Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино

СПОДЕЛИ
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.Хлябът е велика храна за човеча – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома. С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.

На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате единствената възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
Заедно двете авторки, Ивелина Иванова и Вили Гълъбова, ще ви отведат в божествената част на света, където хлябът и виното са създадени с любов и са за всички. Ще ви очакваме с топъл хляб, специално приготвен от Ивелина Иванова, и чаша вино, предоставено от Midalidare Estate.
Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

УСПЕХ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ВИНА НА ПРОВАЙН 2016 И ДОБРА ЗАЯВКА ЗА УЧАСТИЕТО ИМ В CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, Тера Тангра Органик 2013 / Terra Tangra Organic 2013, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Новите лица на ризлинг, Гръцката изба Сигалас от остров Санторини грабна Гранд Трофея на петото юбилейно издание на Балканския международен винен конкурс ( BIWC ) 2016, България ще избира своя Сомелиер на 2015 година, Two Rivers Chardonnay Barrique 2014 - Gulbanis Wine, Вино и стил - еп.6, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Винарски изби в частни домове, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Защо виното се съхранява в бъчви?, Новата тенденция вина с нискоалкохолно съдържание, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Време за бъчви!, Chardonnay Gorchivka 2013, Alexandra Estate, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Винен оптимизъм на Балканите, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, За сиренето и виното, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Фалира доставчик на вино за милиардери, Българско сирене за българско вино !

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове