Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Какви са ползите от пиенето на вино?

Какви са ползите от пиенето на вино?

СПОДЕЛИ

Луй Пастьор казва, че виното е „най-здравословната и най-хигиеничната напитка“. Оказва се, че е бил прав (консумирано в умерени количества, разбира се). Наздраве!

Снимка

Виното намалява риска от инфаркт

Виното изобилства от антиоксиданти, наречени полифеноли, но по-голямата част съдържа ресвератрол. Той се намира в кожата на гроздето, предпазва кръвоносните съдове на сърцето и намалява лошия холестерол. Според едно проучване, умерените консуматори на вино са имали значително по-нисък процент на смъртност от сърдечно-съдови заболявания, отколкото въздържателите.

Снимка

Виното може да намали риска от инсулт

Огромно проучване проведено с над 80 000 жени на възраст между 30 и 55 години е установило, че при умерена консумация на вино, те са имали 20% по-малък риск да получат инсулт. Учените са установили, че ресвератролът може да насърчи производството на определен ензим, който предпазва мозъчните клетки от инсулт и увреждане.

Снимка

Виното може да изкорени рака

Фенолните съединения в любимото ви Бордо могат да намалят риска от рак на гърдата, рак на простатата, рак на устата. Те могат дори да забавят растежа на раковите клетки в черния дроб. Репутацията на виното в борбата с Неходжкинов лимфом е още по-невероятна. Любителите на вино, страдащи от този лимфом могат да намалят риска от смърт и рецидив с до 25-35%.

Снимка

Виното предотвратява деменция

Когато амилоидните протеини се натрупват в мозъка, те образуват лепкава плака, която убива мозъчните клетки и предизвиква загуба на паметта. Изследователи са установили, че ресвератрол спира досадните протеини още в началото на производтсвото им. Ресвератрола нарушава формата на протеина, така че той вече не може да се натрупва и да нарушава правилното функциониране на мозъка.

Снимка

Виното увeличава тестостерона

Червеното винo може да завиши нивото на тестостерона, което от своя страна може да повиши издръжливостта, мускулната маса и да намали времето за възстановяване от травми. Научни изследвания са установили, че антиоксидантът кверцетин блокира ензима, който изхвърля тестостерона от организма. С повече тестостерон заключен в тялото си спортистите, могат да постигнат по-добри резултати на терена, и за това може да допринесе само глътка вино.

Снимка

Виното понижава риска от депресия

Проучване проведено сред 5 500 души, които консумират умерено количество вино установило, че любителите на тази напитка страдат по-малко от депресия. Причината е, че съединенията като ресвератрол могат да имат положителен ефект върху области от мозъка, които ви карат да се чувствате в депресия.

Снимка

Виното ви прави дълголетни

С всички тези предимства, не е изненада, че хубавото вино може да ви помогне да живеете по-дълго. Доказано е, че съединенията във виното активират протеин, който помага при животни, като удължава живота им. Ако ефектът се трансферира при хората, тези съединения биха могли да лекуват болести, предизвикани от старостта.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Как чашата помага на виното, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Компоненти на дегустацията I: Окото, 10x - Въпрос на нос, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, С дъх на рубин под Трихълмието, Виното издава характера на човека, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Соаве - Виното на Данте, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Изповедта на Мишел Ролан, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, 4 признака, че сме алергични към вино, Енолог на годината 2015, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Фондю и вино, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове