Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив

Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Над 7500 посетители дневно разглеждат първия у нас мегафорум за селско стопанство, храни, вино и туризъм. Той започна на 4 март в Международен панаир Пловдив и само през първите два дни повече от 15 000 гости от страната и чужбина препълниха палатите, за да видят седемте изложения. Това стана икономическото събитие на Югоизточна Европа в момента, коментира д-р Иван Соколов, председател на Съвета на директорите на Международен панаир Пловдив. Не изразявам само мое мнение, а и отзивите на много бизнесмени и изложители, с които се срещнах през първите два дни, подчерта той.

Фаворити на посетителите са Международната селскостопанска изложба „Агра 2015“ и специализираната изложба „БиоАгра“, които са обсадени от фермери и специалисти от България, Гърция, Турция, Италия и други държави. Производители и дистрибутори на техника и инвентар постоянно са в делови срещи и преговори с потенциални клиенти и партньори, а щандовете им привличат внимание с модерен дизайн и плазмени екрани, на които се излъчват презентации на новите изделия.Щандът на кампанията „Купувам българско“ демонстрира висококачествени продукти на наши производители, представени на изложбата „Фудтех“.

Градът на виното, в който са представени колекции на близо 50 български и чуждестранни изби, надмина очаквания интерес. Неговите живописни улички са изпълнени непрекъснато с хора, желаещи да опитат новата винена реколта. С нея чудесно се комбинират българските и италиански кулинарни специалитети от изложбите „Фудтех“ и „Вкусовете на Италия“.Градът на виното, който се прави за първи път, създаде съвсем нов облик на Международната изложба за лозарство и винарство „Винария“.

Тази година на „Винария“, която за първи път се прави по едно и също време с „Агра“, се завърнаха няколко големи производители, като винзаводите в Асеновград, Русе и Стамболово, „Едуардо Миролио“ и други фирми. Паралелното провеждане на няколко изложби е станало причина да възобновят участието си. Това е мотивирало някои малки нови изби, ориентирани към биовина, да направят дебют на „Винария 2015“.Изложителите на „Агра“ непрекъснато са в преговори с потенциални клиенти, а щандовете им привличат с модерен дизайн и плазмени екрани.

Посетителите са впечатлени от българските месни и млечни продукти, демонстрирани на „Фудтех“. За тяхното популяризиране допринася и фактът, че кампанията на БНТ 2 „Купувам българско“ се пренесе в Панаира по време на изложението. 14 медии имат свои щандове тук заради силния интерес към мащабната проява, създаваща обща платформа за агробизнеса, производството и предлагането на храни, вина и напитки, винения и кулинарен туризъм.

Новости от тези браншове посетителите могат да видят до 8 март в експозициите на над 650 фирми от 25 държави. Шестте палати са отворени от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа. В последния ден ще станат известни имената на тримата гости, спечелили наградите на Международен панаир Пловдив: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Посетители превзеха Винария 2017, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Тероар - еп.1, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Колко и как да пием вино, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, DiVino.Taste 2015 обзор !, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Как да сготвим миди с вино, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Червено Вино - общ преглед, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Пиянството на зодиакалните знаци, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Виното като любовник, Розе - Малката Звезда 2012, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", Винени червени сортове, Вино, секс и още нещо ..., Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Виното и звездите, Разпознавате ли хубавото вино, Пет грешни мита за българското вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове