Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни

Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни

СПОДЕЛИПразникът на Розата е един от най-забележителните фестивали в България, посветен на красотата и цветята, пролетта и благоуханието на безценната казанлъшка роза. Разбира се по традиция вече за четвърта година се провежда ROSE WINE EXPO Казанлък. Идеята за този фестивал е на Анна Дундакова – ландшафтен архитект от Казанлък. Над 40 български изби и 50 проби бяха предоставени за дегустация. В рамките на три дни най-добрите български производители на вино розе представиха своите вина на фестивала ROSE WINE EXPO „Вино и рози в долината на тракийските царе“. Фестивалът всяка година приютява редица културни и съпътстващи събития. Тази път сред атракциите са криогенно приготвяне на сладолед, както и представяне на топ-български барист. Също така и наложилото се вече италианско кафе L'ANTICO. Подобен фестивал на розето в Европа се провежда единствено в Кан.Ето и наградените вина:

ДЕГУСТАЦИОННА КОМИСИЯ ЗА IV НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РОЗЕ
"ЗЛАТЕН КИЛИКС" - КАЗАНЛЪК 2014


Председател: доц. Христо Спасов
Членове: Михаил Марковски - БАПС
Димитър Коритаров - БАПС
Ясен Бориславов - DiVino
Слави Райчев - БАПС
Йордан Кирилчев - Сомелиер на 2014 г.

ПЪРВО МЯСТО: GOLDEN RHYTHM ROSE - РЕКОЛТА 2013 НА ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО Каберне Совиньон

ВТОРО МЯСТО: ROSE DEJA VU? - РЕКОЛТА 2013 НА ДОМЕЙН БОЙАР Малбек

ТРЕТО МЯСТО: AUREUS ROSE - РЕКОЛТА 2013 НА ВИНПРОМ СВИЩОВ Каберне Совиньон и Каберне Фран

СПЕЦИАЛНИ НАГРАДИ


КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ПЪРВА СТЕПЕН - НАГРАДА НА БАПС - РОЗЕ СОЛЕНИ ХЪЛМОВЕ - РЕКОЛТА 2013 НА ЧЕРНОМОРСКО ЗЛАТО Каберне Совиньон/ Сира/ Каберне Фран.

КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ВТОРА СТЕПЕН - НАГРАДА НА ЕНОЛОЗИТЕ И УХТ - TOHUN ROSE- РЕКОЛТА 2013 НА ВИ ТОХУН Каберне Совиньон.

КАВАЛЕР НА РОЗАТА 2014 ТРЕТА СТЕПЕН - НАГРАДА НА ВИНЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ - ROSE VILLA YUSTINA - РЕКОЛТА 2013 НА ВИЛА ЮСТИНА Каберне фран и Сира.

ПОВЕЧЕ СНИМКИ НА ROSE WINE EXPO
Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Бордо на опашка за наши бъчви, Как да разберем “Натуралните вина”, Sense of Tears Rose 2013 Maryan Winery, „Ожених се за веганка“ от Фаусто Брици, новата книга на издателство Gourmet Publishing, Компоненти на дегустацията I: Окото, Обзор на Августиада 2015, България с най-високото отличие от световен конкурс за високоалкохолни напитки, Добра година за винопроизводителите, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, White Cuvee Barel Fermented 2015 - Maryan Winery, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Въведение в сомелиерството с Йордан Кирилчев и Благой Кузмански, Световни дипломати и политици от Европейския парламент дегустират български вина в Брюксел, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Какво не знаем за червените вина, “1000 км около София”, Розе от България и от Прованс, Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс, AplauZ Chardonnay 2013 - Villa Melnik, Сравнителна видео дегустация на рубин и пинотаж, Ползата от червеното вино била преувеличена, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Австрия в бяло, Глювайн - вино срещу грип и простуда, Над 47 000 посетители разгледаха мегафорума за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Фалира доставчик на вино за милиардери, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, VINOAR - Organic Aronia, Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино, Ура за сира!, На път ли е Българското виното да влезе в червената книга със застрашени видове., 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Дегустация на испански вина от по-слабо познати области

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове