Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино Събития » ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

23-ото издание на световния винарски конкурс Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе в България от 29 април до 1 май 2016 в гр. Пловдив.
Националната лозаро-винарска камара камара е домакин на събитието.
Българската фирма PROBEGEX е основен партньор в организацията на конкурса за България, който ще се проведе в Международен панаир Пловдив.
Основан през 1994 г., в своята над 20-годишна история Concours Mondial de Bruxelles се превърна световен винен шампионат. Над 320 дегустатори от 53 националности, които са известни търговци, еножурналисти, сомелиери и винени експерти, са част от журито на престижния конкурс, в който участват над 8000 проби вина от цял свят.
Домакинството на такъв световен форум е не само престиж, то е и признание за България като авторитетна лозаро-винарска страна, чиито вина са достойни конкуренти на световните пазари.
От 2006 г. Concours Mondial de Bruxelles разшири своя международен обхват и се провежда извън Белгия. Лисабон, Маастрихт, Бордо, Валенсия, Палермо, Люксембург, Гимараеш, Братислава и Йезоло са градовете домакини, които са посрещали събитието на своя територия. През 2016 г. Пловдив ще запише името си между тях.
България се конкурира за домакинството през 2016 г. с известни винарски страни. Надделя хилядолетната ни винарска история и традицията да произвеждаме изключителни вина, които печелят най-високи отличия на международни конкурси като Concours Mondial de Bruxelles.
Пловдив беше избран като център на един от най-важните лозаро-винарски райони в България - Тракийската низина, съхранила изкуството на древните да правят божествената напитка по тези земи пред повече от 9000 години.
По време на конкурса в програмата на журито са включени посещения на винарски изби и лозя в страната, както и на културно-исторически и археологически забележителности. До провеждането му през 2016 г. в Пловдив ще се организират редица предшестващи събития, които ще подчертаят значимостта на България като лозаро-винарска страна на световната карта.

PROBEGEX
Първото такова събитие е официалното връчване на медалите от Concours Mondial de Bruxelles 2015 на българските винопроизводители лично от директора на конкурса Тома Костенобъл на 10 юни 2015 г. Домакини са
Националната лозаро-винарска камара и фирма PROBEGEX с подкрепата на Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Община Пловдив.
Тази година българските вина завоюваха в Йезоло, Италия,1 голям златен медал, 14 златни и 22 сребърни медала.

Наградените вина


Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

Снимка winebg.info

За контакти

Национална лозаро-винарска камара
Маргарита Христова
0878 777 189
marga.levieva@bulgarianwines.org


PROBEGEX
Меглена Михова
+ 32 494 073 586
probegex@mail.bg
meglena.mihova@texavino.com


СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

“Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Вила Юстина – отличие в бутилка, Винарски изби в България с възможност за дегустация, A Good Year 2013 Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah & Mavrud - Medi Valley, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, DiVino.Taste 2015 обзор !, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, 10 смешни наименования на марки вино, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", Българското вино – дар от тракийските богове, Продукти на Винарна Свищов, Винарска изба “Манастира”, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Експертите са типичен пример за винената мода., Посетители превзеха Винария 2017, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Акценти Винзавод Асеновград, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Пиянството на зодиакалните знаци

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове