Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

СПОДЕЛИ


И тази година Divino.Taste предлага богата програма от лекции и майсторски класове за широката публика. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за курсовете на Българската винена академия (БВА). Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното.

Мавруд и мелник са два от най-старите и най-ценни местни български сортове. Кой от тях е по-популярен ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова Мелник срещу мавруд.
Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между руен и рубин . Докато вината от сорта рубин са сред най-харесваните у нас, тези от руен са по-малко познати. През последните години сортът типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете сира и вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.
Билети за програмата на Divino.Taste може да купите тук.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Бъчвата като мебел и аксесоар, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Coravin- иновативна джаджа, Коя ще бъде напитката на 2017 година ?, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Продукти на Вила Мелник: „Aplauz”, Местните български сортове трябва да бъдат презентирани по света е мнението на чуждестранни енолози на ВИНАРИЯ 2017, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, За пръв път на български език световният бестселър „Може и без хайвер“ на Йоханес Марио Зимел от издателство Gourmet Publishing, Вино и стил - еп.3, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Оранжево вино - същност, производство и консумация, Винени червени сортове, Бордо на опашка за наши бъчви, Телиш/Кастра Рубра, Зеленчуци на скара - с бяло или червено вино?, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Как чашата помага на виното, Дегустационни комисии на V национален конкурс за розе "ЗЛАТЕН КИЛИКС" - Казанлък 05 юни 2015, Футуристичен винен бутик, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, 10 интригуващи предания и легенди за виното, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Summer.Taste ПРОСЕКО И ЗЕХТИН – лятно, ароматно и вдъхновяващо

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове