Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ

13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ

СПОДЕЛИНа 13 декември 2014 година в Пловдив 13 талантливи български винари ще се състезават за короната Енолог на годината. Гласуването, което ще излъчи победителят, ще се проведе на традиционния коледен бал, организиран от Съюза на енолозите в България (СЕБ) в ресторанта на хотел Марица, Пловдив. Енологът на годината ще се определи както всяка година от своите колеги, участници на бала.

Съюзът на енолозите в България е организатор на конкурса Енолог на годината от 2007 година насам. Целта му е да популяризира професията енолог и виното, като резултат от професионализма и труда на хората в нея. От 2012 година Управителния съвет на СЕБ взе решение номинациите да се правят от хора и организации, които са независими и несвързани с производството на виното, но са пряко свързани с винарския бранш. Тази година тринадесетте бяха излъчени след номинациите на DiVino.bg, Университет по хранителни технологии (УХТ) Пловдив, apollowine.com, Националната лозаро-винарска камара (НЛВК) и Българската асоциация на независимите лозаро-винари (БАНЛВ).

Номинациите за Енолог на 2014 година са:
Александър Велянов - свободна практика
Иво Тодоров - Винпром Дамяница
Росен Георгиев - ВИ Русе
Стойчо Стоев - Меди вали
Стоян Стоянов - Винпром Карнобат
Петър Бошнаков - Винзавод Асеновград
Димитър Докузанов - ВИ Румелия
Стефан Пирев - Винекс Преслав
Татяна Стефанова - ВИ Загрей
Петър Георгиев - ВИ Росиди
Костадинка Рахова - ВИ Вила Юстина
Стефан Чоранов - ВИ Марян
Румяна Стоилова - Вила Мелник


Номинациите могат да се отнасят до:
1. Енолози, които са пряко свързани с процеса на винопроизводство.

2. Енолози на свободна практика.

3. Енолози, свързани с публичното оценяване и популяризиране на виното.

До момента енолозите, които вече са печелили конкурса са: инж. Константин Стоев, инж. Димитър Грозев, инж. Екатерина Гаргова, инж. Васил Стоянов, инж. Десислава Байчева, инж. Надежда Дюлгерска. Според регламента те не могат да бъдат номинирани.

Източник: divino.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Оригинални мебели от винени бутилки, Потребителите ги превръщаме в свои фенове, коментират победителите във „Винария 2017“, Вино и стил - еп.8, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Вино и стил - еп.5, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Riverside 2015 - Manastira Winery, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Речник на дегустационните термини, 5 години Балкански винен форум, Пино Гриджо - с много лица, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, Винарска изба Рупел, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Пет рецепти с червено вино, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Продукти Винарска изба Манастира, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, На Трапезата на Wine & Food Society, За сиренето и виното, Как да си гледате на… вино?, Кратък урок за ароматите във виното, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, GastronomiX 2016, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, Как да се ориентираме на винения пазар, Технология за производство на бяло вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове