Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Филип Харманджиев: биодинамичното земеделие е свобода и селянин, това звучи гордо!, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Розе - Малката Звезда 2012, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Коркът остава във виното, И бялото вино е полезно за сърцето?, Angel's Estate Rose 2016, Най-популярните червени вина, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Angel - Syrah & Merlot 2014 - Angel's Estate, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Изба Боровица, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Чаши за вино, Агнешко: с розе или червено?, В Израел ще пресъздадат виното на Исус, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, 10 причини да станете любител на виното, 3 - те най-скъпите вина !, Три съвета за успешен винен тур!, Един следобед с Михаил Марковски и сомелиерите на България, Телиш/Кастра Рубра, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове