Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан

С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан

СПОДЕЛИКогато става въпрос коя храна с какво вино да се съчетае, трябва да се знаят основни правила. Едно от тях е, че ароматът на виното не трябва да бъде потискан от прекалено силния аромат на ястията.

Когато поднасяте изискано и уханно вино, каквото е Совиньон блан, е важно да го съчетаете с такива ястия и храни, които няма да намалят качествата му, а точно обратното – ще подчертаят и ще допълнят вкуса и аромата му.

Със Совиньон блан много добре се съчетават морски дарове. Стриди, поднесени със Совиньон блан, са много добро решение. Нежните зеленчуци, които са любими на ценителите на изтънчената кухня, също се съчетават много добре със Совиньон блан.Сьомга с подправки
Така например можете да поднесете това страхотно вино в компанията на ястия от артишок или на аспержи с лек сос. От това съчетание ще се получи невероятно вкусово усещане и вълшебен аромат, който гостите ви дълго време няма да забравят.

Всички видове пушена риба са много подходящи за съчетание със Совиньон блан. Това е много изтънчено вино и то ще си подхожда добре с характерния вкус и аромат на пушената сьомга, както и на различни други видове пушена риба.

Можете да освежите пушената риба, като я поднесете, щедро поръсена със свежи подправки - това ще е още по-добре при съчетанието с нежния аромат на Совиньон блан.Сирена за Совиньон блан
Мазните видове риба, запечени на скара или в алуминиево фолио също много добре ще представят вашите умения за съчетание на храните и вината, ако са придружени с чаша Совиньон блан.

Това изискано вино ще направи рибата на скара или във фолио по-свежа и по-ароматна, ще даде изтънчено ухание на цялата композиция, която ще оформите на масата и ще поднесете на гостите си.

Това чудесно вино ще се съчетае успешно с печена скумрия, а също така с печена пъстърва или със сьомга, поднесена с лек сос, в който има свежи подправки.

Совиньон блан печели и от комбинацията с по-твърди сирена, които се съчетават много добре с него. Те разкриват богатия му вкус и аромат, а техният вкус става много по-наситен в изисканата му компания.

Източник: gotvach.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Основни правила за етикет и протокол на масата, 35 оригинални етикети за вино, Траминерите на България, Как да съхраним своето вино?, Creative wine arts - част 1, Новият брой 19 на DiVino Magazine e посветен на винените конкурси, VINOAR - Organic Aronia, Топ 10 дестинации за винен туризъм, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, Gorchivka - Cabernet Sauvignon 2011 - Винарна Свищов, Alexandra Estate - Merlot & Cabernet Sauvignon & Petit Verdot 2014, Традиционните храни и гурме деликатеси на Международната изложба „Фудтех 2018“, Discover.Vino Северна Италия, Връчването на Годишните награди „ЕНОЛОГ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ“, Енолог на годината 2015, Тера Тангра - Black Label, Вълшебното вино Малбек, Вино според характера, Американска рок легенда – фен на българското вино, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Разпознавате ли хубавото вино, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Продукти на VIA VERDE, Балканският международен винен конкурс и фестивал се превръща в мегафорум, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Добра година за винопроизводителите, Маратон за ценители на виното и храната в Международен панаир Пловдив, Как спретнали хитър номер на дегустатори на вино, Дефиле „Вино и гурме“ - Пловдив 2017, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Технология за производство на бяло вино, За виното – с любов ...и още нещо, Пино ноар и деликатеси

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове