Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

СПОДЕЛИ


Франция се наложи над досегашните шампиони от Белгия на втория световен шампионат по сляпа дегустация на вино. Нестандартната надпревара се проведе в прочутата шампанска къща Bollinger, край град Еперне.

Общо 18 отбора от различни страни, всеки от по четири души, премериха сили в рамките на шампионата. Те трябваше да дегустират 12 вина от всички краища на света и да посочат в рамките на 10 минути основния сорт, страната на произход, името, производителя и реколтата, съобщава в. SudOuest. Белите вина за състезанието бяха на производители от Нова Зеландия и Австрия, а червените от Чили, Аржентина, Испания и Франция. Отборът победител от Франция успя да познае всичките пет елемента за три от предложените вина, което се оказа и най-доброто постижение.На второ място остана миналогодишният отбор от Белгия, на трето са представителите на Испания. „Трябва да се довериш на интуицията си, сподели капитанът на французите, Жан-Мишел Перюсан. Често пъти първото впечатление от аромата или вкуса ни задава вярната посока и след това трябва да действаме на принципа на елиминирането”. 53-годишният Перюсан е част от аматьорски винен клуб в Тулуза, където има възможност да дегустира по 1000 вина годишно. Следващото издание на шампионата ще се проведе през октомври 2015 година, в Шатоньоф-дю-Пап.

Ако искате да изпробвате уменията си в дегустирането, заповядайте на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste. От 14 до 16 ноември в НДК ще имате възможност да се запознаете с модерното лице на виното с марка България.
Вижте подробната програма

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Кои са най-големите митове и истини за виното?, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Rose 2014 - Santa Maria, Four Friends Chardonnay 2013, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Добра година за винопроизводителите, Cabernet Sauvignon 2015 - Spiritus Sanctus, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Sense of Tears rose 2015 - Maryan Winery, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, New Bloom Winery - Rose 2016, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Колекция шампанско Armand de Briganc Dynastie за $500 000, 50 повода да празнуваме българското вино, Ден на виното на река Дунав, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Винзавод Асеновград, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Четвърти фестивал „Хляб и Вино“ в Парк-хотел „Стара Загора“, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, Enigma Mavrud 2013 - Malkata Zvezda, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Розе за всеки джоб, Световните винени сортове, Експертите са типичен пример за винената мода., Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Награди на Балканския международен винен конкурс (BIWC 2018)

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове