Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

СПОДЕЛИ


Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това са първите, които не са работили с държавна земя; първите, които могат да пътуват свободно като европейски граждани и да трупат опит в чужбина с възможност да го приложат у нас; първите, които затвърдиха новото отношение към правенето на вино, като взеха само най-доброто от опита на неколцината най-добри преди тях. Първите, които, без да са собственици (а може би точно затова) започнаха активно да обменят информация и опит. 


От страниците на Divino Magazine ви срещаме с българските вина от каберне фран. За него може да се каже, че е новина, в смисъл, че като насаждения той се появява у нас сравнително неотдавна, преди около десетина години. Може би фактът, че напоследък на пазара виждаме все повече и все по-добри вина от този сорт, се дължи именно на влизането в сравнително добра възраст на новите лозя. Разбира се не трябва да забравяме и смелия експериментаторски дух на младите български енолози.

Оставаме на тема българско вино и брой 14 на DiVino Magazine ни отвежда във винарната Меди Валей. Предстои ви среща с екипа на избата, начело на който е емблематичния за България енолог с разпознаваем стил Стойчо Стоев.

Пътешествието с DiVino Magazine продължава в едновременно близката и далечна Португалия. Макар и силно променяща и модернизираща се през изминалия четвърт век, Португалия си остава страна, в която фундаментално значение имат традициите, семейството, приятелите, земята, храната и виното. За щастие, защото малко са страните, които могат да се похвалят с такова богатство на уникални сортове. Като става дума за Португалия, не може да се пропуснат прословутите порто и мадейра.

Обратно в България, най-новият брой на списанието ни среща с Димо Димов – един от най-добрите български готвачи и доказал се ресторантьор. От разговора ни с него ще научите как си е представял той идеалния ресторант преди десетина години.

Тези и други интересни теми ще намерите в брой 14 на DiVino Magazine.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Продукти на Винарска изба Марян, Топ 10 за 2015 на Wine Spectator, Приключи Балкански винен фестивал 2015, какво дегустирахме и какво научихме., Препоръки за здраве с грозде и вино, Българското вино – дар от тракийските богове, Ден на виното и любовта 14 февруари, DiVino.Taste 2016 предлага много повече от дегустация на най-добрите български вина, Какво е тероар ?, A Good Year Cuvee 2014 - Medi Valley, Етикет при поднасянето и консумация на червено вино, Rose 2014 - Santa Maria, 10 интригуващи предания и легенди за виното, С какви храни и ястия да поднесем Розе, AplauZ Syrah 2010 - Villa Melnik, Сотерн – Меката на френските десертни вина, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Как старее виното, Ethno Chardonnay 2010, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, С какво вино е подходящо да готвим, Rose Wine Expo 2016 - истинските ценители на съвършенството, 3 вина бяха отличени с престижния приз „Златен ритон“ в тазгодишния конкурс на „Винария“, Винен оптимизъм на Балканите, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Българската Санта Сара вече си има своя винарна, Бъчвата като мебел и аксесоар, Пловдив ще бъде домакин на 8 то издание на DWCC 2015 през октомври 2015!, Продукти на VIA VERDE, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Фестивал утвърждава Варна като гурме дестинация, Divino magazine - брой 3, Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка, 10 смешни наименования на марки вино, Солта подобрява вкуса на виното, Meandra 2012 - Domain Marash

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове