Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Видео Вино » Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

Брой 14 на Divino Magazine е вече на пазара!

СПОДЕЛИ


Новият брой на DiVino Magazine ви среща с цяло едно поколение в българското вино, което стои в началото на новото ни винопроизводство. Това са първите, които не са работили с държавна земя; първите, които могат да пътуват свободно като европейски граждани и да трупат опит в чужбина с възможност да го приложат у нас; първите, които затвърдиха новото отношение към правенето на вино, като взеха само най-доброто от опита на неколцината най-добри преди тях. Първите, които, без да са собственици (а може би точно затова) започнаха активно да обменят информация и опит. 


От страниците на Divino Magazine ви срещаме с българските вина от каберне фран. За него може да се каже, че е новина, в смисъл, че като насаждения той се появява у нас сравнително неотдавна, преди около десетина години. Може би фактът, че напоследък на пазара виждаме все повече и все по-добри вина от този сорт, се дължи именно на влизането в сравнително добра възраст на новите лозя. Разбира се не трябва да забравяме и смелия експериментаторски дух на младите български енолози.

Оставаме на тема българско вино и брой 14 на DiVino Magazine ни отвежда във винарната Меди Валей. Предстои ви среща с екипа на избата, начело на който е емблематичния за България енолог с разпознаваем стил Стойчо Стоев.

Пътешествието с DiVino Magazine продължава в едновременно близката и далечна Португалия. Макар и силно променяща и модернизираща се през изминалия четвърт век, Португалия си остава страна, в която фундаментално значение имат традициите, семейството, приятелите, земята, храната и виното. За щастие, защото малко са страните, които могат да се похвалят с такова богатство на уникални сортове. Като става дума за Португалия, не може да се пропуснат прословутите порто и мадейра.

Обратно в България, най-новият брой на списанието ни среща с Димо Димов – един от най-добрите български готвачи и доказал се ресторантьор. От разговора ни с него ще научите как си е представял той идеалния ресторант преди десетина години.

Тези и други интересни теми ще намерите в брой 14 на DiVino Magazine.

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Съпътстващата програма - WINE FEST BURGAS 2015 изложбен център "Флора", Старозагорка популяризира наше вино в кътче, защитено от ЮНЕСКО, Операция на Европол срещу мрежа за фалшиви вина от Romanee-Conti, Винотерапия за красота, Дефиле на младото вино 2016, Августиада 2017, Дом на виното в София, AplauZ - Merlot & Syrah Reserve 2011 Villa Melnik, Уникалният формат на Града на виното впечатли световните енолози, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Red Cuvee 2015 - Four Friends, 1 милион евро за колекция редки вина, 24 медала за българските вина на Mundus Vini 2013, Discover.Vino представя вината на Бордо и Долината на Рона !, WINEPROFILE 2017 - Фестивал на Виното, Събират мостри на български ракии за престижен световен конкурс, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Merlot & Syrah Резерва 2013 Four Friends, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, С коктейл от ракия представят България като домакин на Concours Mondial de Bruxelles, Казанлък - столица на виното „Розе", Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Чаши за вино, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Излезе брой 10 на DiVino Magazine!, Грузинци правят вино в глинени съдове, заровени в земята, Излезе брой 7 на DiVino Magazine!, DiVino.Taste 2013, Пластмасовите бутилки – предимства и недостатъци, Как говори цветът на виното, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Как да се ориентираме на винения пазар

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове