Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино

СПОДЕЛИ


Франция се наложи над досегашните шампиони от Белгия на втория световен шампионат по сляпа дегустация на вино. Нестандартната надпревара се проведе в прочутата шампанска къща Bollinger, край град Еперне.

Общо 18 отбора от различни страни, всеки от по четири души, премериха сили в рамките на шампионата. Те трябваше да дегустират 12 вина от всички краища на света и да посочат в рамките на 10 минути основния сорт, страната на произход, името, производителя и реколтата, съобщава в. SudOuest. Белите вина за състезанието бяха на производители от Нова Зеландия и Австрия, а червените от Чили, Аржентина, Испания и Франция. Отборът победител от Франция успя да познае всичките пет елемента за три от предложените вина, което се оказа и най-доброто постижение.На второ място остана миналогодишният отбор от Белгия, на трето са представителите на Испания. „Трябва да се довериш на интуицията си, сподели капитанът на французите, Жан-Мишел Перюсан. Често пъти първото впечатление от аромата или вкуса ни задава вярната посока и след това трябва да действаме на принципа на елиминирането”. 53-годишният Перюсан е част от аматьорски винен клуб в Тулуза, където има възможност да дегустира по 1000 вина годишно. Следващото издание на шампионата ще се проведе през октомври 2015 година, в Шатоньоф-дю-Пап.

Ако искате да изпробвате уменията си в дегустирането, заповядайте на най-големия форум на българското вино DiVino.Taste. От 14 до 16 ноември в НДК ще имате възможност да се запознаете с модерното лице на виното с марка България.
Вижте подробната програма

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

ХХV МЕЖДУНАРОДНА ИЗЛОЖБА ЗА ЛОЗАРСТВО И ВИНАРСТВО „ВИНАРИЯ”, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, 16 класически шардонета от Шабли, 15 чуждестранни експерти в журито на "Винария 2015", Levent Riesling 2015 - Rousse Winery, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Агнешко: с розе или червено?, Какво да направим с неизпитото вино?, Кино и вино на "София филм фест", Австрия в бяло, 50 повода да празнуваме българското вино, Специалисти от над 50 страни в света проявяват интерес към България, Ден на виното на река Дунав, Топ 10 на джаджите за любители на вино, Какво не знаем за червените вина, Един ден в Града на Виното, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Вила Мелник, Виното и България, Мидалидаре Естейт, Rose 2014 - Santa Maria, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Лятото и виното, Продукти на Винарна Свищов, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Ползата от червеното вино била преувеличена, Как да разчетеш етикета на шампанското, Иво Върбанов: Малките, занаятчийски изби, са част от организма “Българско Вино”, Фондю и вино, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Вкусът на българското вино преди и сега – какво се промени?, „Винени маршрути“ 2015 вече на пазара

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове