Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » За трети път „Августиада” в Стара Загора

За трети път „Августиада” в Стара Загора

СПОДЕЛИВ средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на третото издание на фестивала на виното и културното наследство "Августиада. Организатори на проявата са община Стара Загора, Търговско промишлената палата в града и техни партньори. През тази година страна партньор на проявата е Франция, обяви един от инициаторите Галина Нифору.

„До този момент имаме подадени 30 заявки за участие от винарски изби, като ще бъдат представени такива както от региона, така и от други части на страната. Ще имаме дори международно участие като старозагорци ще имат възможност да опитат обявеното за най-добро бяло вино на Балканите, произвеждано в Турция", допълни Галина Нифору.

Като част от програмата на фестивала ще бъде проведен майсторски клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Предвидена е и сляпа дегустация на бяло, червено вино и розе от България и Франция. В тях ще може да участва всеки, закупил си билет на стойност 30 лева.

Както всяка година посетителите на Августиада ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. Награди ще има и за част от участвалите посетители.

Съпътстващите прояви на Августиада 2014 пък стартират още в началото на 6 октомври със седмица на френската култура. При безплатен вход до 10 октомври в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъдат прожектирани пет от най-добрите филми на френската звезда Луи дьо Финес. „Благодарни сме за възможността да бъдем партньор в едно събитие, което е на път да се превърне във визитката на Стара Загора", заяви директорът на Алианс Франсез в града Дима Динкова, които организират съпътстващата проява.

„В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада", заяви още директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. В Художествената галерия пък ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Craft Spirits Taste – ЧИСТ ЗРЯЛ МАЛЦ, Rubin 2013 - Santa Maria, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, Винарска Изба Тера Тангра, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Ден на виното и любовта 14 февруари, Rose - 2016 Orbelia Winery, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Виното издава характера на човека, Как да сготвим миди с вино, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Енолог на годината е Тихомир Трифонов от Винарска изба Варна!, Вино и стил - еп.1, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, С какви храни и ястия да поднесем Розе, Австрия в бяло, Как да се справим с безсънието, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, Вино, узряло с музика, и арт бутилки дебютират на „Винария 2018“, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Вълшебното вино Малбек, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, Лошата реколта вдига продажбите на бутилирано вино, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Bergule – Mavrud 2011 Вила Мелник, Как виното научи Пирло на футбол, Разпознавате ли хубавото вино, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, “1000 км около София”

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове