Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » 3 причини да охладите червените вина през лятото и след това.....

3 причини да охладите червените вина през лятото и след това.....

СПОДЕЛИАко сте в България това лято и пиете червено вино, по-вероятно е то да бъде топло. Защо? Защото сме свикнали да го пием на стайна температура. Но всяко следващо лято освен по-дъждовно става и все по-горещо – каква тогава е стайната ни температура?
Може би е време да направите повече място за червените вина в хладилника:

Ето ви три причини:
1. Пиещите червено вино харчат повече
Като професионалисти знаете, че навиците на консуматорите се променят когато се променя и времето. През лятото всички търсят нещо студено и освежаващо – все неща, които нямат много общо с червеното вино. Нещо повече – изследванията показват, че пиещите червено вино остават по-дълго и харчат повече в ресторантите. А охладеното червено вино е чудесен начин да разнообразите вашите предложения и да поглезите част от вашите клиенти.

2. Пиещите червено вино не преминават към розе
Според различни изследвания, 50% от пиещите червено вино избягват бялото и розето и пият само червено. Има и тенденция, точно тези клиенти да изберат различна от виното напитка, когато температурите се покачват. Предложете на клиентите си нещо, което те познават и харесват, но поднесено по още по-приятен начин, и вижте резултатите.

3. Тапас и брускети са БУМ навсякъде
Две чаши червено вино и средиземноморски брускети са класическо дегустационно меню. Манията по малки порции и ястия тип тапас не показва признаци на затишие. Подчертаните киселини, плодови аромати и вкусове на охладеното червено вино са чудесен комплимент към тези чаровни комбинации от меса и сирена, хляб с мариновани или пресни зеленчуци.Когато избирате кои точно червени вина да охлаждате е важно да не са прекалено танинови и да имат подчертан, свеж плодов аромат и вкус. Леките италиански или испански вина са перфектни за това.
Дайте на Primtivo di Manduria или Vinea Crianza 30 минути в хладилник за бърз старт на вашето лятно предложение с червени вина.

Източник: Bibendum

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [2 Гласували]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Спиро Стоянов - без всякакви компромиси, Винзавод Асеновград, Как да се справим с безсънието, Ден на виното на река Дунав, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, St-Rose La Grande Belezza 2016 - Alexandra Estate, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., 15 италиански вина с призове от „Винария 2015“, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Как да се ориентираме на винения пазар, Дефиле "Вино и Гурме" 2016 / Wine and Gourmet Parade 2016, Бутикова винарска изба Spiritus Sanctus, Десертни бели сортове, Три български червени вина за края на лятото, Как да избираме вино по празниците, Заповядайте на ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2014, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, 10x - Въпрос на нос, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Изповедта на Мишел Ролан, Виното се оказва опасно за зъбния емайл, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, 10x - Въпрос на нос, Винарска изба Марян, 5 години Балкански винен форум, Колекционерите на вино се насочват към портото, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Енолог на годината 2015, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" серии, Беса Валей

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове