Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Колекционерите на вино се насочват към портото, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, 3 стила шардоне и как да ги откриете, 4 признака, че сме алергични към вино, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Новите лица на ризлинг, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, София се превръща отново в столица на българското вино!, Как ние възприемаме виното?, Вила Юстина – отличие в бутилка, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Обзор на Августиада 2015, С дъх на рубин под Трихълмието, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, 3 стила шардоне и как да ги откриете, И бялото вино е полезно за сърцето?, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Кратък урок за ароматите във виното, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Лятото и виното, 25 произведения от коркови тапи, Българските местни сортове, Винария 2012, Божоле нуво - 2016, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Какво вино за кое сирене е подходящо, Да поговорим за вино и храна

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове