Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

10 интересни факта за виното, които трябва да знаете, Cheval de Katarzyna - 2016, Cheval de Katarzyna - 2016, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, Защо да изберем българското вино ?, Изпращаме мостри за „Световното по вино“ през 2017г., Продукти на Винарна "Малката звезда" серия: MZ и Света гора, Добра година за винопроизводителите, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Етикет при поднасянето и консумация на бяло вино, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, Вино от България очарова посетителите на „Мегавино“ - най-голямото изложение в Белгия, Холандия и Люксембург, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Продукти Винарска изба Манастира, Местно време, БНТ2 Благоевград - 10 юли 2013, Фестивала на виното розе / Rose Wine Expo 2015 приключи, Каква чаша да изберем ?, Lenea Rose 2016 - Domain Marash, Вино и кафе на Андреа Бочели за първи път на „Вкусове от Италия 2018“, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Вино и стил - еп.8, Китайски винен тигър, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, Ранна мелнишка лоза, Кога отлежалото вино е по-хубаво?, 4 Seasons Summer Gewurztraminer - 2015 Villa Yustina, Подарете си един незабравим уикенд на Августиада 2016, Храни за вино и вино за храната, ІІІ Бургаски фестивал на виното стартира на 28 юли, Броени дни остават до откриването на IV Фестивал на виното Бургас, 3 стила шардоне и как да ги откриете, Rose Anita 2016 - Rupel Winery, Розе от България и от Прованс

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове