Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

СПОДЕЛИЧетвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София. За изминалите три години този най-голям форум от винарския календар у нас успя да се наложи като витрина на съвременното българско вино. За да отговори на огромния интерес от 2013 година DiVino.Taste се премества на нова сцена – зала 3 на Националния дворец на културата.

Над 50 изложители представят модерното българско вино

По време на изложението български производители ще представят най-доброто от своите вина и ще запознават желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях.

Какво ново тази година?

За пръв път DiVino.Taste ще бъде отворен за посетители с един ден повече. Датите са 14, 15 и 16 ноември – петък, събота и неделя. Така всички желаещи ще се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

За пръв път ще се проведе в зала 3 – голямата зала на 6-и етаж на НДК.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където ще се появят на български език книгите на световноизвестния летящ уаймейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

Подробна програма за DiVino.Taste

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България пристигат водещи световни експерти, сред които са и Мишел Ролан и Даниеле Чернили.

Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното. Организаторите са подготвили своеобразни „дуели” между сортовете мавруд и мелник, както и между руен и рубин. Програмата включва и ретроспекция на реколта 2008 в България, която се нарежда сред първите за последното десетилетие.

За втора година посетителите ще имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.

По време на DiVino.Taste 2014 ще бъдат представени премиерно и три нови книги на Gourmet Publishing.

Заповядайте на 14, 15 и 16 ноември в зала 3 на НДК в София. Българското вино заслужава! Повече информация за събитието може да намерите на http://2014taste.divino.bg/ Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

СПОДЕЛИ

Тагове

Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, DiVino.Taste 2017 представя прочути винарски региони, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, Sensus 2009 Spiritus Sanctus, Tamianka - 2016 Rupel Winery, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Коркът остава във виното, Expressions Merlot & Syrah 2015 - Via Verde, Кои са най-големите митове и истини за виното?, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Дъб и вино – неповторима комбинация, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Световни винени експерти идват в София за Балканския винен конкурс и фестивал, Франсис Форд Копола ни кани във винения парк, Уникална винарска изба, Произходът има значение, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, RUSALIi Rose Anita 2017 - Rupel Winery, Виното издава характера на човека, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, „Последният пир“ възпява вкуса на манията, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Има два вида жени, Ден на виното и любовта 14 февруари, Как да сготвим миди с вино, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Кои са лозаро-винарските райони в България?, Дефиле „Вино и гурме“ 2018, Добра година за винопроизводителите

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове