Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » За трети път „Августиада” в Стара Загора

За трети път „Августиада” в Стара Загора

СПОДЕЛИВ средата на октомври Стара Загора ще бъде домакин на третото издание на фестивала на виното и културното наследство "Августиада. Организатори на проявата са община Стара Загора, Търговско промишлената палата в града и техни партньори. През тази година страна партньор на проявата е Франция, обяви един от инициаторите Галина Нифору.

„До този момент имаме подадени 30 заявки за участие от винарски изби, като ще бъдат представени такива както от региона, така и от други части на страната. Ще имаме дори международно участие като старозагорци ще имат възможност да опитат обявеното за най-добро бяло вино на Балканите, произвеждано в Турция", допълни Галина Нифору.

Като част от програмата на фестивала ще бъде проведен майсторски клас България се изправя срещу Франция, с лектор Яна Петкова, един от водещите винени експерти в България. Предвидена е и сляпа дегустация на бяло, червено вино и розе от България и Франция. В тях ще може да участва всеки, закупил си билет на стойност 30 лева.

Както всяка година посетителите на Августиада ще имат възможност да гласуват за най-харесваното от тях вино, участващо на изложението и да определят победителите. Награди ще има и за част от участвалите посетители.

Съпътстващите прояви на Августиада 2014 пък стартират още в началото на 6 октомври със седмица на френската култура. При безплатен вход до 10 октомври в залата на Регионалната библиотека „Захари Княжески" ще бъдат прожектирани пет от най-добрите филми на френската звезда Луи дьо Финес. „Благодарни сме за възможността да бъдем партньор в едно събитие, което е на път да се превърне във визитката на Стара Загора", заяви директорът на Алианс Франсез в града Дима Динкова, които организират съпътстващата проява.

„В тях се пие вино и са удачно допълнение към менюто, което ще предложи Августиада", заяви още директорът на Алианс Франсез Стара Загора Дима Динкова. В Художествената галерия пък ще бъде експонирана изложба на френски график, а преди началото на тематичната конференция Августиада на 17 октомври ще прозвучи Химн на българо-френското приятелство.

Източник: Link

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Mavrud Reserve 2012 - Villa Melnik, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Големите чаши предизвикват обемна измама и водят до напиване, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Вила Юстина, 10 смешни наименования на марки вино, Седем български вина с медали от China Wine & Spirits Awards, Ванилена сол - нов роман от издателство Гурме, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., Рекорд - по 8500 посетители дневно идват на мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Pentagram Pinot Noir 2010 Черноморско Злато, Колко добре действа на тялото ви греяното вино, Coravin- иновативна джаджа, Тероар - еп.1, Вила Мелник, Viognier 2014 - Spiritus Sanctus, И замириса на..., Домейн Менада, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Шести Балкански винен фестивал 3-4 юни 2017 Гранд Хотел София, Галина Нифору ден преди Августиада 2015, Как да се насладим на истинското вино, Започна събирането на мостри за „световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Брад Пит показа лозята си във Франция

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове