Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » За трети път „Августиада” в Стара Загора

За трети път „Августиада” в Стара Загора

СПОДЕЛИВ средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на третото издание на фестивала на виното и културното наследство "Августиада. Организатори на проявата са община Стара Загора, Търговско промишлената палата в града и техни партньори. През тази година страна партньор на проявата е Франция, обяви един от инициаторите Галина Нифору.

„До този момент имаме подадени 30 заявки за участие от винарски изби, като ще бъдат представени такива както от региона, така и от други части на страната. Ще имаме дори международно участие като старозагорци ще имат възможност да опитат обявеното за най-добро бяло вино на Балканите, произвеждано в Турция", допълни Галина Нифору.

Като част от програмата на фестивала ще бъде проведен майсторски клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Предвидена е и сляпа дегустация на бяло, червено вино и розе от България и Франция. В тях ще може да участва всеки, закупил си билет на стойност 30 лева.

Както всяка година посетителите на Августиада ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. Награди ще има и за част от участвалите посетители.

Съпътстващите прояви на Августиада 2014 пък стартират още в началото на 6 октомври със седмица на френската култура. При безплатен вход до 10 октомври в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъдат прожектирани пет от най-добрите филми на френската звезда Луи дьо Финес. „Благодарни сме за възможността да бъдем партньор в едно събитие, което е на път да се превърне във визитката на Стара Загора", заяви директорът на Алианс Франсез в града Дима Динкова, които организират съпътстващата проява.

„В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада", заяви още директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. В Художествената галерия пък ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Технология за производство на бяло вино, Винарна Свищов, WiFo – да поговорим за вино и храна, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Розе от България и от Прованс, Вино и стил - еп.4, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, На Трапезата на Wine & Food Society, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Три български червени вина за края на лятото, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Шато Копса, Коркът остава във виното, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Riverside - Mavrud & Cabernet Sauvignon 2013 - Manastira Winery, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, „ФУДТЕХ 2017“: МЕСТНИТЕ ХРАНИ СА НОВОТО ГУРМЕ, Пино Гриджо - с много лица, Как да си направим сангрия, БУРГАСКИЯТ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 СТАРТИРА НА 30 ЮЛИ, Как старее виното, Какво ще опитате на WiFo, Пловдив стана първия град с винен тур в България, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Хит в Дубай: Безалкохолно вино с 24-каратово злато, Виното като любовник, Брад Пит показа лозята си във Франция, Още едно вино създадено от музиканти, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Три аржентински вина от малбек, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове