Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

СПОДЕЛИWiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън. С ъбитието ще се проведе тази събота, 12 април от 11:00 часа в Sopharma Business Towers.

Убедени сме, че ще създадете нови приятелства с хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. На WiFo ще имате възможността да споделите своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като вас.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винена култура, които ще споделят своите идеи и преживявания свързани с хубавото вино и добрата храна.Представяме ви трима от тях : учител, режисьор и актьор. Вижте кои са:

Цонка Димитрова
е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам.
Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната.
Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."

Светльо Овчаров
"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.
Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.
Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."

Тони Карабашев
Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.

Форматът WIFO включва презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори . Ще имате възможност също да опитате вкусни гурме продукти, подробности за тях може да намерите на wifo.bg.

Билети може да закупите от http://vintageclub.bg .

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Sees Rose 2016 - Midalidare Estate, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, 5 типа мъже, 5 сорта вино, на които те приличат, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Брой 17 на Divino Magazine е вече на пазара!, Крилце или кълка ( L'aile ou la cuisse 1976 ), 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, WiFo е първият форум за вино и храна, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Продукти на Винарска изба Марян, Enigma Syrah 2014 - Malkata Zvezda, Продукти на Spiritus Sanctus - Мускат Джиало, Вионие, Розе, IMAGE Reserva Red 2014 - Villa Bassarea, Най-популярните цитати на известни личности за виното, Вино и стил - еп.10, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, 16 класически шардонета от Шабли, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Zitara Syrah 2014 - Four Friends, Цените на виното по света, Брюксел, Хага и Рим дегустират българските вина с медали от „Световното по вино” 2016, Pagane Rose Syrah 2014 - Villa Lyubimets, Музеят на виното, Седемте най-често допускани грешки при избора на вино, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Обстановката променя вкуса на виното, Mystery Debut - Cabernet Sauvignon 2015 Afuzov Winery, Как ние възприемаме виното?, Българин в Топ 20 на винарите в Калифорния, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове