Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

СПОДЕЛИНад 120 души участват в лиричния конкурс, организиран от община Асеновград, "Наздравица за любовта".

Припомняме ви, че от векове виното мавруд прославя Асеновград. То е гъсто, силно и черно на цвят, а освен това от него се приготвя и прочутата малага.

Най-общо казано маврудът е с високо качество, а хубавото вино се прави и с висок градус на любов. Тази е причината любовният конкурс, провеждан в града, да носи името „Пиянство влюбено звъни”.

Стихове за опияняващата като лудо вино любов сa изпратили 120 поети, сред които има от Варна и Русе. Tворбите им ще бъдат оценявани от писателката Мадлен Алгафари и поетесата Камелия Кондова, информират от общината.

Финалистите в надпреварата ще бъдат трима на брой, като ще получат награди на стойност 300, 400 и 500 лева според мястото си в класацията. Но това не е всичко – предвидени са и две поощрителни награди от по 100 лева, както и награда за най-добре представил се поет на Асеновград.

Наградите на най-добрите ще бъдат връчени на официална церемония с тържествена програма на 30 януари от 17:30 часа в Градска библиотека "П. Хилендарски".

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е част от празниците посветени на местната "Винария". В първото издание на конкурса голямата награда спечели стихотворението "Новогодишна наздравица" на асеновградския поет Атанас Георгиев.

Може да вземете участие в конкурса като изпратите творбите си в срок до 24-ти януари 2015 г.


Източник: Link

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Оцетът на милиардера от Бенджамин Уолъс, Десерти и сладки вина - неустоима комбинация, Винарска изба "Ямантиев", 5 начина да подобрим вкуса на виното, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Бъчвата като мебел и аксесоар, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Spancha Sangiovese 2016 - Rupel Winery, TCHERGA 10* Red 2013 - Домейн Менада, ВИП зона за ексклузивни вина за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Класически картини пресъздадени с вино, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Речник на дегустационните термини, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Каква чаша да изберем ?, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Meandra 2012 - Domain Marash, Какво ще опитате на WiFo, Музеят на виното, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Ранна мелнишка лоза, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Тера Тангра - Black Label, Винарна Свищов, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, Чуждестранни лектори за тайните на местните винени сортове на ВИНАРИЯ 2017, Telish- Chalet Merlot 2007

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове