Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив

СПОДЕЛИ

Иновации в повече от 170 бранша, дегустации на храни, вина, спиртни напитки и гурме деликатеси, атракции и награди са подготвени за посетителите на Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г. Те могат да видят седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма. В тях участват над 650 фирми от 25 държави, съпътстващата програма включва близо 40 събития. Очакват се около 50 000 посетители.На снимката: Около 50 000 посетители се очакват в Международен панаир Пловдив в дните от 4 до 8 март 2015 г., когато ще се проведат седем изложения, свързани със селското стопанство, храните, виното и туризма.

Специалистите ще се запознаят с модерните тенденции в земеделието, животновъдството и биопроизводството от Международната селскостопанска изложба „Агра“ и специализираната изложба „БиоАгра“. Новостите са 50, от които 10 световни и 12 европейски.

“Агра 2015“ е посветена на фермера от ХХІ век. В негова помощ са иновации от различни области. Ще има и автомобилен салон с коли, предназначени за селскостопански производители.
Технологии и оборудване за лозарството и винарството показва международната изложба „Винария“. „Фудтех“ разкрива облика на съвременната хранителна индустрия. „Апи България“ демонстрира постиженията на родното пчеларство. „Хорека Пловдив“ предлага оборудване за хотелиерството и ресторантьорството.

„Вкусовете на Италия“ представя опита на водещи специалисти в производството на висококачествени продукти и изследвания на учени от Университета по хранителни технологии. Посетителите ще опитат моцарела, сирена, салами, маслини, зехтин и други традиционни италиански продукти.

Те ще усетят чара на виното и кулинарията в изложбата „Винария“. Там може да се дегустират напитки на близо 40 български и чуждестранни изби, представени в Града на виното, който се прави за първи път. Той ще посрещне гостите си с възможността да се включат в майсторски класове и презентации, да видят гурме демонстрации, да се забавляват с културна програма.

Гурме специалитети от Българи и Испания, както и традиционни български продукти, очакват посетителите на изложбата „Фудтех“. С обновена програма са Работилници „Сготви си здраве“, които са част от нея. Сега събитието е насочено към младите хора, като са предвидени обучения от майстори кулинари. Известни занаятчии и фермери предлагат свои продукти. Ще бъдат показани техники за приготвяне на ястия по стари рецепти. Работилници „Сготви си здраве” са включени в проекта „Фермерските пазари в София и Пловдив - събития за устойчиво развитие“, подкрепен от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Анкетна карта, с която може да се спечели награда, ще получат посетителите заедно с билета. Той дава достъп до всички прояви и струва 3 лева, а за ученици, пенсионери инвалиди цената е 2 лева. Наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив, са: мотофреза 1G-75, резачка McCulloch модел CS 340 и пръскачка CASE I 3W-3F. Имената на тримата печеливши ще бъдат обявени на 8 март.

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Какви са ползите от пиенето на вино?, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Машина превръща водата във вино за три дни, Акценти Винзавод Асеновград, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Мидалидаре Естейт, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Траминерите на България, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, И замириса на..., Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Вино и стил - еп.6, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Три съвета за успешен винен тур!, Бутилките от вино в двора и градината, Най-добрият сомелиер на България за 2013 е Пламен Димитров, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Компоненти на дегустацията I: Окото, Вино - цени и рекорди, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив става по-мащабен, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, GastronomiX 2016, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове