Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

23-ото издание на световния винарски конкурс Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе в България от 29 април до 1 май 2016 в гр. Пловдив.
Националната лозаро-винарска камара камара е домакин на събитието.
Българската фирма PROBEGEX е основен партньор в организацията на конкурса за България, който ще се проведе в Международен панаир Пловдив.
Основан през 1994 г., в своята над 20-годишна история Concours Mondial de Bruxelles се превърна световен винен шампионат. Над 320 дегустатори от 53 националности, които са известни търговци, еножурналисти, сомелиери и винени експерти, са част от журито на престижния конкурс, в който участват над 8000 проби вина от цял свят.
Домакинството на такъв световен форум е не само престиж, то е и признание за България като авторитетна лозаро-винарска страна, чиито вина са достойни конкуренти на световните пазари.
От 2006 г. Concours Mondial de Bruxelles разшири своя международен обхват и се провежда извън Белгия. Лисабон, Маастрихт, Бордо, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава и Йезоло са градовете домакини, които са посрещали събитието на своя територия. През 2016 г. Пловдив ще запише името си между тях.
България се конкурира за домакинството през 2016 г. с известни винарски страни. Надделя хилядолетната ни винарска история и традицията да произвеждаме изключителни вина, които печелят най-високи отличия на международни конкурси като Concours Mondial de Bruxelles.
Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България - Тракийската низина, съхранила изкуството на древните да правят божествената напитка по тези земи пред повече от 9000 години.
По време на конкурса в програмата на журито са включени посещения на винарски изби и лозя в страната, както и на културно-исторически и археологически забележителности. До провеждането му през 2016 г. в Пловдив ще се организират редица предшестващи събития, които ще подчертаят значимостта на България като лозаро-винарска страна на световната карта.

PROBEGEX
Първото такова събитие е официалното връчване на медалите от Concours Mondial de Bruxelles 2015 на българските винопроизводители лично от директора на конкурса Тома Костенобъл на 10 юни 2015 г. Домакини са
Националната лозаро-винарска камара и фирма PROBEGEX с подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Община Пловдив.
Тази година българските вина завоюваха в Йезоло, Италия,1 голям златен медал, 14 златни и 22 сребърни медала.

Наградените вина


Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

За контакти

Национална лозаро-винарска камара
Маргарита Христова
0878 777 189
marga.levieva@bulgarianwines.org


PROBEGEX
Меглена Михова
+ 32 494 073 586
probegex@mail.bg
meglena.mihova@texavino.com


СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Divino magazine - брой 2, Отново е време за празника DiVino.Taste !, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Защо точно шардоне?, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., Как ние възприемаме виното?, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Пино Гриджо - с много лица, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, 16 класически шардонета от Шабли, Какво издава виното за характера на човека ?, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Terra Tangra Winery, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Оранжево вино - същност, производство и консумация, 10 причини да станете любител на виното, Канадец прави вино от домати, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Cabernet Sauvignon 2003 - Rousse Winery, Вила Мелник, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Стандартната бутилка за вино, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, За бъчвите и виното, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Divino magazine - брой 1, BIWC 2015 участници, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове