Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан

С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан

СПОДЕЛИКогато става въпрос коя храна с какво вино да се съчетае, трябва да се знаят основни правила. Едно от тях е, че ароматът на виното не трябва да бъде потискан от прекалено силния аромат на ястията.

Когато поднасяте изискано и уханно вино, каквото е Совиньон блан, е важно да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да намалят качествата му, а точно обратното – ще подчертаят и ще допълнят вкуса и аромата му.

Със Совиньон блан много добре се съчетават морски дарове. Стриди, поднесени със Совиньон блан, са много добро решение. Нежните зеленчуци, които са любими на ценителите на изтънчената кухня, също се съчетават много добре със Совиньон блан.Сьомга с подправки
Така например можете да поднесете това страхотно вино в компанията на ястия от артишок или на аспержи с лек сос. От това съчетание ще се получи невероятно вкусово усещане и вълшебен аромат, който гостите ви дълго време няма да забравят.

Всички видове пушена риба са много подходящи за съчетание със Совиньон блан. Това е много изтънчено вино и то ще си подхожда добре с характерния вкус и аромат на пушената сьомга, както и на различни други видове пушена риба.

Можете да освежите пушената риба, като я поднесете, щедро поръсена със свежи подправки - това ще е още по-добре при съчетанието с нежния аромат на Совиньон блан.Сирена за Совиньон блан
Мазните видове риба, запечени на скара или в алуминиево фолио също много добре ще представят вашите умения за съчетание на храните и вината, ако са придружени с чаша Совиньон блан.

Това изискано вино ще направи рибата на скара или във фолио по-свежа и по-ароматна, ще даде изтънчено ухание на цялата композиция, която ще оформите на масата и ще поднесете на гостите си.

Това чудесно вино ще се съчетае успешно с печена скумрия, а също така с печена пъстърва или със сьомга, поднесена с лек сос, в който има свежи подправки.

Совиньон блан печели и от комбинацията с по-твърди сирена, които се съчетават много добре с него. Те разкриват богатия му вкус и аромат, а техният вкус става много по-наситен в изисканата му компания.

Източник: gotvach.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Мидалидаре Естейт, Нова книга от издателство Гурме - Сладка теорема, Chardonnay Gorchivka 2013, 10 интригуващи предания и легенди за виното, Пино ноар и деликатеси, Cor Caroli Mavrud 2014 - Afuziv Winery, Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!, ARTISTIQUE 2013 - Домейн Менада, Monogram Cabernet Sauvignon 2009 Villa Yustina, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Наградите на Августиада`2013, Terra Tangra Merlot 2015, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Как да убием 10 милиона болестотворни бактерии за половин час!, Rubin 2013 - Santa Maria, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Вино и стил - еп.4, Община Асеновград ще отваря пак Музей на виното, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, Участници - Сомелиер на годината 2017, Lenea Muscat 2015 - Domain Marsh, Как да съчетаваме пица и вино, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Вила Mелник, Микро дегустация на мега Пиемонте, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Мъж доживя до 107 години, променяйки едно-единствено нещо в менюто си!, Колко и как да пием вино, Винената Дипломация – Балканите на фокус на четвъртия Балкански винен конкурс и фестивал, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г.

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове