Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

50 повода да празнуваме българското вино, Syrah 2014 - Villa Bassarea, Участници - Бургаски Винен Фестивал 2016, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Discover.Vino Северна Италия, Ако сънуваш вино, За сиренето и виното, Винарна "Малката звезда", Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Беса Валей, Най-скъпо продаденото бяло вино, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Кое вино подхожда най-много на зодията ви, Ако сънуваш вино, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Как чашата помага на виното, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, 5 магазинa за вино които ще ви изумят, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове