Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград

СПОДЕЛИНад 120 души участват в лиричния конкурс, организиран от община Асеновград, "Наздравица за любовта".

Припомняме ви, че от векове виното мавруд прославя Асеновград. То е гъсто, силно и черно на цвят, а освен това от него се приготвя и прочутата малага.

Най-общо казано маврудът е с високо качество, а хубавото вино се прави и с висок градус на любов. Тази е причината любовният конкурс, провеждан в града, да носи името „Пиянство влюбено звъни”.

Стихове за опияняващата като лудо вино любов сa изпратили 120 поети, сред които има от Варна и Русе. Tворбите им ще бъдат оценявани от писателката Мадлен Алгафари и поетесата Камелия Кондова, информират от общината.

Финалистите в надпреварата ще бъдат трима на брой, като ще получат награди на стойност 300, 400 и 500 лева според мястото си в класацията. Но това не е всичко – предвидени са и две поощрителни награди от по 100 лева, както и награда за най-добре представил се поет на Асеновград.

Наградите на най-добрите ще бъдат връчени на официална церемония с тържествена програма на 30 януари от 17:30 часа в Градска библиотека "П. Хилендарски".

Конкурсът се провежда за втора поредна година и е част от празниците посветени на местната "Винария". В първото издание на конкурса голямата награда спечели стихотворението "Новогодишна наздравица" на асеновградския поет Атанас Георгиев.

Може да вземете участие в конкурса като изпратите творбите си в срок до 24-ти януари 2015 г.


Източник: Link

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, „Анжелус Естейт“ (Angel’s estate) гони признание за перла на българското винарство, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Златния киликс при Черноморско Злато - Rose Wine Expo 2017, Divino magazine - брой 5, Виното помага и на бъбреците, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Въпрос с повишена трудност !, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Революционно: ще отваряме коркова тапа без тирбушон!, Вила Юстина – отличие в бутилка, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Как да разчетеш етикета на шампанското, Rose 2016 - Terra Tangra, България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки, Пино ноар и деликатеси, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове