Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал

Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал

СПОДЕЛИЧетвъртото издание на Балканския винен конкурс и фестивал (28-31 май, 2015), ще събере винената дипломация на Балканите и ще инициира създаването на единен винен орган «Балканска винена камара» (БВК), която ще защитава интересите на винарите от региона, ще изгражда и затвърждава положителния имидж на най-стария винарски регион в света, съобщи директорът на форума Галина Нифору.

Целите, които организаторите си поставят и върху които работят вече 4 поредни години ще бъдат разгледани на специална кръгла маса, на която ще бъде учредена и новата организация «Балканска винена камара». На събитието ще присъстват представители на браншовите организации от България, Гърция, Турция, Македония, Румъния, Сърбия, Хърватия и Словения.

Създаването на «Балканската винена камара» и провеждането на четвъртото издание на BIWC ще се проведе със съдействието на изпълнителната Агенция на лозата и виното ( ИАЛВ) и Българската Търговско – Промишлена палата и Националната лозаро-винарска камара Това е една от водещите новости в програмата на тазгодишния Балканския винен конкурс и фестивал, чиято цел е да докаже пред международния бизнес и винен елит възможността за използване на винената дипломация в сближаването на държавите от региона и брандирането му като най-стария винен регион в света.Конкурсната част на BIWC 2015 ще се проведе на 28 и 29 май 2015 (четвъртък и петък) при закрити врати в Гранд Хотел София. Фестивалът, който следва и на който могат да бъдат дегустирани балканските вина, придружени от типични за страните от балканския регион продукти, е планиран за 30 и 31 май 2015 (събота и неделя) в градината на Гранд Хотел София.Балканският винен форум ще бъде домакин на първото по рода си туристическо изложение Balkan flavors, посветено на гостоприемството и богатото кулинарно наследство, характеризиращи страните от Балканския полуостров. Целта на Balkan flavors е да се утвърди като основен канал за промоция на висококачествени туристически атракции в сферата на еногастрономията; да създаде B2B платформа, която да срещне местните субекти, предлагащи кулинарни туристически атракции с представители на реалния бизнес, както и да даде целогодишна международна видимост на изложителите чрез промоция на техните продукти в едни от най-реномираните световни туристически изложения и социални мрежи.

Развитието на икономическо сътрудничество между Балканите и останалата част от света е неизменна част от откриването и оценяването на Балканските вина, храни и природни богатства, които са едни от основните характеристики на региона. Четвъртото издание на Балканския винен конкурс и фестивал ще бъде трамплин към тяхното международно маркетиране.

За повече инфомация : инж. Галина Нифору, Wine MBA
Директор BIWC
E-mail: niforou@balkanswine.eu


СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Вино, секс и още нещо ..., Правят град на виното, Машина превръща водата във вино за три дни, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Кратък урок за ароматите във виното, Едно фино, моля!, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, Discover.Vino - Другата Европа, Alexandra Estate, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Винени червени сортове, Десертни червени сортове, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Ден на отворените врати Gourmet Publishing, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Вино - цени и рекорди, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, Мавруд 2008 "Винарска изба Брестовица", Villa Bassarea Chardonnay 2015, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Легендите за чукането с чаши, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Разпознавате ли хубавото вино, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове