Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

София се превръща отново в столица на българското вино!, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Особености на консумацията на алкохол по света, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, Продукти на Вила Мелник: „Villa Melnik”, Поляци търсят наши изби за създаване на нови брандове, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Три съвета за успешен винен тур!, Лятото и виното, Разпознавате ли хубавото вино, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Винарска изба Four Friends, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Вино според характера, Траминерите на България, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Divino magazine - брой 3, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Rubin 2013 - Santa Maria, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Angel's Estate Rose 2016, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Фалира доставчик на вино за милиардери, Вино и красота на Августиада 2016, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Винен оптимизъм на Балканите, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Винени бели сортове, За доброто вино - да се вслушаме във вътрешния ни глас, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове