Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Правят град на виното

Правят град на виното

СПОДЕЛИГрад на виното ще бъде създаден за първи път в Международен панаир Пловдив в началото на месец март догодина. Той ще представи колекциите на известни изби, които участват в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“ от 4 до 8 март. Свои павилиони ще имат и производители на месни, млечни и хлебни изделия, тъй като по същото време се провежда и Международната изложба „Фудтех“ за храни, напитки, опаковки, машини и технологии.

Градът на виното ще пресъздава атмосферата на българските възрожденски къщи и улици, като така продължава традицията на „Винария“, известна със своите атрактивни щандове. В него ще бъдат събрани експозиции на изложители, зони за гурме демонстрации, за презентации, за провеждане на майсторски класове и за отдих, пресцентър, сцена за музикални изпълнения и бутик, където ценителите могат да купят изискани вина.

Инициативата е на Националната лозаро-винарска камара, партньор на Международен панаир Пловдив в организирането на „Винария“. Новата атракцията е част от концепцията за развитие на изложението, включваща също посещения на водещи търговци и богата съпътстваща програма.

Интерес към Града на виното проявяват и фирми от хранителната индустрия, чиито продукти допълват консумацията на алкохолни напитки. Браншови асоциации отново изразяват желание да се включат във „Фудтех“, след като стана ясно, че през 2015 г. тя за първи път ще се проведе съвместно с Международната селскостопанска изложба „Агра“.

Освен трите изложения, от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив се организират Специализирана изложба „БиоАгра“, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“, Изложба на висококачествени италиански храни и вина „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за пчеларство „Апи България“.

Очакват се над 50 000 посетители от страната и чужбина, основно собственици на фирми, представители на висшия мениджмънт и експерти.

Източник: nbp.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, София се превръща отново в столица на българското вино!, Bergule Chardonnay & Viognier 2013 Вила Мелник, WiFo е първият форум за вино и храна, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Rose Angelica 2016 - Chateau Copsa, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, 5 начина да подобрим вкуса на виното, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Винени бели сортове, Зелено вино, Китайски винен тигър, УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Компоненти на дегустацията II: Носът, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Bergule Melnik 55 реколта 2011, 10x - Въпрос на нос, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Какво е съдържанието на виното?, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Български тероари, Розе за всеки джоб, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Alexandra Estate - Merlot 2013, Препоръки за здраве с грозде и вино, Дрождите влияят много върху аромата на виното

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове