Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Правят град на виното

Правят град на виното

СПОДЕЛИГрад на виното ще бъде създаден за първи път в Международен панаир Пловдив в началото на месец март догодина. Той ще представи колекциите на известни изби, които участват в Международната изложба за лозарство и винарство „Винария 2015“ от 4 до 8 март. Свои павилиони ще имат и производители на месни, млечни и хлебни изделия, тъй като по същото време се провежда и Международната изложба „Фудтех“ за храни, напитки, опаковки, машини и технологии.

Градът на виното ще пресъздава атмосферата на българските възрожденски къщи и улици, като така продължава традицията на „Винария“, известна със своите атрактивни щандове. В него ще бъдат събрани експозиции на изложители, зони за гурме демонстрации, за презентации, за провеждане на майсторски класове и за отдих, пресцентър, сцена за музикални изпълнения и бутик, където ценителите могат да купят изискани вина.

Инициативата е на Националната лозаро-винарска камара, партньор на Международен панаир Пловдив в организирането на „Винария“. Новата атракцията е част от концепцията за развитие на изложението, включваща също посещения на водещи търговци и богата съпътстваща програма.

Интерес към Града на виното проявяват и фирми от хранителната индустрия, чиито продукти допълват консумацията на алкохолни напитки. Браншови асоциации отново изразяват желание да се включат във „Фудтех“, след като стана ясно, че през 2015 г. тя за първи път ще се проведе съвместно с Международната селскостопанска изложба „Агра“.

Освен трите изложения, от 4 до 8 март в Международен панаир Пловдив се организират Специализирана изложба „БиоАгра“, Международна изложба за оборудване за хотели, ресторанти, кафетерии и търговски обекти „Хорека Пловдив“, Изложба на висококачествени италиански храни и вина „Вкусовете на Италия“ и Международна изложба за пчеларство „Апи България“.

Очакват се над 50 000 посетители от страната и чужбина, основно собственици на фирми, представители на висшия мениджмънт и експерти.

Източник: nbp.bg

СПОДЕЛИ

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

България ще бъде домакин на Световния конгрес по лозарство и винарство, Още едно вино създадено от музиканти, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Футуристичен винен бутик, Започна обратното броене на българската винена класация DiVino Топ 50, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Лятото и виното, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Петият юбилеен Балкански винен конкурс и фестивал 2016 стартира с много силна програма, Какво вино за кое сирене е подходящо, Spancha Sangiovese & Merlot & Cabernet Sauvignion 2016 - Rupel Winery, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Изба Боровица, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, Spring Taste: Ризлинг vs. Шардоне – кралете на белите сортове, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Винобалканика 2015: резултатите, 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Стойчо Стойчев - Продължавам да работя във винена посока..., Вино и красота на Августиада 2016, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Вълшебното вино Малбек, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове