Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

СПОДЕЛИЧетвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София. За изминалите три години този най-голям форум от винарския календар у нас успя да се наложи като витрина на съвременното българско вино. За да отговори на огромния интерес от 2013 година DiVino.Taste се премества на нова сцена – зала 3 на Националния дворец на културата.

Над 50 изложители представят модерното българско вино

По време на изложението български производители ще представят най-доброто от своите вина и ще запознават желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях.

Какво ново тази година?

За пръв път DiVino.Taste ще бъде отворен за посетители с един ден повече. Датите са 14, 15 и 16 ноември – петък, събота и неделя. Така всички желаещи ще се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

За пръв път ще се проведе в зала 3 – голямата зала на 6-и етаж на НДК.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където ще се появят на български език книгите на световноизвестния летящ уаймейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

Подробна програма за DiVino.Taste

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България пристигат водещи световни експерти, сред които са и Мишел Ролан и Даниеле Чернили.

Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното. Организаторите са подготвили своеобразни „дуели” между сортовете мавруд и мелник, както и между руен и рубин. Програмата включва и ретроспекция на реколта 2008 в България, която се нарежда сред първите за последното десетилетие.

За втора година посетителите ще имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.

По време на DiVino.Taste 2014 ще бъдат представени премиерно и три нови книги на Gourmet Publishing.

Заповядайте на 14, 15 и 16 ноември в зала 3 на НДК в София. Българското вино заслужава! Повече информация за събитието може да намерите на http://2014taste.divino.bg/ Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

СПОДЕЛИ

Тагове

AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Как да избираме вино по празниците, Обстановката променя вкуса на виното, Четвърто издание на Фестивал на виното Бургас е от 28 до 30 юли, Катаржина пуска ново бяло вино - Соната от Шопен, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Вино според характера, Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Айсвайн или "Ледено вино", Marselan 2015 - Rupel Winery, Винен уикенд 2013, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, 13 енолози са номинирани в тазгодишния конкурс Енолог на годината, организиран от СЕБ, Още едно вино създадено от музиканти, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013, Как чашата помага на виното, Вино и стил - еп.6, Виното като любовник, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Тера Тангра - Black Label, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Motif - Melnik 55 2014 - Via Verde, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Винени червени сортове, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Как да си гледате на… вино?, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове