Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

СПОДЕЛИ


Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това са първите, които не са работили с държавна земя; първите, които могат да пътуват свободно като европейски граждани и да трупат опит в чужбина с възможност да го приложат у нас; първите, които затвърдиха новото отношение към правенето на вино, като взеха само най-доброто от опита на неколцината най-добри преди тях. Първите, които, без да са собственици (а може би точно затова) започнаха активно да обменят информация и опит. 


От страниците на Divino Magazine ви срещаме с българските вина от каберне фран. За него може да се каже, че е новина, в смисъл, че като насаждения той се появява у нас сравнително неотдавна, преди около десетина години. Може би фактът, че напоследък на пазара виждаме все повече и все по-добри вина от този сорт, се дължи именно на влизането в сравнително добра възраст на новите лозя. Разбира се не трябва да забравяме и смелия експериментаторски дух на младите български енолози.

Оставаме на тема българско вино и брой 14 на DiVino Magazine ни отвежда във винарната Меди Валей. Предстои ви среща с екипа на избата, начело на който е емблематичния за България енолог с разпознаваем стил Стойчо Стоев.

Пътешествието с DiVino Magazine продължава в едновременно близката и далечна Португалия. Макар и силно променяща и модернизираща се през изминалия четвърт век, Португалия си остава страна, в която фундаментално значение имат традициите, семейството, приятелите, земята, храната и виното. За щастие, защото малко са страните, които могат да се похвалят с такова богатство на уникални сортове. Като става дума за Португалия, не може да се пропуснат прословутите порто и мадейра.

Обратно в България, най-новият брой на списанието ни среща с Димо Димов – един от най-добрите български готвачи и доказал се ресторантьор. От разговора ни с него ще научите как си е представял той идеалния ресторант преди десетина години.

Тези и други интересни теми ще намерите в брой 14 на DiVino Magazine.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Виното като ритуал и религия, Contour Pinot Noir 2011- Изба Карабунар, Продукти Spirits Sanctus - Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Сира,, Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: Енигма, Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Колекционерите на вино се насочват към портото, Как ние възприемаме виното?, DiVino.Taste отново представя най-доброто от българското вино!, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?, Bononia Estate - Rose Ooh La La 2015, Enigma Experience Merlot & Cabernet Sauvignon 2007, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, Младото вино отново на Дефиле в Пловдив, Electo Selection Cabernet Sauvignon 2012 Вила Любимец, Продукти на "Домейн Менада" серия Дамена, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Как да съчетаваме пица и вино, Разрешено ли е виното по време на пости ?, България може да бъде известна не само с ракия и вино, За втора поредна година конкурс за наградата на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА”, Има нещо странно в това вино, Истинското вино - ловец на свободни радикали!, Craft Beer Taste събира микропивовари и вносители на крафт бири!, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Любка и Никола Зикатанови за Вила Мелник, 120 души се включиха в лиричен конкурс на община Асеновград, Viognier 2015 - Spiritus Sanctus, Още едно вино създадено от музиканти, Bergule Melnik 55 реколта 2011, Готвим бъдещето с GastronomiX 2017, BIWC 2015 участници

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове