Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

СПОДЕЛИ


И тази година Divino.Taste предлага богата програма от лекции и майсторски класове за широката публика. Подобаващо място по време на най-големия форум за българско вино е отделено за курсовете на Българската винена академия (БВА). Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното.

Мавруд и мелник са два от най-старите и най-ценни местни български сортове. Кой от тях е по-популярен ще имате възможност да прецените сами по време на курса на БВА с водещ Вили Гълъбова Мелник срещу мавруд.
Програмата на Divino.Taste включва още един своеобразен дуел – този път между руен и рубин . Докато вината от сорта рубин са сред най-харесваните у нас, тези от руен са по-малко познати. През последните години сортът типичният за долината на Струма сорт руен преживява истински възход и изненадва все повече с качествата си. Участниците и в двата дуела ще имат възможност да гласуват и да изберат своя фаворит.

Къде стои България на световната винена карта по отношение на сортовете сира и вионие ще разберем с две сравнителни дегустация на български вина от тези сортове с техни аналози от световна величина. В събота 15 ноември е битката България срещу света: сира, а в неделя 16 ноември България срещу света: вионие. Водещ и на двата майсторски класа е Яна Петкова.
Билети за програмата на Divino.Taste може да купите тук.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Красотата на френското вино, Divino magazine - брой 5, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Как да се ориентираме на винения пазар, Между по-кисело и по-сладичко вино, MH WINE SELECTION, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Spiritus Sanctus - Merlot 2015, Tamianka - 2016 Rupel Winery, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Всички френски вина съдържат пестициди, Винобалканика 2015: резултатите, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Готвачката на Химлер, Розе от България и от Прованс, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Продукти на "Вила Юстина", Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Посетители на Августиада 2013 получиха награди, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Как се съчетават постни ястия с червено вино?, Златните ритони от „Винария 2016“ представи на специална дегустация сомелиер No 1 на България за 2012 година Вихрен Велков, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, БАТА АГРО - най-атрактивното събитие за агробизнес у нас, Rose Anita 2016 - Rupel Winery

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове