Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !

СПОДЕЛИЧетвъртото издание на изложението DiVino.Taste ще се проведе от 14 до 16 ноември 2014 в София. За изминалите три години този най-голям форум от винарския календар у нас успя да се наложи като витрина на съвременното българско вино. За да отговори на огромния интерес от 2013 година DiVino.Taste се премества на нова сцена – зала 3 на Националния дворец на културата.

Над 50 изложители представят модерното българско вино

По време на изложението български производители ще представят най-доброто от своите вина и ще запознават желаещите с концепцията и философията зад всяко едно от тях.

Какво ново тази година?

За пръв път DiVino.Taste ще бъде отворен за посетители с един ден повече. Датите са 14, 15 и 16 ноември – петък, събота и неделя. Така всички желаещи ще се запознаят отблизо и подробно със съвременното лице на българското вино.

За пръв път ще се проведе в зала 3 – голямата зала на 6-и етаж на НДК.

DiVino.Taste 2014 е първото място, където ще се появят на български език книгите на световноизвестния летящ уаймейкър Мишел Ролан и на прочутия италиански винен философ Доктор Вино, Даниеле Чернили. Книгите ще бъдат лично представени от техните автори.

Подробна програма за DiVino.Taste

И тази година, освен изложбена част с дегустации, програмата на DiVino.Taste включва майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За участие и среща с виненото общество в България пристигат водещи световни експерти, сред които са и Мишел Ролан и Даниеле Чернили.

Акцент тази година ще бъде поставен върху традиционните местни сортове, но и върху мястото на България на световната карта на виното. Организаторите са подготвили своеобразни „дуели” между сортовете мавруд и мелник, както и между руен и рубин. Програмата включва и ретроспекция на реколта 2008 в България, която се нарежда сред първите за последното десетилетие.

За втора година посетителите ще имат възможност освен да дегустират вината и да закупят предпочитаните сред тях на специални цени.

По време на DiVino.Taste 2014 ще бъдат представени премиерно и три нови книги на Gourmet Publishing.

Заповядайте на 14, 15 и 16 ноември в зала 3 на НДК в София. Българското вино заслужава! Повече информация за събитието може да намерите на http://2014taste.divino.bg/ Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да бъдат купени тук.

СПОДЕЛИ

Тагове

В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, По-малко от ден остава до началото на DiVino.Taste 2013, NEW WINES OF ANCIENT THRACE ще покаже своите еликсири на изложенията ПроВайн Шанхай от 7 до 9 ноември и Hong Kong International Wine & Spirits Fair от 10 до 12 ноември 2016, Как виното научи Пирло на футбол, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Angel's share Syrah 2016 - Midalidare Estate, Още за “FACES”- официалното вино на световното по футбол в Бразилия, С дъх на рубин под Трихълмието, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Храни за вино и вино за храната, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Villa Melnik - Family Tradition Cabernet & Merlot 2011, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Експериментът - майка на виненото разнообразие, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, WiFo – да поговорим за вино и храна, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Уникална винарска изба, Продукти Винарска изба Манастира, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Christie's продава колекция от вина на Джоел Малин, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, Тера Тангра - Black Label, Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Ден на отворените врати Gourmet Publishing

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове