Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум

Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум

СПОДЕЛИ

Снимка winebg.info

„Балканския винен фестивал и конкурс ( BIWC ) се превръща в мегафорум на международно ниво, като участие в него взимат не само винопроизводители от Балканите , но и такива от цял свят” – това заяви Красимир Коев, изп. директор на Изпълнителна агенция на лозата и виното на пресконференция днес. Той благодари лично на Галина Нифору, директор на формата, за перфектната органинизация на конкурса и фестивала и й пожела, следващото пето издание, да бъде едно от най-мащабните и сериозни винени събития в България. „ Участието и получаването на награда от Балканския винен фестивал и конкурс ( BIWC ), е от голямо значение за вината и техните производители. Това им дава особена стойност и до голяма степен формира потребителските нагласи на любителите на качествени вина“, заяви Консантинос Лазаракис, председател на BIWC и единствен носител на престижната титла Master of Wine на Балканите.

Снимка winebg.info

Едни от най-влиятелните винени специалисти ще дадат оценка на участващите в конкурса вина, като дегустациите ще се проведат на 28 и 29 май. „ В момента получаваме мейли от винени съдии от цял свят, имена във винения бранш, които желаят да участват в журито на конкурса следващата година. Горда съм от този факт, това означава, че винения форум става все по-известен и с по-голяма тежест. Вече разширяваме и концепцията, като тази година ще включим във фестивалните дни и изложение за кулинарни туристически атракции BALKAN FLAVORS, организирано от Балкания – Балканска асоциация за устойчив туризъм и култура”, сподели Галина Нифору, директор на BIWC. Емилия Калайджиева, президент на асоциацията, заяви че инициативата е в унисон с най-актуалните тенденции в туристическото търсене – желанието за опознаване на дадена територия чрез уникалното и автентичното, чрез това, което нейните обитатели са съхранили през вековете и което днес пресъздават в своите храни и напитки. По време на фестивала ще се включат асоциации, хотели, ресторанти, производители, които ще представят традиционната кухня от своя регион, специфични хранителни продукти, нехарактерти туристически маршрути. Участие ще вземе и Ути Бъчваров с неговия пътуващ кулинарен театър, като за първи път ще представи изработен по негова идея огромен тиган и огромна тенджера.

Снимка winebg.info

Допълнителна информация
Конкурсната част на BIWC 2015 ще се проведе на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти, е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел София.

Снимка winebg.info

Балканският винен форум ще бъде домакин на първото по рода си туристическо изложение “BALKAN FLAVORS”, посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на “BALKAN FLAVORS” е да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията; да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.

Снимка winebg.info

За повече инфомация : Весела Шишманова, Мениджър комуникации BIWC 2015,
E-mail: shishmanova@ivcommunications.com, моб.тел.: 0888 563656

инж. Галина Нифору, Wine MBA, Директор BIWC
E-mail: niforou@balkanswine.eu

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Discover.Vino представя специалните вина!, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Какво не знаем за червените вина, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, За сиренето и виното, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Технология за производство на червено вино, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, Muscat Giallo 2013 - Spiritus Sanctus, Гроздовите семки са извор на здраве, Rose 2013 - Dives Winery, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Компоненти на дегустацията II: Носът, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, 35 оригинални етикети за вино, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Как да разчетеш етикета на шампанското, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Каталог Августиада 2015, Merlot 2013 - Dives Winery, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове