Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Друго за виното » Обстановката променя вкуса на виното

Обстановката променя вкуса на виното

СПОДЕЛИЗа да се насладите на вино с отличен вкус, не е необходимо да купувате скъпа бутилка. По-добре се погрижете за подходяща обстановка, защото така можете да подобрите вкуса на напитката с 15%, съобщи в. "Дейли Мейл".
Експеримент в Лондон показа, че червеното осветление и нежната музика подобряват преживяването с 9%, докато зелената светлина и накъсаната музика развалят впечатлението с 14%. Зелената светлина обаче е полезна, ако човек предпочита свежи напитки, които не са толкова силни.
Ако човек не може да промени осветлението, като сложи поне една допълнителна лампа, може да смени покривката или чашите.
Червената покривка и чаши също могат да придадат по-плодов вкус на виното. За свеж вкус помага аранжировка в зелено или зелена храна.В експеримента на проф. Чарлз Спенсър от Оксфордския университет са участвали 3000 души. Всеки от тях е получавал по една-единствена чаша вино, от която пиел в променяна среда при различно озвучаване. Ефектът се проявявал само за секунди.
"Изненадани бяхме да видим, че цветовете и звукът имат толкова голям ефект върху вкуса на виното", каза проф. Чарлз Спенсър.
"Знаехме, че е вероятно те да се отразяват, но резултатите надхвърлиха много надеждите ни", споделя той.

Източник: БТА

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино - цени и рекорди, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, Вино за вегетарианци…Хмм!?, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, USB Wine - изтеглете вино направо от лозята!, 15 начина да държим чаша за вино. Кой е правилният?, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Kera Tamara Chardonnay 2013 Maryan Winery, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Изба Боровица, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, Как да се насладим на истинското вино, BIWC 2015 участници, Известни марки и бутикови изби идват на изложбата „Винария 2017“ в Пловдив, Технология за производство на бяло вино, Винарски изби в България с възможност за дегустация, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, От шегата до фестивала - #ВарнаWINEkend 2017, Как виното научи Пирло на футбол, Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Виното - характеристика и особености, Енолог на годината 2015, Discover.Vino - Другата Европа, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Лятото и виното, Виното вече има свой дом в Бургас, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Тероар - еп.5, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Произходът има значение, Roze Wine Expo 2016 новото старо лице на българското вино, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Вино - цени и рекорди, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове