Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

СПОДЕЛИНад 120 души участват в лиричния конкурс, организиран от община Асеновград, "Наздравица за любовта".

Припомняме ви, че от векове виното мавруд прославя Асеновград. То е гъсто, силно и черно на цвят, а освен това от него се приготвя и прочутата малага.

Най-общо казано маврудът е с високо качество, а хубавото вино се прави и с висок градус на любов. Тази е причината любовният конкурс, провеждан в града, да носи името „Пиянство влюбено звъни”.

Стихове за опияняващата като лудо вино любов сa изпратили 120 поети, сред които има от Варна и Русе. Tворбите им ще бъдат оценявани от писателката Мадлен Алгафари и поетесата Камелия Кондова, информират от общината.

Финалистите в надпреварата ще бъдат трима на брой, като ще получат награди на стойност 300, 400 и 500 лева според мястото си в класацията. Но това не е всичко – предвидени са и две поощрителни награди от по 100 лева, както и награда за най-добре представил се поет на Асеновград.

Наградите на най-добрите ще бъдат връчени на официална церемония с тържествена програма на 30 януари от 17:30 часа в Градска библиотека "П. Хилендарски".

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е част от празниците посветени на местната "Винария". В първото издание на конкурса голямата награда спечели стихотворението "Новогодишна наздравица" на асеновградския поет Атанас Георгиев.

Може да вземете участие в конкурса като изпратите творбите си в срок до 24-ти януари 2015 г.


Източник: Link

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Бутилките от вино в двора и градината, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Бяло вино и риба?, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Технология за производство на бяло вино, Какво всъщност е "натурално вино"?, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, Изба Боровица, Музиката променя аромата и плътността на виното, Белите блендове на България - игра на въображението, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Alexandra Estate - Merlot 2013, Празничното настроение идва с Craft Beer Taste!, Как да си направим сангрия, MH WINE SELECTION, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Зелено вино, Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Варна е на второ място по консумация на вино след София, Как се дегустира пенливо вино? Няколко от най-добрите пенливи предложения на пазара, Four Friends Rose - 2013, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове