Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

България ще избира своя Сомелиер на 2015 година

СПОДЕЛИОфициално започна националната надпревара в конкурса Сомелиер на годината 2015, съобщиха неговите организатори - Българската асоциация на професионалните сомелиери (БАПС) и Асоциация българско вино (BWA). След предварителния кръг с онлайн тестове, вече започва най-интересния етап – регионалните надпревари, които ще се проведат на шест различни места в страната, за да излъчат шестимата финалисти, които ще си оспорват титлата.

Първият регионален кръг на състезанието ще започне в София на 23 януари в хотел Хилтън с уникално шоу, което се прави за първи път у нас – синхронно декантиране и разливане на вино.

През месеците февруари и март конкурсът Сомелиер на годината 2015 ще пътува из страната, където ще се проведат регионалните кръгове във Варна, Пловдив, Велико Търново, Бургас и Банско. След всеки от тях ще бъде посочен финалист за съответната област, за да могат накрая избраните 6 състезателя да се борят за титлата Сомелиер на годината 2015 на големия финал в София на 13 март.

Новост в конкурса са дегустациите на сляпо на български вина, които ще бъдат отворени за широката публика. В продължение на два дни всеки желаещ ще може безплатно да опита и да даде своята оценка за предложенията на повече от 25 български изби, участващи в конкурса. Досега това право имаха единствено професионалистите и членовете на винените клубове в страната.

Тази година Сомелиер на годината ще обърне специално внимание и на българските винарски изби. За първи път на гала вечерята на финала ще бъдат връчени специални награди и на винарските изби, които участват в конкурса за най-добра снимка от категориите: Българска винарска изба, Български лозя, Постер на етикет и Дизайн на българско вино. Наградите са осигурени от СББ Медия, Телевизия Туризъм и сайта vinum.bg – медийни партньори на събитието. Инициативата има за цел да популяризира постиженията на българските изби и техните вина.

Повече за конкурса можете да научите на сайта thebestsommelier.com

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

България не си пада особено по виното, показва изследване, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Компоненти на дегустацията II: Носът, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, Новите тенденции в света на храните и напитките показва Международен панаир Пловдив, Тероар - еп.2, Канадец прави вино от домати, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Стандартната бутилка за вино, Winebox Portfolio Tasting – майсторски класове и лекции, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, 1 милион евро за колекция редки вина, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Видеоурок: цветовете на виното, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, София се превръща отново в столица на българското вино!, Винарска изба “Манастира”, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Продукти на VIA VERDE, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Легендите за чукането с чаши, Discover.Vino Северна Италия, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, За сиренето и виното, Кратък урок за ароматите във виното, Discover.Vino - Другата Европа

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове