Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Вино и здраве » Змийско вино спира косопада, вдига самолета

Змийско вино спира косопада, вдига самолета


Отровата на влечугото в оризовия еликсир за няколко месеца става цяр

Не всеки ще се престраши да опита виетнамско оризово вино. Прави се в съд със затворена в него кобра.

Напитката е на почит по кръчмите в Ханой. Там се кълнат, че не създава никаква
опасност за здравето и живота, стига да не бързаш да я опиташ малко след като е бутилирана. Тя дава мъдрост и дълголетие, цери косопад и “вдига самолета”.

На виетнамските винари може да се вярва, тъй като правят змийско вино от векове. Най-важната съставка, като изключим виното, без която формулата е неосъществима, е цяла змия. Тя трябва да е силно отровна.

Умъртвяват я и я слагат в голямо шише с оризово вино и подправки. За няколко месеца змийската отрова губи активност заради етанола. Тя е на протеинова основа и спиртът я неутрализира.

Източник: 24chasa.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Фондю и вино, Най-нелепите въпроси за виното, Вино за вегетарианци…Хмм!?, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Rose 2013 - Dives Winery, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Направете си сангрия, Дегустация: златното шардоне на България, Rose Wine Expo 2014 - 7-8 Юни, Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, Поставки Вино - "Винарни" - VLASOS, Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015 - Майсторски клас на тема "Совиньон блан", България може да бъде известна не само с ракия и вино, Музиката променя аромата и плътността на виното, Винарна "Малката звезда", Трифон Зарезан – празник на лозята и виното, Белите блендове на България - игра на въображението, С какво вино е подходящо да готвим, Технология за производство на бяло вино, Rose Wine Expo 2015 през погледа на Анна Дундакова, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Какво е Малолактичната ферментация ?, Машина превръща водата във вино за три дни, Да отслабнем с вино!, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, Новите лица на ризлинг, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, СЛЕДВАЩОТО ПОКОЛЕНИЕ С ПОГЛЕД КЪМ БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВИНЕН ПАЗАР, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове