Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Учени препоръчаха червено вино за диабетици

Учени препоръчаха червено вино за диабетици

СПОДЕЛИ

Снимка

Чаша червено вино на ден е полезна за здравето на диабетици, както и за сърцето, тъй като увеличава нивата на "добрия холестерол".

Учени от САЩ и Израел са проследили здравния статус на 224 диабетици в продължение на 2 години. Те били разделени на три групи, които консумирали дневно съответно по чаша червено, бяло вино и вода. Тези от първата група, които били на червено вино, показали най-добри резултати в кръвните тестове, се посочва в проучването, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изследваните пациенти имали диабет тип-2, който се свързва със затлъстяването. Всички те били подложени на средиземноморска диета през 2-годишния период на проучването. При хората, които били на бяло и червено вино било наблюдавано и подобрение при обработването на захарта в организма им.

Според екипа на Меир Стампфър от Харвардския медицински институт добрият холестерол се влияе от неалкохолна съставка, съдържаща се в червеното, но не и в бялото вино.
Тя също снижава сърдечно-метаболитния риск при пациентите с диабет от тип 2.

Източник: БТА

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Произходът има значение, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Вила Юстина, Rose - Bratya Daskalovi 2015, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Компоненти на дегустацията I: Окото, Какво е тероар ?, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, Да поговорим за вино и храна, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Фондю и вино, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Австрия в бяло, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Rose 2014 - Santa Maria, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Вино и стил - еп.1, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Най-популярните червени вина, Как да разчетеш етикета на шампанското, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Експериментът - майка на виненото разнообразие

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове