Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Какви са ползите от пиенето на вино?

Какви са ползите от пиенето на вино?

СПОДЕЛИ

Луй Пастьор казва, че виното е „най-здравословната и най-хигиеничната напитка“. Оказва се, че е бил прав (консумирано в умерени количества, разбира се). Наздраве!

Снимка

Виното намалява риска от инфаркт

Виното изобилства от антиоксиданти, наречени полифеноли, но по-голямата част съдържа ресвератрол. Той се намира в кожата на гроздето, предпазва кръвоносните съдове на сърцето и намалява лошия холестерол. Според едно проучване, умерените консуматори на вино са имали значително по-нисък процент на смъртност от сърдечно-съдови заболявания, отколкото въздържателите.

Снимка

Виното може да намали риска от инсулт

Огромно проучване проведено с над 80 000 жени на възраст между 30 и 55 години е установило, че при умерена консумация на вино, те са имали 20% по-малък риск да получат инсулт. Учените са установили, че ресвератролът може да насърчи производството на определен ензим, който предпазва мозъчните клетки от инсулт и увреждане.

Снимка

Виното може да изкорени рака

Фенолните съединения в любимото ви Бордо могат да намалят риска от рак на гърдата, рак на простатата, рак на устата. Те могат дори да забавят растежа на раковите клетки в черния дроб. Репутацията на виното в борбата с Неходжкинов лимфом е още по-невероятна. Любителите на вино, страдащи от този лимфом могат да намалят риска от смърт и рецидив с до 25-35%.

Снимка

Виното предотвратява деменция

Когато амилоидните протеини се натрупват в мозъка, те образуват лепкава плака, която убива мозъчните клетки и предизвиква загуба на паметта. Изследователи са установили, че ресвератрол спира досадните протеини още в началото на производтсвото им. Ресвератрола нарушава формата на протеина, така че той вече не може да се натрупва и да нарушава правилното функциониране на мозъка.

Снимка

Виното увeличава тестостерона

Червеното винo може да завиши нивото на тестостерона, което от своя страна може да повиши издръжливостта, мускулната маса и да намали времето за възстановяване от травми. Научни изследвания са установили, че антиоксидантът кверцетин блокира ензима, който изхвърля тестостерона от организма. С повече тестостерон заключен в тялото си спортистите, могат да постигнат по-добри резултати на терена, и за това може да допринесе само глътка вино.

Снимка

Виното понижава риска от депресия

Проучване проведено сред 5 500 души, които консумират умерено количество вино установило, че любителите на тази напитка страдат по-малко от депресия. Причината е, че съединенията като ресвератрол могат да имат положителен ефект върху области от мозъка, които ви карат да се чувствате в депресия.

Снимка

Виното ви прави дълголетни

С всички тези предимства, не е изненада, че хубавото вино може да ви помогне да живеете по-дълго. Доказано е, че съединенията във виното активират протеин, който помага при животни, като удължава живота им. Ако ефектът се трансферира при хората, тези съединения биха могли да лекуват болести, предизвикани от старостта.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Защо французите получават рядко инфаркт?, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, MH WINE SELECTION, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Винен аромат от Асеновград, Вила Мелник, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Подземна спираловидна домашна изба, Винарска Изба Тера Тангра, Пино Гриджо - с много лица, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Как да разберем “Натуралните вина”, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Merlot - Rupel Winery 2015, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Вино и стил - еп.5, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, Вина от местни сортове със силно присъствие на ВИНАРИЯ 2018, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Винарска изба "Ямантиев", Отновo е време за DiVino.Taste!, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Виното като любовник, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове