Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Продукти Spirits Sanctus - Sensus, Sensus ver. 2, 35 оригинални етикети за вино, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Винария 2016, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Компоненти на дегустацията I: Окото, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, Какво издава виното за характера на човека ?, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, 16 класически шардонета от Шабли, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Фестивал „Дефиле на младото вино” - предистория, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Грозде за вино или десертно грозде – каква е разликата?, Пет рецепти с червено вино, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Coravin- иновативна джаджа, Вино и стил - еп.8, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Готвачката на Химлер, Красотата на френското вино, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Ден на виното на река Дунав, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове