Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

СПОДЕЛИ


И тази година Divino.Taste предлага богата програма от лекции и майсторски класове за широката публика. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за курсовете на Българската винена академия (БВА). Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното.

Мавруд и мелник са два от най-старите и най-ценни местни български сортове. Кой от тях е по-популярен ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова Мелник срещу мавруд.
Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между руен и рубин . Докато вината от сорта рубин са сред най-харесваните у нас, тези от руен са по-малко познати. През последните години сортът типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете сира и вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.
Билети за програмата на Divino.Taste може да купите тук.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, ФЕСТИВАЛ ВИНО И ХРАНА – една история с вкус Варна, 21 – 23 април 2017, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Продадоха имението на Робин Уилямс за 18.1 млн. долара, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Как да си гледате на… вино?, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, “Да готвиш за Пикасо” от Камий Обре Новата книга на Издателство Гурме, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Кой ще сади лозя с евросубсидии, Какво не знаем за червените вина, Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза, Aplauz Syrah Reserve 2011 - Villa Melnik, Creative wine arts - част 1, Вила Юстина, Пет рецепти с червено вино, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, Розе - Малката Звезда 2012, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Издателство ГУРМЕ Ви кани на премиера на готварската книга „Така би сготвила баба ти“ на Петър Стоянович, Беса Валей, Акценти Винзавод Асеновград, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Теодосий Спасов открива "Дефиле на младото вино - 2016", AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Какво не знаем за червените вина, Три български червени вина за края на лятото, Продукти на VIA VERDE

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове