Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Подземна спираловидна домашна изба, Бордо на опашка за наши бъчви, Десертни бели сортове, Винарска изба Рупел, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Джулайфест 2017 в Бургас - представя български вина и интересни винени маршрути, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, Пет грешни мита за българското вино, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Основни правила за етикет и протокол на масата, Стандартната бутилка за вино, Зелено вино, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Видове винени сноби и как да се справяме с тях, Винени бели сортове, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Виното вече има свой дом в Бургас, Всичко, което трябва да знаете за розето, Български тероари, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Sauvignon Blanc Barrel Fermented 2015 - Maryan Winery

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове