Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Какво ще опитате на WiFo

Какво ще опитате на WiFo

СПОДЕЛИОстават по малко от десет дни до второто издание на WiFo – форумът, на който ще говорим за вино и храна. На 12 април от 11.00 часа в Sopharma Business Towers 12 лектора ще споделят своите идеи и възприятия за кулинарната и винената култура. Със сигурност толкова говорене за храната и виното не може да мине без тях самите. Затова на партерния етаж на търговския център на Кулите ще бъде обособен пазар-изложение на храни и напитки. Достъпът до него е свободен. Продуктите ще могат да бъдат както опитвани така и закупени.

Очаквайте на изложението да се запознаете или да се срещнете отново с:

Анандас – кулинарно ателие, което се е специализирало в приготвянето на здравословни десерти, включително веган и сурови, хляб с квас и вкусни и полезни предложения з аобяди вечеря.

Vanilla Kitchen – сладкарско ателие, в което се изработват сладкиши само от растителни продукти, но без маргарин, бяла захар и бяло брашно и палмова мазнина. Тортите може да са дори без глутен или напълно сурови.

Гайо – единственият български производител на ръчен шоколад от първата до последната стъпка, от суровите какаови зърна до готовото шоколадово блокче. Мария и Венсан Гайо са едни от лекторите на второто издание на WiFo.

Ломо – перуанският ресторант в София. Шеф Карлос Портен ще представи вкусни произведения от кухнята на родната му страна, за която ще научите повече и от документалния филм “Перу на вкус: кухнята като социално оръжие”. Единствената прожекция в България започва в 18.00 часа, половин час след края на WiFo лекциите.

My Gourmet Cafe – компанията e специализирана в печенето и доставянето на гурме кафе от сорта арабика, отгледано в плантации във високопланински райони, където са най-подходящите климатични условия. Вносът е директно от производители от целия свят.

Пивотека – страстта към крафт бирата е в основата на този малък бизнес за внос на качествено пиво. Маркетинг подходът на двамата съдружници включва дегустации и директен контакт с бъдещите клиенти, затова очаквайте и потърсете от тях полезна информация за новия за България бирен тренд.

Винарска изба „Росиди“ – сливенската изба е една от новите звезди на българското винарство и залага както на традиционните, така и на новаторски техники за винифициране. В собствените лозя те отглеждат гевюрцтраминер, шардоне, пино ноар, каберне совиньон и мерло.

Саръева къшла – традиционната мандра в родопското село Борино се е специализирала в приготвянето на кашкавал от мляко от каракачански овце, като някоиот происведените пити се оставят да отлежават повече от 1 година.

Конвивиумът т.е. местната общност на Slow Food в София ще представи един от най-големите проекти на световната организация: Съкровищницата на вкусове е каталог на застрашените храни, в който България засега участва с 20 продукта. Някои от тях ще може да видите на щанда на Slow Food.


Ако желаете билет за събитието, моля обадете се на тел. : (+359) 884 940 748, (+359) 2 951 66 37 или ни пишете на e-mail: wifo@divino.bg и www.wifo.bg.

За повече информация може да посетите нашата facebook страница:
https://www.facebook.com/WiFoWineAndFood
Или www.wifo.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Essence - Marselan & Merlot 2011 Винарна "Малката Звезда", По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Four Friends Reserve Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2013, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Шестото издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал BIWC 2017 - с кауза против рака на гърдата, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2011 Вила мелник, Легендите за чукането с чаши, 35 оригинални етикети за вино, Балканският международен винен конкурс издаде каталог с отличените изби, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Готвачката на Химлер, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, AplauZ Viognier Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Ранна мелнишка лоза, Беса Валей, Класирането на Фестивала на виното и културното наследство Августиада 2014, 25 начина за повторно използване на старите бъчви, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, 10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Cabernet Franc 2013 - Spiritus Sanctus, Пловдив става вино столица през ноември, Syrah 2013 - Gulbanis Wine, Вионие Ейнджъл - Анжелус Естейт 2014 / Angel Viognier - Angelus Estate 2014, Villa Bassarea Chardonnay 2015, Вино, секс и още нещо ..., AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Розе - Малката Звезда 2012, Riverside Chardonnay 2015 -Manastira Winery

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове