Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

СПОДЕЛИ


И тази година Divino.Taste предлага богата програма от лекции и майсторски класове за широката публика. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за курсовете на Българската винена академия (БВА). Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното.

Мавруд и мелник са два от най-старите и най-ценни местни български сортове. Кой от тях е по-популярен ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова Мелник срещу мавруд.
Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между руен и рубин . Докато вината от сорта рубин са сред най-харесваните у нас, тези от руен са по-малко познати. През последните години сортът типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете сира и вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.
Билети за програмата на Divino.Taste може да купите тук.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Розе - Малката Звезда 2012, Най-добрите храни-приятели на вино, Августиада 2017, Как да съхраним своето вино?, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Вино и красота на Августиада 2016, Нов върх за българското винопроизводство - 109 медала за български вина от Concours Mondial de Bruxelles, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Компоненти на дегустацията II: Носът, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Лятото и виното, Технология за производство на бяло вино, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Вино и стил - еп.1, Пловдив става вино столица през ноември, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Бутилиране на вино в домашни условия, Над 7500 посетители дневно идват на мегафорума в Международен панаир Пловдив, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Вила Юстина, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Виното намалява шансовете за забременяване, Пет рецепти с червено вино, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Пловдив става световна столица на спиртните напитки през 2018, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Вино и стил - еп.2, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове