Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Как да избираме вино по празниците

Как да избираме вино по празниците

СПОДЕЛИПрез цялата година, но особено по празниците по магазините има разнообразие от хиляди видове вина. Покрай Коледно-новогодишните празници се закупуват промишлени количества от ароматната течност. Добрите познавачи и ценители преценяват с лекота кое вино е подходящо за съответния празник. За останалите любители на виното можем да препоръчаме стандартни техники как да подберат наистина добро вино.

Ако не знаете много за вината, не се хвърляйте да избирате по цена или дизайн на бутилката. Отделете време, за да съберете информация. Част от нея се съдържа върху етикета. Ако избирате вино от FrenchWine.bg има подробно описание на всяко вино. Какво ви трябва?

- Година на производство – колкото по-отлежало е виното, толкова вкусът му е по-наситен и става все по-хубаво;

- Произход на виното;

- Дали е брано на ръка;

- Реколта;

- Вид на виното – червено, бяло, розе, био, пенливо;

- Категория – трапезно, регионално, качествено;

- Производител или фирмата, която го бутилира;

- Обем на опаковката;

- Съдържание на алкохол.

- Цена – тя не е показател за качество, зависи от търсенето и от комплексни фактори, изброени по-горе;

- Вкус – ако ви се предоставя възможност, опитайте виното, преди да го закупите. Правилото е: колкото по-дълго се запази вкусът в устата ви, толкова е по-качествено виното.

Следващото нещо, което е необходимо да направите, е да проверите кое вино е подходящо за храната, която смятате да приготвяте по празниците. Виното допълва различните храни. Червеното е подходящо за месо, а бялото за риба и пилешко.

Важно е да купувате вино от утвърдени производители, за да предотвратите рисковете за здравето си и това на вашето семейство и гости. Винаги избирайте бутилка с коркова тапа или винт, но никога с капачка от синтетичен корк.

Сервирайте виното с подходяща температура – между 16 и 18 градуса.

И не на последно място – насладете се на направения от вас добър избор и го споделете с приятели.

Източник: frenchwine.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, РЕЗУЛТАТИ ОТ БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС 2014, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Майсторски клас с Алекс Гийсен, Giesen Wines, Най-скъпо продаденото бяло вино, Всички френски вина съдържат пестициди, Пийте вино Вестерос, като любимите си герои от "Game Of Thrones", Готови ли сте за БАЛКАНСКА ВИНЕНА ФИЕСТА ?, 5 години Балкански винен форум, За виното – с любов ...и още нещо, Рапърът Джей Зи си купи елитна марка шампанско, Тероар - еп.3, Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Ура за сира!, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Приключения по пътя на божолето, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Десертни бели сортове, Музеят на виното, Кои са най-големите митове и истини за виното?, A Good Year 2013 Cabernet Sauvignon & Merlot & Syrah & Mavrud - Medi Valley, За виното – с любов ...и още нещо, Пет рецепти с червено вино, Наградите на Августиада`2013, Етикети за вино / Wine labels, Да отслабнем с вино!, Красотата на френското вино

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове