Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Telish- Chalet Merlot 2007, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Съчетаването на вино и храна е сред акцентите на DiVino.Taste 2013, Villa Santa Maria, Ползата от червеното вино била преувеличена, Розе от България и от Прованс, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Chardonnay Gorchivka 2013, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Августиада 2017, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Августиада 2016 награди, Винарска изба "Ямантиев", Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Излезе брой 11 на DiVino Magazine, Ден на виното на река Дунав, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, Гроздовите семки са извор на здраве, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Рекорден брой български винарни в Белгия, Холандия и Люксембург, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Винарска Изба Тера Тангра, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, Мидалидаре естейт спечели Августиада 2017, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, 50 повода да празнуваме българското вино, WiFo е първият форум за вино и храна

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове