Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015"

15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015"

СПОДЕЛИ
Чуждестранните експерти са от държави, които представляват целеви пазари за българските производители, поясняват от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК), която организира конкурса. По време на неговото миналогодишно издание в 20-членното жури бяха включени 12 оценители от чужбина и те за първи път бяха повече от българските си колеги.
Дегустациите, които ще класират най-добрите вина и спиртни напитки, ще се състоят от 28 февруари до 2 март. Претендентите се състезават в шест категории за вино. Ракии и винено бренди се борят за приза „Златна фиала“, който е равностоен на винения Оскар. Освен големите награди, се присъждат златни, сребърни и бронзови медали. Имената на победителите ще бъдат обявени в „Нощта на Златния ритон“ на 4 март.

Енолозите от чужбина ще посетят български изби и „Винария“, добавят от НЛВК, която е и съорганизатор на изложбата. Така нашите продукти ще бъдат по-добре презентирани пред ключови експерти.

Камарата има намерение да се възобнови традицията Фестивалът на виното да започва пред сградата на община Пловдив с художествена програма, а след това тържествено шествие да измине пътя до панаирния комплекс и да се включи в официалната церемония за старта на „Винария 2015“.

Новост в тазгодишното издание на изложбата е Градът на виното. Той ще представи колекции на известни изби. Щандове ще имат и производители на месни, млечни и хлебни изделия, участващи в Международната изложба за храни, напитки, опаковки, машини и технологии „Фудтех“ . В съпътстващата програма, подготвена от НЛВК, са предвидени майсторски класове, промоции на ресторанти, дегустации на наградените вина, премиери на продукти.

За първи път „Винария“ и „Фудтех“ се организират по едно и също време с Международната селскостопанска изложба „Агра“, а трите прояви отново са под егидата на Министерството на земеделието и храните. От 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив ще се състоят и Специализирана изложба „БиоАгра“, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“, изложба „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за пчеларство „Апи България“.

Източник: Link

СПОДЕЛИ


Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

България не си пада особено по виното, показва изследване, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, ДИРЕКТОРЪТ НА CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES ТОМА КОСТЕНОБЪЛ ЩЕ ВРЪЧИ ЛИЧНО НАГРАДИТЕ НА 18 БЪЛГАРСКИ ВИНОПРОИЗВОДИТЕЛИ, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, 50 повода да празнуваме българското вино, Как да сготвим миди с вино, Ако сънуваш вино, Sense of Tears Dimyat 2013 - Maryan Winery, A Good Year 2013 Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah & Mavrud - Medi Valley, Зелено вино, Варна е на второ място по консумация на вино след София, 3 - те най-скъпите вина !, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, 25 произведения от коркови тапи, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Cheval de Katarzyna - 2016, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, За трети път „Августиада” в Стара Загора, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, 12 от най-впечатляващите винарни по света, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Гроздовите семки са извор на здраве, Винарска изба “Манастира”, Звукът на виното, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове