Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Как да избираме вино по празниците

Как да избираме вино по празниците

СПОДЕЛИПрез цялата година, но особено по празниците по магазините има разнообразие от хиляди видове вина. Покрай Коледно-новогодишните празници се закупуват промишлени количества от ароматната течност. Добрите познавачи и ценители преценяват с лекота кое вино е подходящо за съответния празник. За останалите любители на виното можем да препоръчаме стандартни техники как да подберат наистина добро вино.

Ако не знаете много за вината, не се хвърляйте да избирате по цена или дизайн на бутилката. Отделете време, за да съберете информация. Част от нея се съдържа върху етикета. Ако избирате вино от FrenchWine.bg има подробно описание на всяко вино. Какво ви трябва?

- Година на производство – колкото по-отлежало е виното, толкова вкусът му е по-наситен и става все по-хубаво;

- Произход на виното;

- Дали е брано на ръка;

- Реколта;

- Вид на виното – червено, бяло, розе, био, пенливо;

- Категория – трапезно, регионално, качествено;

- Производител или фирмата, която го бутилира;

- Обем на опаковката;

- Съдържание на алкохол.

- Цена – тя не е показател за качество, зависи от търсенето и от комплексни фактори, изброени по-горе;

- Вкус – ако ви се предоставя възможност, опитайте виното, преди да го закупите. Правилото е: колкото по-дълго се запази вкусът в устата ви, толкова е по-качествено виното.

Следващото нещо, което е необходимо да направите, е да проверите кое вино е подходящо за храната, която смятате да приготвяте по празниците. Виното допълва различните храни. Червеното е подходящо за месо, а бялото за риба и пилешко.

Важно е да купувате вино от утвърдени производители, за да предотвратите рисковете за здравето си и това на вашето семейство и гости. Винаги избирайте бутилка с коркова тапа или винт, но никога с капачка от синтетичен корк.

Сервирайте виното с подходяща температура – между 16 и 18 градуса.

И не на последно място – насладете се на направения от вас добър избор и го споделете с приятели.

Източник: frenchwine.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарския бранш на България се събирана форум в Обзор, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Още едно вино създадено от музиканти, Terra Tangra Cuvee 2006, Футуристичен винен бутик, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, IMAGE Reserva White 2015 - Villa Bassarea, Shiroka Melnik Reserve 2013 - Villa Melnik, Градът на виното обединява агробизнеса и хранително-вкусовата индустрия, Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, София ще се превърне в Балканска столица на виното на 28-29 май 2016, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, За първи път на DiVino.Taste: вината на изложителите ще могат да се купуват, Divino magazine - брой 2, Мидалидаре Естейт, Vestibule Wine Ambassador, Червено вино и бели зъби... Възможно ли е?!, С какво вино е подходящо да готвим, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Продукти Винарска изба Манастира, Rose Wine Expo 2016 - Информация в аванс !, DiVino.Taste 2014 за четвърти път представи най-доброто от българското вино, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Уникален софтуер, гарантиращ ръст на продажбите за първи път на ВИНАРИЯ 2018, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Компоненти на дегустацията II: Носът, Бутилиране на вино в домашни условия, Вина от местни сортове със силно присъствие на ВИНАРИЯ 2018, С какви храни и ястия да поднесем Совиньон блан, Chardonnay Gorchivka 2013, Топ 5 на най-големите производители на вино в света

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове