Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Винария 2012

Винария 2012

Бялото вино в България е критично малко и фирмите разполагат само с 10 на сто готова продукция. Това съобщиха при откриването на „Винария" в Пловдив от Изпълнителната агенция по лозата и виното.

40 реномирани родни производители участват на 20-ото изложение и представят най-добрите си колекции в пряка конкуренция със страни като Аржентина и Република Южна Африка.

Дефицитът на бяло вино у нас се обяснява с повишеното търсене и изкупуването на гроздето през миналата година. Белите сортове са станали обект на директни сделки между български производители и италиански фирми. А това също е повлияло на пазара - смята Красимир Коев.

Красимир Коев - директор на Изпълнителната агенция по лозата и виното: "Това просто трябва да е сигнал за нашите производители - нови насаждения с бели сортове и предварително договаряне на реколтата 2012, която предстои."

Специална селекция южноафрикански вина са представени на изложението. Сред тях има и такива, които идват в България за пръв път.

Антоанета Вермоотен - консултант РЮА: "Това са вината на краля на зулусите. Крал Гудуил Зуелетини. Специално това е пиноташ - едно от най-известните вина в Африка. Показваме и виното на кралицата, което задължително се продава с ръчно изработено зулуско бижу."

У нас 32 милиона евро са усвоени от европейски програми във винарския сектор. Това обяви в Пловдив министър Томислав Дончев. И поясни, че до края на 2013-та предвидените средства за развитие на винопроизводството са 113 милиона евро.

Автор: Димитър ДимитровИ още....
Панаирен калейдоскоп: Предаване на Нова Българска телевизия - телевизията на Международен панаир Пловдив.
Координаторът на международна изложба Винария 2012 г-жа Катя Ганева представя една от най-хубавите изложби на Международен панаир Пловдив, която тази година празнува 20 години от създаването си.
Национални дегустации 2012 и Международен конккурс за вина и спиртни напитки
Интервю със сомелиара Маурицио Ферери.

Източници: БНТ
www.youtube.com

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Ethno Chardonnay 2010, Музиката променя аромата и плътността на виното, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Жените които пият две чаши вино на ден имат по-добър секс отколкото тези които не пият, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, С какво вино е подходящо да готвим, Технология за производство на бяло вино, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, Ден на виното на река Дунав, Брад Пит показа лозята си във Франция, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Тероар - еп.1, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, DiVino определи най-добрите вина за 2014, Как чашата помага на виното, Направете си сангрия, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Винобалканика 2015: резултатите, Как да комбинираме вино и салата, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, MOTIF merlot 2014 - Via Verde, Чаши за вино, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Каталог на българското вино 2013, Alexandra Estate Rose Mourvedre & Grenache 2015

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове