Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Храна и Вино » Как да съчетаваме пица и вино

Как да съчетаваме пица и вино

СПОДЕЛИПицата и виното са прекрасни сами по себе си, но заедно… ммм, просто са превъзходни.
И тъй като са комбинация, подразбираща се от само себе си, малко хора се замислят как точно да ги съчетават . Ако сте решили да търсите най-добрите съвместителсва по между им, добре е да си поставите цели. Например следните две: 1. хармонизиране на вкусовете на виното и съставките на пицата и 2. да се забавлявате.

Ето и няколко предложения:

Пица Маргарита – Пино гриджо или БарбераПино гриджо – нежните вкусове на моцарелата, домати и босилека, се допълват чудесно с хрущящата свежест и леките билкови аромати на сорта.

Барбера – ако предпочитате червено вино, то Барберата е с леко тяло и деликатни плодови аромати, които няма да надделяват над простите, но гениални съставки на Маргаритата.

Вегетарианска пица – Розе или Пино ноар
Розе – вегетарианска пица има деликатни съставки и вкусове. Розето е леко и очарователно вино, което няма да превземе цялата сцена и ще добави интригуващи плодови аромати и свежест. Особено, ако е добре охладено.

Пино ноар – още едно от вината с по-леко тяло, неговата киселинност и аромати на червени плодове ще внесат свежест. А едно по-землисто Пино ще хармонира прекрасно с зеленчуците в пицата.Пици с шунка, прошуто или друг пълнеж от месо – Кианти или Монтепулчано

Кианти – силни вкусове, но не чак чудовищно силни, ярка и понякога дръзка киселиннот, която ще освежи небцето ви. Това вино ще добави малко селски и земен привкус, който ще съответства на подправките в месото и сосовете.

Монтепулчано – това вино е практически перфектно за пица Пеперони. Защо ли? Достатъчно мощно е, за да се справи с тази пица, без да я доминира. А неговият рустикален, земен и силно плодов стил акомпанира прекрасно съставките.

Пици по хавайски със сладки съставки като ананас и др. – Зинфандел или Шираз

Зинфандел – сладостта в ананаса ще хармонира на плодови, сухи, червени вина, които обаче имат по-плътни вкусове. Така че, изберете хедонистичния Зинфандел пълен с плодови аромати, подправки и още много дръзки вкусове.

Шираз – в него има токова много зрял червен плод, че хората често откриват в него конфитюрени нюанси. А те перфектно си пасват с ананас или други сладки съставки в този вид пици.

А на вас, коя ви е любимата комбинация?

Източник: Fresh Cuts of Life

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Aureos merlot 2009 reserve Винарна Свищов, България е на 7 място по брой спечелени медали на Concours Mondial de Bruxelles, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Syrah 2013 - Bratanov, Вина от местни сортове със силно присъствие на ВИНАРИЯ 2018, Компоненти на дегустацията III: Вкусът, 15 любопитни факта за виното, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, VVV Карта на винените маршрути в Мелнишкия регион, Специални награди за вино от местен сорт за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Гроздовите семки са извор на здраве, Перу на вкус: кухнята като социално оръжие, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Как говори цветът на виното, Винарска изба „Едоардо Миролио“ спечели приза „Изба на годината“ на ВИНАРИЯ 2015, Оригинални мебели от винени бутилки, Илиян Петракиев - Сомелиер на 2016 годината, Колко и как да пием вино, Винарска изба “Манастира”, Всичко, което трябва да знаете за розето, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, Цвета Тановска и Катя Йончева: "Тенденциите в българската винена индустрия са положителни", Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, 71 процента от участвалите в „Световното по вино“ български винопроизводители взеха медали, Rose 2014 - Santa Maria, Колекционирането на вино като инвестиция, Шест български вина получиха „Златен ритон“ на ВИНАРИЯ 2017, Blanc Cuvee на Вила Юстина със злато от Канада, Продукти на "Домейн Менада" серия Менада, Merlot 2014 - Gulbanis Wine, Над 4000 души посетиха третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste!

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове