Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

СПОДЕЛИОт 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора"

За втора поредна година в морската градина в Бургас ще се проведе „Фестивал на виното“ от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо Тийм“ ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.
Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора" в Морската градина на най-добрия град за живеене в страната и най-успешно развиващия се туристически регион у нас. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.
Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора", на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят и отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки "Винария" 2015.
Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан. Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.
Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.
Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.
Номинираните винарни в конкурса "Изба на годината - Винария 2015" ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.
Изба на годината от Винария 2015 - "Едоардо Миролио" ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.
Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора" в Бургас.

Национална лозаро-винарска камарa
„Експо Тийм“ ООД
СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Tendenz 2015 - Rupel Winery, Разрешено ли е виното по време на пости ?, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Акценти в програмата на DiVino.Taste 2014: вината от северното поречие на Рона, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, WiFo е първият форум за вино и храна, Траминерите на България, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Розето и модата, Международни дегустации „Наградени вина и високоалкохолни напитки“ Винария 2015, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Как да съхраняваме виното, Китайски винен тигър, Среща с Георги Николов Сомелиер номер 1 за 2015 г., Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Колекционирането на вино като инвестиция, Винени червени сортове, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Как да сготвим миди с вино, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Rubin 2013 - Santa Maria, За втора поредна година връчваме наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Wines of The Ages 2017 - Пловдив

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове