Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

СПОДЕЛИДвама велики готвачи се срещат в един документален филм, за да разкажат на света за храната на Перу и за уникалното явление с младите готвачи в андинската страна.
„В Перу момчетата не си мечтаят да станат футболисти, мечтаят си да станат готвачи”, казва испанският кулинарен магьосник Феран Адриа, когато благодарение на своя прочут перуански колега Гастон Акурио открива кулинарните чудеса на страната, в която днес има 80 000 млади хора, учещи за готвачи и в която кухнята е мощен двигател за икономически и социален подем.
Влиянието на Феран Адриа се простира далеч отвъд света на авангардната кухня и той е обявен от списание Times за една от 100-те най-влиятелни личности на планетата. Ресторантът му El Bulli, с три звезди от „Мишлен“, преди да затвори врати беше най-добър в света за 2002, 2006, 2007, 2008 и 2009, според най-престижната глобална класация, The World’s 50 Best Restaurants.
Гастон Акурио е прочут шеф-готвач, писател, предприемач и е от първите хора дали тласък и световно признание на перуанската кулинарно изкуство. Носител е на много световни награди - затова, че дава начало на една революция в кухнята на андинската страна, която я изстрелва начело на всички световни класации за 2013, а също и като защитник на биоразнообразието, не само в страната си, а и в цяла Латинска Америка.Феран Адриа и Гастон Акурио предприемат пътешествие из пазарите и кухните на Перу, из земеделските и рибарските райони, по крайбрежието, в планините и в Амазония – всички тези места, съкровищница на световното биоразнообразие, се превръщат в герои на кулинарно-пътешественическия документален филм, в който двама от най-влиятелните хора в кулинарния свят търсят корените на великолепната перуанска кухня и нейния потенциал да променя съдби.
70-минутния документален филм „Перу на вкус: кухнята като социално оръжие“ може да гледате у нас единствено и само на форума WiFo на 12 април 2014 г. в Sopharma Business Tower.
По време на форума ще може да опитате и храната на единствения перуански ресторант у нас "Ломо", представена от шеф-готвача Карлос Портен.
Купете билети от www.vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

От домашно вино може да пропееш, но и да ти прилошее, 6-ото издание на DiVino.Taste приключи, но приятните спомени остават задълго, Каталог на българското вино 2013, DiVino обяви 50-те най-добри вина на България за 2017, Предлагат на търг уникална колекция с вина на Domaine de la Romanee-Conti, Вино и стил - еп.3, 24 експоната са шампионите на „Агра“, Фудтех“ и „Винария“, Виното – без вода, захар и с ограничено количество серен диоксид, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Сира в бутилката, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Domaine Boyar Quantum Pinot Noir & Merlot 2010, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Български тероари, На Трапезата на Wine & Food Society, Соаве - Виното на Данте, Най-скъпо продаденото бяло вино, Дебютантите от „Винария 2016“ ще участват в Concоurs Mondial de Bruxelles, Alexandra Estate, Божоле нуво - 2016, Винарска изба Four Friends, Salty Hills 2012 - Black Sea Gold / Солените хълмове 2012 - Черноморско злато, Рекорден интерес към България като домакин на най-престижния независим винен конкурс в света, Concurs Mondial de Bruxelles, Александра Естейт Розе 2013 Мурведър и Гренаш, ПОТЕНЦИАЛЪТ НА БЪЛГАРСКИЯ ТУРИЗЪМ И ВИНОПРОИЗВОДСТВО Е ОГРОМЕН е мнението на чуждестранни и български дегустатори в Concours Mondial de Bruxelles 2016, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Тероар - еп.5, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Серии, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, Винените курсове на Midalidare Rock in the wine valley, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, За бъчвите и виното, Приключения по пътя на виното, Кърмит Линч, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове