Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

СПОДЕЛИЧетвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София. За изминалите три години този най-голям форум от винарския календар у нас успя да се наложи като витрина на съвременното българско вино. За да отговори на огромния интерес от 2013 година DiVino.Taste се премества на нова сцена – зала 3 на Националния дворец на културата.

Над 50 изложители представят модерното българско вино

По време на изложението български производители ще представят най-доброто от своите вина и ще запознават желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях.

Какво ново тази година?

За пръв път DiVino.Taste ще бъде отворен за посетители с един ден повече. Датите са 14, 15 и 16 ноември – петък, събота и неделя. Така всички желаещи ще се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

За пръв път ще се проведе в зала 3 – голямата зала на 6-и етаж на НДК.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където ще се появят на български език книгите на световноизвестния летящ уаймейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

Подробна програма за DiVino.Taste

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България пристигат водещи световни експерти, сред които са и Мишел Ролан и Даниеле Чернили.

Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното. Организаторите са подготвили своеобразни „дуели” между сортовете мавруд и мелник, както и между руен и рубин. Програмата включва и ретроспекция на реколта 2008 в България, която се нарежда сред първите за последното десетилетие.

За втора година посетителите ще имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.

По време на DiVino.Taste 2014 ще бъдат представени премиерно и три нови книги на Gourmet Publishing.

Заповядайте на 14, 15 и 16 ноември в зала 3 на НДК в София. Българското вино заслужава! Повече информация за събитието може да намерите на http://2014taste.divino.bg/ Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

СПОДЕЛИ

Тагове

Розе за всеки джоб, Три съвета за успешен винен тур!, Винарска изба Марян, Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Най-добрите вина от 10 години са представени на „Винария 2016“ според топ медалистите, ДЕГУСТАЦИОНЕН КОНКУРС ЗА НАЙ - ДОБРО МЛАДО ВИНО НА 2015, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Кратък урок за ароматите във виното, Магнум бутилка с образа на Хитлер бе продадена на търг за 1500 лири, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Zitara Rose Mourvedre & Grenache -Four Friends Winery, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, 11 романтични идеи за винен туризъм в България, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Как да съхраним своето вино?, Кристи Кентърбъри: “Искам хората да научат повече за българските вина”, Как да си изберем Розе! Наръчник за стиловете розово вино., Сотерн – Меката на френските десертни вина, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Основни правила за етикет и протокол на масата, Tragata Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Винарска изба Сопот, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Виното "Кианти" е прочуто от 300 години, първото контролирано наименование, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове