Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ

13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ

СПОДЕЛИНа 13 декември 2014 година в Пловдив 13 талантливи български винари ще се състезават за короната Енолог на годината. Гласуването, което ще излъчи победителят, ще се проведе на традиционния коледен бал, организиран от Съюза на енолозите в България (СЕБ) в ресторанта на хотел Марица, Пловдив. Енологът на годината ще се определи както всяка година от своите колеги, участници на бала.

Съюзът на енолозите в България е организатор на конкурса Енолог на годината от 2007 година насам. Целта му е да популяризира професията енолог и виното, като резултат от професионализма и труда на хората в нея. От 2012 година Управителния съвет на СЕБ взе решение номинациите да се правят от хора и организации, които са независими и несвързани с производството на виното, но са пряко свързани с винарския бранш. Тази година тринадесетте бяха излъчени след номинациите на DiVino.bg, Университет по хранителни технологии (УХТ) Пловдив, apollowine.com, Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) и Българската асоциация на независимите лозаро-винари (БАНЛВ).

Номинациите за Енолог на 2014 година са:
Александър Велянов - свободна практика
Иво Тодоров - Винпром Дамяница
Росен Георгиев - ВИ Русе
Стойчо Стоев - Меди вали
Стоян Стоянов - Винпром Карнобат
Петър Бошнаков - Винзавод Асеновград
Димитър Докузанов - ВИ Румелия
Стефан Пирев - Винекс Преслав
Татяна Стефанова - ВИ Загрей
Петър Георгиев - ВИ Росиди
Костадинка Рахова - ВИ Вила Юстина
Стефан Чоранов - ВИ Марян
Румяна Стоилова - Вила Мелник


Номинациите могат да се отнасят до:
1. Енолози, които са пряко свързани с процеса на винопроизводство.

2. Енолози на свободна практика.

3. Енолози, свързани с публичното оценяване и популяризиране на виното.

До момента енолозите, които вече са печелили конкурса са: инж. Константин Стоев, инж. Димитър Грозев, инж. Екатерина Гаргова, инж. Васил Стоянов, инж. Десислава Байчева, инж. Надежда Дюлгерска. Според регламента те не могат да бъдат номинирани.

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Вино и майсторлъшки мезета превземат Мелник, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Виното вече има свой дом в Бургас, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, За виното – с любов ...и още нещо, 10 смешни наименования на марки вино, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Expressions Misket & Muscat 2015 - Via Verde, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Традицията да се празнува новото БОЖОЛЕ стана на 63 години, VINOAR - Organic Aronia, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Пандизчии правят бяло вино, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, С какво вино е подходящо да готвим, Международен панаир Пловдив ще е център на Световния винен конкурс, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Световни топ експерти ще оценяват вината по време на Балканския винен конкурс и фестивал, Вино и стил - еп.1, "Аромати от сърцето на дома" на Йоана, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, Дойде време за седмото издание на DiVino.Taste!

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове