Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Rose - Bratya Daskalovi 2015, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Изпращаме мостри на ракия за известен световен конкурс, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Вълшебното вино Малбек, Винарна "Малката звезда", Компоненти на дегустацията III: Вкусът, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Orange wine 2015 - Villa Melnik, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Винен салон - Rose Wine Expo 2017, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, Как старее виното, Продукти Винарска изба Манастира, Вино и стил - еп.7, Чаша вино на ден предпазва костите от изтъняване, Телиш/Кастра Рубра, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Chardonnay Gorchivka 2013, Wines of The Ages 2017 - Пловдив, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Наградите на Августиада`2013, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове