Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

Учител, режисьор и актьор ще говорят на WiFo за храна, вино и култура

СПОДЕЛИWiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън. С ъбитието ще се проведе тази събота, 12 април от 11:00 часа в Sopharma Business Towers.

Убедени сме, че ще създадете нови приятелства с хора, за които добрата храна и вино са както наслада за сетивата, така и цяла философия. На WiFo ще имате възможността да споделите своя ентусиазъм и страст с други, които мислят като вас.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винена култура, които ще споделят своите идеи и преживявания свързани с хубавото вино и добрата храна.Представяме ви трима от тях : учител, режисьор и актьор. Вижте кои са:

Цонка Димитрова
е учител и заедно със съпруга си правят прославеното зелено сирене от с. Черни Вит. На WiFo тя ще говори за възпитанието на вкуса към добрата храна и традициите. Ето какво споделя за себе си: "Обичам професията си и мисля, че мога да дам на децата много повече от знания по предмета, който преподавам.
Смятам, че е важно те да помнят и почитат корените си, да познават и пазят традициите – не само в музиката и словесния фолклор, но и в храната.
Обичам да пътувам, да откривам нови места, вкусове и хора, с които да ги споделям. За жалост светът твърде бързо се развива и техногизира и тези съкровища са на изчезване. Затова, заедно със семейството ми, сме приели за своя мисия откриването и съхраняването на скрити, забравени или добре пазени кулинарни предизвикателства."

Светльо Овчаров
"По професия съм режисьор, по занятие – преподавател в НАТФИЗ, професор. Направил съм около 30 филма. Ежедневието ме е срещало с такива професори, че ме хваща срам. Затова предпочитам да казвам, че съм учител. Последно го казах на един катаджия.
Мързелив съм. Обичам да гледам как мърдат листата на ореха под прозореца ми. Как вали дъжд и капките правят колелета в локвите. Възхищавам се на търпението и последователността на котката да се „мие” от врата до опашката. Ставам в пет. Лягам около дванайсет. Трябва да се работи.
Заедно с двама приятели направихме кулинарната „Фиеста ТВ”. Като започвахме, не си давахме сметка какво напрежение изисква това начинание. Искахме да градим кулинарна и винена култура. И ако можем да изкараме някой лев. В първите две неща успяхме."

Тони Карабашев
Тони е актьор, занимава със импровизационен театър. Изявява се като “малка брънка” от голямата група на “ХаХаХа ИмПро” и отскоро се е потопил и в документалния театър. Като цяло се смее, по-малко плаче. Иска да има повече време за глупости. Обича да готви. Не винаги му се получава, но това не го притеснява. Каквото и да си забърка, накрая си го изяжда. Опитва се да следва това и в живота. Неговата импровизация в края на лекциите ще даде неформален поглед върху виното, храната и емоциите, които предизвикват.

Форматът WIFO включва презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори . Ще имате възможност също да опитате вкусни гурме продукти, подробности за тях може да намерите на wifo.bg.

Билети може да закупите от http://vintageclub.bg .

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

За втора поредна година връчваме наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Местните сортове – още един шанс за българските вина, Santa Sara Bin 42 Rubin 2011 / Санта Сара Бин 42 Рубин 2011, Стая и шампанско в Ню Йорк за 25 хил. долара, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Фурор на био продуктите на „Вкусове от Италия 2018“, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Седмото издание на „Дефиле на младото вино” 23 - 29 ноември 2015 Пловдив, Бордо на опашка за наши бъчви, Дрождите влияят много върху аромата на виното, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?, Ранна мелнишка лоза, Вили Гълабова - за българското вино, културата на виното и домакинството на Пловдив през 2016 на CMB., Две винарски изби си поделиха голямата награда – Златен Трофей на Балканския международен винен конкурс 2015, Винарска изба Вила Мелник представя новите си вина на Трифон Зарезан!, Виното вече има свой дом в Бургас, ДЕФИЛЕ „ВИНО И ГУРМЕ“ 6 - 7 май 2017, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, С рекорд по иновации стартира мегафорумът за агробизнес, вино и храни, Какво издава виното за характера на човека ?, 7-ото издание на DiVino.Taste приключи, вече имаме първите седем!, Кой ще спечели “ЗЛАТНАТА ИЗБА 2016" на exporter.bg, Винарска изба Four Friends, Discover.Vino World представя: вината от Италия и Франция на българския пазар, AplauZ - Rose 2013 Villa Melnik

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове