Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015

СПОДЕЛИ

Конкурсът "Изба на годината" се организира за първи път в рамките на Международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2015". Право на участие имат само изби, които се представят със свои щандове в Града на виното. Тази година в него участваха осем изби: „Орбелос“, „Орбелия“, „Вила Терес“, „Тодоров“, „Даробас“, „Сопот“, „Дивес Естейт“ и „Едоардо Миролио“. Партньор на конкурса бе Камарата на архитектите в България, чиито двама представители - арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов, бяха членове на журито. В комисията се включиха също Ивайло Жеглов – управител на фирма „Експо Тийм“, инж. Рада Виденова – главен секретар на Националната лозаро-винарска камара и Теодора Славова – дизайнер на фирма „Тем дизайн“. Председател на журито бе Радослав Радев – председател на Националната лозаро-винарска камара.Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов заедно с председателя на Националната лозаро-винарска камара Радослав Радев връчиха приза „Изба на годината“ от „Винария 2015“ на собственика Едоардо Миролио, който е потомствен италиански винопроизводител.

Критериите за избор на „Изба на годината – Винария 2015“ включват освен архитектурното оформление на винарните, условията за представяне на дионисиевата напитка, наличието на енотека, пътя на виното в самото шато, както и електронното му представяне в интернет пространството.
След посещението на всички кандидати за тазгодишния конкурс и след оспорвана надпревара единодушно беше избрана ВИ „Едоардо Миролио“ заради архитектурното изпълнение, което е реплика на старинен артефакт във вид на спирала, открит в района на Еленово, и хармоничното му съчетаване с околната среда. От друга страна, представянето на продуктите на избата се прави изключително професионално в уютна и предразполагаща за това обстановка, която е част от комплекса, където посетителите могат да се запознаят с процеса на производство на вино и в същото време да прекарат приятни мигове в луксозния хотел, съчетавайки напитките с гурме менюто, предлагано от шеф-готвача на ресторанта.Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов заедно с победителя в конкурса „Изба на годината“ от „Винария 2015“ Едоардо Миролио

Арх. Веселина Николова и арх. Георги Мечанов връчиха приза „Изба на годината“ от „Винария 2015“ на собственика Едоардо Миролио, който е потомствен италиански винопроизводител.
Наградата представлява кристална призма, в която е гравиран надписът „Изба на годината – Винария 2015“. Дизайнът на статуетката е дело на Теодора Славова – „Тем дизайн“.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Как изглеждат българските вина шест години по-късно?, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Бъчвата като мебел и аксесоар, Десертни червени сортове, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Винарска изба Брестовица, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Винен оптимизъм на Балканите, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Розе - Малката Звезда 2012, Американска рок легенда – фен на българското вино, 10 причини да пием розе, AplauZ - Merlot 2012 Villa Melnik, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Как да си гледате на… вино?, RUSALIi новата серия вина на Rupel Winery, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, Ако сънуваш вино, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, За бъчвите и виното, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове