Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

Перу на вкус: кухнята като социално оръжие

СПОДЕЛИДвама велики готвачи се срещат в един документален филм, за да разкажат на света за храната на Перу и за уникалното явление с младите готвачи в андинската страна.
„В Перу момчетата не си мечтаят да станат футболисти, мечтаят си да станат готвачи”, казва испанският кулинарен магьосник Феран Адриа, когато благодарение на своя прочут перуански колега Гастон Акурио открива кулинарните чудеса на страната, в която днес има 80 000 млади хора, учещи за готвачи и в която кухнята е мощен двигател за икономически и социален подем.
Влиянието на Феран Адриа се простира далеч отвъд света на авангардната кухня и той е обявен от списание Times за една от 100-те най-влиятелни личности на планетата. Ресторантът му El Bulli, с три звезди от „Мишлен“, преди да затвори врати беше най-добър в света за 2002, 2006, 2007, 2008 и 2009, според най-престижната глобална класация, The World’s 50 Best Restaurants.
Гастон Акурио е прочут шеф-готвач, писател, предприемач и е от първите хора дали тласък и световно признание на перуанската кулинарно изкуство. Носител е на много световни награди - затова, че дава начало на една революция в кухнята на андинската страна, която я изстрелва начело на всички световни класации за 2013, а също и като защитник на биоразнообразието, не само в страната си, а и в цяла Латинска Америка.Феран Адриа и Гастон Акурио предприемат пътешествие из пазарите и кухните на Перу, из земеделските и рибарските райони, по крайбрежието, в планините и в Амазония – всички тези места, съкровищница на световното биоразнообразие, се превръщат в герои на кулинарно-пътешественическия документален филм, в който двама от най-влиятелните хора в кулинарния свят търсят корените на великолепната перуанска кухня и нейния потенциал да променя съдби.
70-минутния документален филм „Перу на вкус: кухнята като социално оръжие“ може да гледате у нас единствено и само на форума WiFo на 12 април 2014 г. в Sopharma Business Tower.
По време на форума ще може да опитате и храната на единствения перуански ресторант у нас "Ломо", представена от шеф-готвача Карлос Портен.
Купете билети от www.vintageclub.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

AplauZ Chardonnay Sur Lie 2015 - Villa Melnik, Divino.Taste 2015 отива далеч отвъд винената тема, Tendenz 2015 - Rupel Winery, Японски учени доказаха: бяло вино се сервира само с риба, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Дрождите влияят много върху аромата на виното, ПРОГРАМА НА 7-ИЯ МЕЖДУНАРОДЕН ЕНОЛОГИЧЕН СЕМИНАР ЕНОФОРУМ БЪЛГАРИЯ 2016, БАТА АГРО 2017 - Стара Загора, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, ВИНАРНА СВИЩОВ – КУПАЖЪТ ОТ КЛАСИКА И СЪВРЕМЕННОСТ, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, “Yes Chef“ - „Една от великите кулинарни истории на нашето време.“, Розето и модата, За тялото на едно вино – леко, средно леко или тежко, Pure Pink Rose 2016 - Domaine Boyar, Разберете как се лекува с вино! Всичко за енотерапията на едно място !, Four Friends Rose - 2013, Продукти на Винарска изба Марян, Как да изберем изгодно чаши за вино в четири лесни стъпки, Базар на изкуствата "Изкуство, вино, любов и шоколад", Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, Компоненти на дегустацията I: Окото, Брой 15 на Divino Magazine е вече на пазара!, Розе Свети Илия 2009, "Платинум Брандс" стъпи на българския пазар с вина на 12 изби от цял свят, AplauZ Viognier 2013 - Villa Melnik, Тероар - еп.2, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!, Tragata 2013 - Cabernet Sauvignon - Sopot Winery, Основни правила за етикет и протокол на масата, Как да се насладим на истинското вино, Marselan 2015 - Rupel Winery, Alexandra Estate Reserve Vintage 2011, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове