Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

Най-добрите български вина на Бургаския фестивал на виното

СПОДЕЛИОт 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора"

За втора поредна година в морската градина в Бургас ще се проведе „Фестивал на виното“ от 30 юли до 2 август 2015 г. Той е организиран от Националната лозаро-винарска камара и фирма „Експо Тийм“ ООД. Фестивалът се провежда с любезното съдействие и под егидата на Община Бургас и с подкрепата на Съюза на енолозите в България и Регионалната лозаро-винарска камара „Южно Черноморие“.
Второто издание на Бургаския фестивал на виното ще се проведе в новия изложбен център "Флора" в Морската градина на най-добрия град за живеене в страната и най-успешно развиващия се туристически регион у нас. Целта му е да популяризира качествата и разнообразието на българските вина сред жителите и гостите на Бургас и региона. Заедно с големите и известни в страната и по света български производители на вино свои отличени продукти ще представят и редица нови бутикови изби, които гостоприемно отварят врати за почитателите на виното. Посетителите ще имат възможност да дегустират и чуждестранни продукти, спечелили високи отличия на международни конкурси.
Очакват се над 50 винопроизводители да вземат участие в тазгодишното издание на Бургаския фестивал на виното. Палитра от разнообразни български и вносни вина ще задоволи и най-претенциозните вкусове. От 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора", на брега на морето, жителите и гостите на Бургас ще могат да дегустират и закупят и отличените продукти от Международния конкурс за вина и спиртни напитки "Винария" 2015.
Организаторите обявиха 2015 г. за година на сорта Совиньон блан. Майсторски класове на тази тема и дегустации на отбрани совиньони ще се организират по време на събитието. Потребители и професионалисти ще дегустират паралелно и ще излъчат свои фаворити на специално събитие - конкурс.
Традиционно организираният вече години наред от Националната лозаро-винарска камара и асоциация "Активни потребители" конкурс "Продукт на потребителя", ще даде възможност посетителите да определят най-добро според тях бяло, розе и червено вино.
Блиц-курсът "Магията на дегустацията", воден от италианския сомелиер Маурицио Ферери, ще гостува на Бургаския енофест.
Номинираните винарни в конкурса "Изба на годината - Винария 2015" ще предложат своето гостоприемство на почитателите на винарския туризъм.
Изба на годината от Винария 2015 - "Едоардо Миролио" ще представи своите най-добри серии вина, получили високите оценки на потребителите от страната и чужбина.
Още много и разнообразни събития и винени предизвикателства ще очакват посетителите и тази година от 30 юли до 2 август в изложбен център "Флора" в Бургас.

Национална лозаро-винарска камарa
„Експо Тийм“ ООД
СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Винен оптимизъм на Балканите, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Как да бутилираме виното?, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, Кои са лозаро-винарските райони в България?, И бялото вино е полезно за сърцето?, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Хайде на училище…по бира!, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Топ 10 винени барове в Париж !, Винени червени сортове, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Вино и стил - еп.8, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, България не си пада особено по виното, показва изследване, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Как да си гледате на… вино?, Merlot 2013 - Dives Winery, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове