Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Вино и стил - еп.1, Как да си гледате на… вино?, Още едно вино създадено от музиканти, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, New Bloom Winery - Rose 2016, Synergy 2011 Charonnay & Viognier - Midalidare Estate, Bergule - Syrah & Viognier 2013 Вила Мелник, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Discover.Vino Северна Италия, Bergule – Chardonney & Viognier 2012, “Tирбушон” от бъдещето, Живко Енчев е победителя в Сомелиер на годината 2017, “1000 км около София”, Седми рожден ден на БАСВ в стил Roaring Twenties, Аншоа, розмарин и вино – тайната на вечния живот?, Натюрморт за начинаещи дегустатори, Време за бъчви!, ПРИ ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ИНТЕРЕС СТАРТИРА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES В ПЛОВДИВ, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, Мегафорумът за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд, Любими български рецепти - нова книга от издателство Гурме, Защо точно шардоне?, Кино Гурме & Домейн Бойар предлагат неустоима комбинация от качествени филми и специално вино, Вино и стил - еп.3, Микро дегустация на мега Пиемонте, Нова книга от издателство Гурме - “По следите на зехтина”, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, 7-ото издание на DiVino.Taste приключи, вече имаме първите седем!, Дегустация на шоколад с различни български вина ще е сред акцентите в съпътстващата програма на ВИНАРИЯ 2017, Divino magazine - Брой 4, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Виното помага и на бъбреците, Лятно предложение: две български вина от мискет!, Американците пият повече италианско вино от самите италианци, 4 Season winter 2013 Villa Yustina

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове