Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Учени препоръчаха червено вино за диабетици

Учени препоръчаха червено вино за диабетици

СПОДЕЛИ

Снимка

Чаша червено вино на ден е полезна за здравето на диабетици, както и за сърцето, тъй като увеличава нивата на "добрия холестерол".

Учени от САЩ и Израел са проследили здравния статус на 224 диабетици в продължение на 2 години. Те били разделени на три групи, които консумирали дневно съответно по чаша червено, бяло вино и вода. Тези от първата група, които били на червено вино, показали най-добри резултати в кръвните тестове, се посочва в проучването, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изследваните пациенти имали диабет тип-2, който се свързва със затлъстяването. Всички те били подложени на средиземноморска диета през 2-годишния период на проучването. При хората, които били на бяло и червено вино било наблюдавано и подобрение при обработването на захарта в организма им.

Според екипа на Меир Стампфър от Харвардския медицински институт добрият холестерол се влияе от неалкохолна съставка, съдържаща се в червеното, но не и в бялото вино.
Тя също снижава сърдечно-метаболитния риск при пациентите с диабет от тип 2.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Българските местни сортове, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, Брад Пит показа лозята си във Франция, Всички френски вина съдържат пестициди, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Време за бъчви!, Бутилиране на вино в домашни условия, Вино и стил - еп.1, Винени фестивали и изложения, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Защо да хапваме грозде, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Four Friends Chardonnay 2013, Хайде на училище…по бира!, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Ура за сира!, От вълшебно грозде до чудотворно вино, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Речник на дегустационните термини, Най-добрите храни-приятели на вино, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове