влияе от неалкохолна съставка, съдържаща се в червеното, но не и в бялото вино.
Тя също снижава сърдечно-метаболитния риск при пациентите с диабет от тип 2.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, Виното като любовник, Divino magazine - Брой 4, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Пазителят на вълшебните качества на бутилираното вино, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, За бъчвите и виното, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Най-скъпите видове шампанско в света, Разпознавате ли хубавото вино, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Белите блендове на България - игра на въображението, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Вино и стил - еп.9, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Най-скъпите видове шампанско в света, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Бъчвата като мебел и аксесоар, Gulbanis Wine - Syrah 2011, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Сотерн – Меката на френските десертни вина, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове