Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

СПОДЕЛИНад 120 души участват в лиричния конкурс, организиран от община Асеновград, "Наздравица за любовта".

Припомняме ви, че от векове виното мавруд прославя Асеновград. То е гъсто, силно и черно на цвят, а освен това от него се приготвя и прочутата малага.

Най-общо казано маврудът е с високо качество, а хубавото вино се прави и с висок градус на любов. Тази е причината любовният конкурс, провеждан в града, да носи името „Пиянство влюбено звъни”.

Стихове за опияняващата като лудо вино любов сa изпратили 120 поети, сред които има от Варна и Русе. Tворбите им ще бъдат оценявани от писателката Мадлен Алгафари и поетесата Камелия Кондова, информират от общината.

Финалистите в надпреварата ще бъдат трима на брой, като ще получат награди на стойност 300, 400 и 500 лева според мястото си в класацията. Но това не е всичко – предвидени са и две поощрителни награди от по 100 лева, както и награда за най-добре представил се поет на Асеновград.

Наградите на най-добрите ще бъдат връчени на официална церемония с тържествена програма на 30 януари от 17:30 часа в Градска библиотека "П. Хилендарски".

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е част от празниците посветени на местната "Винария". В първото издание на конкурса голямата награда спечели стихотворението "Новогодишна наздравица" на асеновградския поет Атанас Георгиев.

Може да вземете участие в конкурса като изпратите творбите си в срок до 24-ти януари 2015 г.


Източник: Link

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, Розовите вина на България имат своето място и то се нарича Rose Wine Expo Kazanlak, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Продукти на "Вила Юстина", 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Три съвета за успешен винен тур!, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery, Merlot 2013 - Dives Winery, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, За трети път „Августиада” в Стара Загора, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Времената, в които България се гордееше със своето вино, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Вино и стил - еп.5, Пет грешни мита за българското вино, Тероар - еп.3, Вино и стил - еп.1, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Обзор на Августиада 2015, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове