Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Какви са ползите от пиенето на вино?

Какви са ползите от пиенето на вино?

СПОДЕЛИ

Луй Пастьор казва, че виното е „най-здравословната и най-хигиеничната напитка“. Оказва се, че е бил прав (консумирано в умерени количества, разбира се). Наздраве!

Снимка

Виното намалява риска от инфаркт

Виното изобилства от антиоксиданти, наречени полифеноли, но по-голямата част съдържа ресвератрол. Той се намира в кожата на гроздето, предпазва кръвоносните съдове на сърцето и намалява лошия холестерол. Според едно проучване, умерените консуматори на вино са имали значително по-нисък процент на смъртност от сърдечно-съдови заболявания, отколкото въздържателите.

Снимка

Виното може да намали риска от инсулт

Огромно проучване проведено с над 80 000 жени на възраст между 30 и 55 години е установило, че при умерена консумация на вино, те са имали 20% по-малък риск да получат инсулт. Учените са установили, че ресвератролът може да насърчи производството на определен ензим, който предпазва мозъчните клетки от инсулт и увреждане.

Снимка

Виното може да изкорени рака

Фенолните съединения в любимото ви Бордо могат да намалят риска от рак на гърдата, рак на простатата, рак на устата. Те могат дори да забавят растежа на раковите клетки в черния дроб. Репутацията на виното в борбата с Неходжкинов лимфом е още по-невероятна. Любителите на вино, страдащи от този лимфом могат да намалят риска от смърт и рецидив с до 25-35%.

Снимка

Виното предотвратява деменция

Когато амилоидните протеини се натрупват в мозъка, те образуват лепкава плака, която убива мозъчните клетки и предизвиква загуба на паметта. Изследователи са установили, че ресвератрол спира досадните протеини още в началото на производтсвото им. Ресвератрола нарушава формата на протеина, така че той вече не може да се натрупва и да нарушава правилното функциониране на мозъка.

Снимка

Виното увeличава тестостерона

Червеното винo може да завиши нивото на тестостерона, което от своя страна може да повиши издръжливостта, мускулната маса и да намали времето за възстановяване от травми. Научни изследвания са установили, че антиоксидантът кверцетин блокира ензима, който изхвърля тестостерона от организма. С повече тестостерон заключен в тялото си спортистите, могат да постигнат по-добри резултати на терена, и за това може да допринесе само глътка вино.

Снимка

Виното понижава риска от депресия

Проучване проведено сред 5 500 души, които консумират умерено количество вино установило, че любителите на тази напитка страдат по-малко от депресия. Причината е, че съединенията като ресвератрол могат да имат положителен ефект върху области от мозъка, които ви карат да се чувствате в депресия.

Снимка

Виното ви прави дълголетни

С всички тези предимства, не е изненада, че хубавото вино може да ви помогне да живеете по-дълго. Доказано е, че съединенията във виното активират протеин, който помага при животни, като удължава живота им. Ако ефектът се трансферира при хората, тези съединения биха могли да лекуват болести, предизвикани от старостта.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарна "Малката звезда", София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, За втора поредна година връчваме наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Наградите на Августиада`2013, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Вила Мелник, Белите блендове на България - игра на въображението, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Как да се насладим на истинското вино, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Дегустация: златното шардоне на България, Вила Юстина, Легендите за чукането с чаши, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Да поговорим за вино и храна, Вино и стил - еп.2, Rigid Elm Rose 2015 - Nisovo, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Кратък урок за ароматите във виното

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове