Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

СПОДЕЛИ


Франция се наложи над досегашните шампиони от Белгия на втория световен шампионат по сляпа дегустация на вино. Нестандартната надпревара се проведе в прочутата шампанска къща Bollinger, край град Еперне.

Общо 18 отбора от различни страни, всеки от по четири души, премериха сили в рамките на шампионата. Те трябваше да дегустират 12 вина от всички краища на света и да посочат в рамките на 10 минути основния сорт, страната на произход, името, производителя и реколтата, съобщава в. SudOuest. Белите вина за състезанието бяха на производители от Нова Зеландия и Австрия, а червените от Чили, Аржентина, Испания и Франция. Отборът победител от Франция успя да познае всичките пет елемента за три от предложените вина, което се оказа и най-доброто постижение.На второ място остана миналогодишният отбор от Белгия, на трето са представителите на Испания. „Трябва да се довериш на интуицията си, сподели капитанът на французите, Жан-Мишел Перюсан. Често пъти първото впечатление от аромата или вкуса ни задава вярната посока и след това трябва да действаме на принципа на елиминирането”. 53-годишният Перюсан е част от аматьорски винен клуб в Тулуза, където има възможност да дегустира по 1000 вина годишно. Следващото издание на шампионата ще се проведе през октомври 2015 година, в Шатоньоф-дю-Пап.

Ако искате да изпробвате уменията си в дегустирането, заповядайте на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste. От 14 до 16 ноември в НДК ще имате възможност да се запознаете с модерното лице на виното с марка България.
Вижте подробната програма

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Дървена бутилка пресъздава отлежаването в барик, Как да избираме вино по празниците, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, ПОСЕТЕТЕ V-ТО ЮБИЛЕЙНО ИЗДАНИЕ НА ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Ура за сира!, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Времената, в които България се гордееше със своето вино, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Black Label Cabernet Sauvignon 2015 - Terra Tangra, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Цветелина Николова – българката с най-високо отличие по винен мениджмънт, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Rose - Cabernet Sauvignon 2015 - TOHUN Winery, Кино и вино на "София филм фест", Най-скъпите видове шампанско в света, Топ сомелиер на Белгия представи българското вино в Брюксел, 5 години Балкански винен форум, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Rose - 2016 Orbelia Winery, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Kera Tamara Chardonnay 2015 - Maryan Winery, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Вино и красота на Августиада 2016, Новите вина на Вила Мелник за 2016, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Вино според характера, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове