Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Глювайн - вино срещу грип и простуда, За бъчвите и виното, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, Какво издава виното за характера на човека ?, Виното - характеристика и особености, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Cabernet Franc & Cebernet Sauvignon - Angel 2013 - Angelus Estate, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Изба Боровица, Топ 10 винени барове в Париж !, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Звукът на виното, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, Фондю и вино, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Лятно предложение: две български розета от мавруд!, Chardonnay AplauZ Villa Melnik - 2013, Как да се ориентираме на винения пазар, Айсвайн или "Ледено вино", Произходът има значение, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Ден на виното и любовта 14 февруари, Колекционерите на вино се насочват към портото, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове