Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Винарски изби » Шато Копса

Шато Копса

СПОДЕЛИИзкуството на правене на вино по техните земи им е завещано от древните траки. От дълбока древност виното се е смятало за дар от боговете и въплъщение на жизнената сила. Издигайки в култ бога Дионис, те отглеждали лозя и усвоили майсторството на правене на свещения елексир. По време на религиозните церемонии то символизирало кръвта и било знак за божествено влияние. Напитката подобрявала настроението, увеличавала силата и водела до приятно опиянение.

Вдъхновени от историята на тези земи и заряда на световно известната Долина на Розите, фамилната традиция се продължава и днес. Следвайки основното правило, че доброто вино става от добре гледано лозе, семейство Минкови доразвиват традицията предавана в рода им от няколко поколения и създават техните забележителни вина.

Шато Копса е семейна винарна изба.Внушителната елегантна постройка на замъка се извисява на хълм сред лозята им, където, в естествени условия под земята, е избата за отлежаване. Собствените им насъждения са 50 хектара, разделени между пет сорта грозде – уникалният за България Червен Мискет, Мускат Отонел, Шардоне,Мерло и Каберне Совиньон. Всеки грозд за създаването на техните вина е откъснат на ръка в ранните утринни часове, за да запазят интензивните аромати и вкусове на плода. Шато Копса е една от малкото фамилни изби в България, която не само притежава собствени лозя за направата на своите вина, създава и бутилира вината си в собствената си винарна, но и контролира процеса от лозето до създаването на готовия продукт, което е гаранция за качество.

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 50% [3 Гласували]
Много добър Много добър 33% [2 Гласували]
Добър Добър 17% [1 Гласувал]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Винен оптимизъм на Балканите, Откриват „Световното по вино“ – Concours Mondial de Bruxelles, във Валядолид, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Колекционирането на вино като инвестиция, Над 200 претенденти се борят за наградите на изложбата „Винария“, Български вкусотии обраха наградите в конкурса „Изборът на потребителя“, Втори фестивал "Хляб и Вино" 2015 - Стара Загора, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, ІІІ БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Стандартната бутилка за вино, Пино Гриджо - с много лица, Как ние възприемаме виното?, Класически картини пресъздадени с вино, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Серия SPANCHA 2016 - Rupel Winery, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, DiVino.Taste 2016 показва, че виното е за всички !, Яна Петкова: Един живот не стига за хубавото вино, Първи фестивал на вина от местни сортове в Казанлък, Стартира конкурсът за наградата на сайта exporter.bg “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Вила Юстина, Стандартната бутилка за вино, Divino magazine - брой 3, ЧЕТВЪРТИ БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА РАКИЯТА И СПИРТНИТЕ НАПИТКИ, Как да се избавим от излишните килограми, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Rose 2015 - Spiritus Sanctus

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове