Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

СПОДЕЛИ


Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това са първите, които не са работили с държавна земя; първите, които могат да пътуват свободно като европейски граждани и да трупат опит в чужбина с възможност да го приложат у нас; първите, които затвърдиха новото отношение към правенето на вино, като взеха само най-доброто от опита на неколцината най-добри преди тях. Първите, които, без да са собственици (а може би точно затова) започнаха активно да обменят информация и опит. 


От страниците на Divino Magazine ви срещаме с българските вина от каберне фран. За него може да се каже, че е новина, в смисъл, че като насаждения той се появява у нас сравнително неотдавна, преди около десетина години. Може би фактът, че напоследък на пазара виждаме все повече и все по-добри вина от този сорт, се дължи именно на влизането в сравнително добра възраст на новите лозя. Разбира се не трябва да забравяме и смелия експериментаторски дух на младите български енолози.

Оставаме на тема българско вино и брой 14 на DiVino Magazine ни отвежда във винарната Меди Валей. Предстои ви среща с екипа на избата, начело на който е емблематичния за България енолог с разпознаваем стил Стойчо Стоев.

Пътешествието с DiVino Magazine продължава в едновременно близката и далечна Португалия. Макар и силно променяща и модернизираща се през изминалия четвърт век, Португалия си остава страна, в която фундаментално значение имат традициите, семейството, приятелите, земята, храната и виното. За щастие, защото малко са страните, които могат да се похвалят с такова богатство на уникални сортове. Като става дума за Португалия, не може да се пропуснат прословутите порто и мадейра.

Обратно в България, най-новият брой на списанието ни среща с Димо Димов – един от най-добрите български готвачи и доказал се ресторантьор. От разговора ни с него ще научите как си е представял той идеалния ресторант преди десетина години.

Тези и други интересни теми ще намерите в брой 14 на DiVino Magazine.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Kera Tamara Sauvignon Blanc 2013 - Maryan Winery, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Ръст на изложители и държави на ВИНАРИЯ 2017, Виното помага и на бъбреците, Todoroff Boutigue Rainbow Silver 2013, Търговци изкупиха всички бутилки от вината със „Златен ритон“, Enigma "Experience" 2009 - ВИ Малката Звезда, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, Готвачката на Химлер, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Беса Валей, DIVINO TOP 50 - Най-добрите български вина за 2016, Винени червени сортове, Discover.Vino World: целият винен свят в една чаша, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Тракийски съдове и рисуване с вино са сред атракциите на Международната изложба „Винария 2016“, Казанлък - столица на виното „Розе", DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Опознайте необятния свят на виното с DIscover.VINO World 2017!, 5 основни етапа за начинаещи винолюбители ПРЕДИ дегустация, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, Остават броени дни до откриването на Балкански фестивал на ракията в София, 100 литра мерло ще се лее на Дионисиевото шествие за „Винария“, Odrysia Gris 2015 - Arcadia Vineyards, Melnik 55 - Rupel Winery 2015, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Какво е съдържанието на виното?, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Колибри Розе 2012 - ВИ Манастира, Chardonnay barrigue Santa Maria 2013

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове