Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

СПОДЕЛИОфициално започна националната надпревара в конкурса Сомелиер на годината 2015, съобщиха неговите организатори - Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Асоциация българско вино (BWA). След предварителния кръг с онлайн тестове, вече започва най-интересния етап – регионалните надпревари, които ще се проведат на шест различни места в страната, за да излъчат шестимата финалисти, които ще си оспорват титлата.

Първият регионален кръг на състезанието ще започне в София на 23 януари в хотел Хилтън с уникално шоу, което се прави за първи път у нас – синхронно декантиране и разливане на вино.

През месеците февруари и март конкурсът Сомелиер на годината 2015 ще пътува из страната, където ще се проведат регионалните кръгове във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. След всеки от тях ще бъде посочен финалист за съответната област, за да могат накрая избраните 6 състезателя да се борят за титлата Сомелиер на годината 2015 на големия финал в София на 13 март.

Новост в конкурса са дегустациите на сляпо на български вина, които ще бъдат отворени за широката публика. В продължение на два дни всеки желаещ ще може безплатно да опита и да даде своята оценка за предложенията на повече от 25 български изби, участващи в конкурса. Досега това право имаха единствено професионалистите и членовете на винените клубове в страната.

Тази година Сомелиер на годината ще обърне специално внимание и на българските винарски изби. За първи път на гала вечерята на финала ще бъдат връчени специални награди и на винарските изби, които участват в конкурса за най-добра снимка от категориите: Българска винарска изба, Български лозя, Постер на етикет и Дизайн на българско вино. Наградите са осигурени от СББ Медия, Телевизия Туризъм и сайта vinum.bg – медийни партньори на събитието. Инициативата има за цел да популяризира постиженията на българските изби и техните вина.

Повече за конкурса можете да научите на сайта thebestsommelier.com

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Divino magazine - брой 1, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, 15 любопитни факта за виното, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Каталог на българското вино 2013, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Вино и стил - еп.5, Белите блендове на България - игра на въображението, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, “Tирбушон” от бъдещето, Merul Rose 2015 - Rumelia Wine Cellar, Панорамни снимки на винарски изби от цял свят, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Как да се лекуваме с вино, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Вино - цени и рекорди, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Виното вече има свой дом в Бургас, Подземна спираловидна домашна изба, Дефиле на младото вино 2014 - Програма и участници, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове