Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015"

15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015"

СПОДЕЛИ
Чуждестранните експерти са от държави, които представляват целеви пазари за българските производители, поясняват от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), която организира конкурса. По време на неговото миналогодишно издание в 20-членното жури бяха включени 12 оценители от чужбина и те за първи път бяха повече от българските си колеги.
Дегустациите, които ще класират най-добрите вина и спиртни напитки, ще се състоят от 28 февруари до 2 март. Претендентите се състезават в шест категории за вино. Ракии и винено бренди се борят за приза „Златна фиала“, който е равностоен на винения Оскар. Освен големите награди, се присъждат златни, сребърни и бронзови медали. Имената на победителите ще бъдат обявени в „Нощта на Златния ритон“ на 4 март.

Енолозите от чужбина ще посетят български изби и „Винария“, добавят от НЛВК, която е и съорганизатор на изложбата. Така нашите продукти ще бъдат по-добре презентирани пред ключови експерти.

Камарата има намерение да се възобнови традицията Фестивалът на виното да започва пред сградата на община Пловдив с художествена програма, а след това тържествено шествие да измине пътя до панаирния комплекс и да се включи в официалната церемония за старта на „Винария 2015“.

Новост в тазгодишното издание на изложбата е Градът на виното. Той ще представи колекции на известни изби. Щандове ще имат и производители на месни, млечни и хлебни изделия, участващи в Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ . В съпътстващата програма, подготвена от НЛВК, са предвидени майсторски класове, промоции на ресторанти, дегустации на наградените вина, премиери на продукти.

За първи път „Винария“ и „Фудтех“ се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“, а трите прояви отново са под егидата на Министерството на земеделието и храните. От 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив ще се състоят и Специализирана изложба „БиоАгра“, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“, изложба „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за пчеларство „Апи България“.

Източник: Link

СПОДЕЛИ


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Gomotartzi - Cabernet Sauvignon & Syrah 2013 - Bononia Estate, DiVino.Taste 2015 обзор !, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Канадец прави вино от домати, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Как да се ориентираме на винения пазар, Villa Santa Maria, Уникална винарска изба, Дъб и вино – неповторима комбинация, Кино и вино на "София филм фест", Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Кой ще сади лозя с евросубсидии, 10 причини да станете любител на виното, Вино и стил - еп.5, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Маутай байджо – китайска наслада с изискан вкус, Какво всъщност е "натурално вино"?, Вино и стил - еп.3, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Десертни бели сортове, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, Произходът има значение

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове