Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

23-ото издание на световния винарски конкурс Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе в България от 29 април до 1 май 2016 в гр. Пловдив.
Националната лозаро-винарска камара камара е домакин на събитието.
Българската фирма PROBEGEX е основен партньор в организацията на конкурса за България, който ще се проведе в Международен панаир Пловдив.
Основан през 1994 г., в своята над 20-годишна история Concours Mondial de Bruxelles се превърна световен винен шампионат. Над 320 дегустатори от 53 националности, които са известни търговци, еножурналисти, сомелиери и винени експерти, са част от журито на престижния конкурс, в който участват над 8000 проби вина от цял свят.
Домакинството на такъв световен форум е не само престиж, то е и признание за България като авторитетна лозаро-винарска страна, чиито вина са достойни конкуренти на световните пазари.
От 2006 г. Concours Mondial de Bruxelles разшири своя международен обхват и се провежда извън Белгия. Лисабон, Маастрихт, Бордо, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава и Йезоло са градовете домакини, които са посрещали събитието на своя територия. През 2016 г. Пловдив ще запише името си между тях.
България се конкурира за домакинството през 2016 г. с известни винарски страни. Надделя хилядолетната ни винарска история и традицията да произвеждаме изключителни вина, които печелят най-високи отличия на международни конкурси като Concours Mondial de Bruxelles.
Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България - Тракийската низина, съхранила изкуството на древните да правят божествената напитка по тези земи пред повече от 9000 години.
По време на конкурса в програмата на журито са включени посещения на винарски изби и лозя в страната, както и на културно-исторически и археологически забележителности. До провеждането му през 2016 г. в Пловдив ще се организират редица предшестващи събития, които ще подчертаят значимостта на България като лозаро-винарска страна на световната карта.

PROBEGEX
Първото такова събитие е официалното връчване на медалите от Concours Mondial de Bruxelles 2015 на българските винопроизводители лично от директора на конкурса Тома Костенобъл на 10 юни 2015 г. Домакини са
Националната лозаро-винарска камара и фирма PROBEGEX с подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Община Пловдив.
Тази година българските вина завоюваха в Йезоло, Италия,1 голям златен медал, 14 златни и 22 сребърни медала.

Наградените вина


Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

За контакти

Национална лозаро-винарска камара
Маргарита Христова
0878 777 189
marga.levieva@bulgarianwines.org


PROBEGEX
Меглена Михова
+ 32 494 073 586
probegex@mail.bg
meglena.mihova@texavino.com


СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Виното - характеристика и особености, С вкус на Прованс, “Tирбушон” от бъдещето, 1 милион евро за колекция редки вина, Вълшебното вино Малбек, Soli Rose 2016 - Edoardo Miroglio, Продукти на Винарна Свищов, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Melnik 55 - Logodaj Winery 2015, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Сомелиер на годината 2018, Alexandra Estate, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, New Bloom Winery - Rose 2016, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, Как чашата помага на виното, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, Как да си гледате на… вино?, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Време за бъчви!, Как да съчетаваме пица и вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове