Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум

Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

„Балканския винен фестивал и конкурс ( BIWC ) се превръща в мегафорум на международно ниво, като участие в него взимат не само винопроизводители от Балканите , но и такива от цял свят” – това заяви Красимир Коев, изп. директор на Изпълнителна агенция на лозата и виното на пресконференция днес. Той благодари лично на Галина Нифору, директор на формата, за перфектната органинизация на конкурса и фестивала и й пожела, следващото пето издание, да бъде едно от най-мащабните и сериозни винени събития в България. „ Участието и получаването на награда от Балканския винен фестивал и конкурс ( BIWC ), е от голямо значение за вината и техните производители. Това им дава особена стойност и до голяма степен формира потребителските нагласи на любителите на качествени вина“, заяви Консантинос Лазаракис, председател на BIWC и единствен носител на престижната титла Master of Wine на Балканите.

Снимка winebg.info

Едни от най-влиятелните винени специалисти ще дадат оценка на участващите в конкурса вина, като дегустациите ще се проведат на 28 и 29 май. „ В момента получаваме мейли от винени съдии от цял свят, имена във винения бранш, които желаят да участват в журито на конкурса следващата година. Горда съм от този факт, това означава, че винения форум става все по-известен и с по-голяма тежест. Вече разширяваме и концепцията, като тази година ще включим във фестивалните дни и изложение за кулинарни туристически атракции BALKAN FLAVORS, организирано от Балкания – Балканска асоциация за устойчив туризъм и култура”, сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Емилия Калайджиева, президент на асоциацията, заяви че инициативата е в унисон с най-актуалните тенденции в туристическото търсене – желанието за опознаване на дадена територия чрез уникалното и автентичното, чрез това, което нейните обитатели са съхранили през вековете и което днес пресъздават в своите храни и напитки. По време на фестивала ще се включат асоциации, хотели, ресторанти, производители, които ще представят традиционната кухня от своя регион, специфични хранителни продукти, нехарактерти туристически маршрути. Участие ще вземе и Ути Бъчваров с неговия пътуващ кулинарен театър, като за първи път ще представи изработен по негова идея огромен тиган и огромна тенджера.

Снимка winebg.info

Допълнителна информация
Конкурсната част на BIWC 2015 ще се проведе на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти, е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел София.

Снимка winebg.info

Балканският винен форум ще бъде домакин на първото по рода си туристическо изложение “BALKAN FLAVORS”, посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на “BALKAN FLAVORS” е да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията; да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.

Снимка winebg.info

За повече инфомация : Весела Шишманова, Мениджър комуникации BIWC 2015,
E-mail: shishmanova@ivcommunications.com, моб.тел.: 0888 563656

инж. Галина Нифору, Wine MBA, Директор BIWC
E-mail: niforou@balkanswine.eu

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Топ 10 на най – скъпите вина в света, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Бяло вино с месо? Естествено!, Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Български тероари, Винотерапия за красота, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Колекционирането на вино като инвестиция, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Какво ще опитате на WiFo, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Още едно вино създадено от музиканти, Как виното научи Пирло на футбол, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Рекордно слаба реколта очакват в Европа, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове