Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » За трети път „Августиада” в Стара Загора

За трети път „Августиада” в Стара Загора

СПОДЕЛИВ средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на третото издание на фестивала на виното и културното наследство "Августиада. Организатори на проявата са община Стара Загора, Търговско промишлената палата в града и техни партньори. През тази година страна партньор на проявата е Франция, обяви един от инициаторите Галина Нифору.

„До този момент имаме подадени 30 заявки за участие от винарски изби, като ще бъдат представени такива както от региона, така и от други части на страната. Ще имаме дори международно участие като старозагорци ще имат възможност да опитат обявеното за най-добро бяло вино на Балканите, произвеждано в Турция", допълни Галина Нифору.

Като част от програмата на фестивала ще бъде проведен майсторски клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Предвидена е и сляпа дегустация на бяло, червено вино и розе от България и Франция. В тях ще може да участва всеки, закупил си билет на стойност 30 лева.

Както всяка година посетителите на Августиада ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. Награди ще има и за част от участвалите посетители.

Съпътстващите прояви на Августиада 2014 пък стартират още в началото на 6 октомври със седмица на френската култура. При безплатен вход до 10 октомври в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъдат прожектирани пет от най-добрите филми на френската звезда Луи дьо Финес. „Благодарни сме за възможността да бъдем партньор в едно събитие, което е на път да се превърне във визитката на Стара Загора", заяви директорът на Алианс Франсез в града Дима Динкова, които организират съпътстващата проява.

„В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада", заяви още директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. В Художествената галерия пък ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, ВИЖТЕ СПЕЧЕЛИЛИТЕ И НАГРАДЕНИ ВИНА ОТ КОНКУРСИТЕ НА WINE FEST BURGAS 2015, Mundus Vini даде 14 медала на български вина на лятната дегустационна сесия, Ivan Alexander Grand Cuvee Single Vineyard 2011 Maryan Winery, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Вино и стил - еп.3, MH WINE SELECTION, Бакхус организира първия уличен гурме фестивал в България - “StrEAT Fest”, Изследвайте планетата на виното с DISCOVER.VINO WORLD 2018, Виното вече има свой дом в Бургас, Aureos Rose Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, DIVINO Guide Българските вина 2013 е вече на пазара, Zitara Syrah 2014 - Four Friends, BIWC 2015 участници, Кое вино подхожда най-много на зодията ви, НОВА КАТЕГОРИЯ ЗА СТАРИ ВИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Уникална винарска изба, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Bio Rose Bouquet & Mavrud 2015 - Edoardo Miroglio, 50 повода да празнуваме българското вино, 10 смешни наименования на марки вино, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", Angel's Estate Rose 2016, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Digi.Taste или къде се пресичат виното и виртуалната среда, Колко и как да пием вино, Обстановката променя вкуса на виното, Summer.Taste Просеко & Зехтин - празнувайте лятото!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове