Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи

Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

На 6 и 7 юни в гр. Казанлък се проведе Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015, на което събитие взеха участие 54 изложители !
Изданието на фестивала се провежда за пета поредна година, и бележи голям ръст в интереса за участие на все повече изби, сред които и дебютиращи. Наред със вече утвърдени винопроизводители, десет нови изби направиха своя дебют на Rose Wine Expo Kazanlak. Сред тях бяха VIA VERDE гр. Сандански, Винарска изба Сопот, Тракийско вино Харманли.

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

"Българските производители на розе са готови да излязат на европейския пазар, защото те вече са конкурентноспособни", сподели организаторът на събитието Анна Дундакова. Фестивала посрещна своите гости в добра обстановка и с голямо разнообразие.” Родени сме в една благодатна земя, но тя никога не ни е принадлежала, тя принадлежи на нашите внуци и ние сме длъжни да им я предадем точно толкова богата и красива, колкото сме я получили от нашите деди”, каза Дундакова.

Снимка winebg.info

Розовите вина бяха оценявани по 100 точковата система на оценяване на вина на Международната организация по лозата и виното (OIV), включваща правила, представени в Стандарта на OIV за международните конкурси за вина и алкохолни напитки от грозде и вино, публикувани с Резолюция 332А/2009), също призната от Международен съюз на на OEnologues (UIOE).

Комисия от винени експерти от Университета за хранителни технологии в Пловдив, винени експерти - международни съдии, представители на Българската асоциация на професионалните сомелиери.
Доц. доктор инж. Христо Спасов, Доц. доктор инж. Надежда Благоева, Михаил Марковски, Вили Гълабова, Йордан Кирилчев, Георги Михов, Димитър Николов, Димитър Коритаров

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

отличиха 20 вина с бронзови медали, 21 със сребърни , десет са златните медалисти.

Голямата награда за розе "Златен Киликс" отиде при Черноморско злато Поморие/ Black Sea Gold Pomorie с Salty Hills Rose, купаж от каберне совиньон & каберне фран & сира..

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Останалите златни медалисти са:
eXentric incanto Rose, Меди Вали (със средна оценка от конкурса 86.33 точки от 100)
Rose Pomorie, Черноморско злато (85.89 т.)
Gorchivka Rose, Винпром Свищов (85.88 т.)
Rigid elm Rose, Винарска изба Нисово (85.75 т.)
Rose Bulgarian Heritage, Карабунар (85.67 т.)
Blush Rose, Марвин (85.63 т.)
Verano azur, Съединение Пещера (85.63 т.)
Aureos Rose, Винпром Свищов (85.11 т.)
Raynov Rose, Винарска изба Нисово (85.11 т.)
Golden Rhythm, Черноморско злато (85 т.)

15 бутилки бяха отличени за дизайн на винен бранд от професионални дизайнери.
Награда за бранд спечели дизайнът на етикет и бутилка на розето „Вила Терес”. Специалната награда на семейство Дундакови за партньорство и подкрепа заслужи изба „Марян”.
Фестивалът на виното е част от програмата на Празник на розата 2015.

Повече снимки от фестивала в страницата ни във Facebook или във фотогалерията

winebg.info

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Три аржентински вина от малбек, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Произходът има значение, Кратък урок за ароматите във виното, Китайски винен тигър, 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това....., СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Откриха „Световното по вино“ в Пловдив 10 пъти повече български винопроизводители ще борят вина от цял свят, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Gulbanis Wine - Syrah 2011, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Пет грешни мита за българското вино, С вкус на Прованс, Каталог на българското вино 2013, Най-добрите храни-приятели на вино, Наградиха победителите от два световни конкурса: Concours Mondial и Spirits Selection 2017, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Уникална винарска изба, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Ден на виното на река Дунав, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, За трети път „Августиада” в Стара Загора, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове