Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Обстановката променя вкуса на виното

Обстановката променя вкуса на виното

СПОДЕЛИЗа да се насладите на вино с отличен вкус, не е необходимо да купувате скъпа бутилка. По-добре се погрижете за подходяща обстановка, защото така можете да подобрите вкуса на напитката с 15%, съобщи в. "Дейли Мейл".
Експеримент в Лондон показа, че червеното осветление и нежната музика подобряват преживяването с 9%, докато зелената светлина и накъсаната музика развалят впечатлението с 14%. Зелената светлина обаче е полезна, ако човек предпочита свежи напитки, които не са толкова силни.
Ако човек не може да промени осветлението, като сложи поне една допълнителна лампа, може да смени покривката или чашите.
Червената покривка и чаши също могат да придадат по-плодов вкус на виното. За свеж вкус помага аранжировка в зелено или зелена храна.В експеримента на проф. Чарлз Спенсър от Оксфордския университет са участвали 3000 души. Всеки от тях е получавал по една-единствена чаша вино, от която пиел в променяна среда при различно озвучаване. Ефектът се проявявал само за секунди.
"Изненадани бяхме да видим, че цветовете и звукът имат толкова голям ефект върху вкуса на виното", каза проф. Чарлз Спенсър.
"Знаехме, че е вероятно те да се отразяват, но резултатите надхвърлиха много надеждите ни", споделя той.

Източник: БТА

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

„Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Villa Bassarea Chardonnay 2015, 10x - Въпрос на нос, Melnik 55 - Libera Estate 2015, Айсвайн или "Ледено вино", Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, 24-членно жури ще оценява най-добрите вина на ВИНАРИЯ 2017, Конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “Златната изба” на финалната права, Зелено вино, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, В предаването "За виното и хората" на 02.06.2013, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, С какво вино е подходящо да готвим, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Rose 2014 - Santa Maria, Наградиха победителите от „Световното по вино“, Concours Mondial de Bruxelles, Сомелиер на годината 2016 стана младият Илиян Петракиев, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Виното сваля килограми и освобождава от стреса, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Тракия Cabernet Sauvignon Reserve 2012 Винарска изба "Манастира", 10 яки вица за виното, с които винаги може да кажете НАЗДРАВЕ!, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, САЛОН НА СОМЕЛИЕРИТЕ 2018, Винен оптимизъм на Балканите, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Better Half - Single Vineyard Zmeevo 2013, За сиренето и виното, Най-скъпите видове шампанско в света

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове