Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

DiVino.Taste отправя поглед към вината от Балканите, Vinoar - Пийте за здраве !, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Търсенето на свежи и плодови вина засяга пазара на бъчви, Пловдив става вино столица през ноември, WINE FEST BURGAS 2015 - Участници и билети, Пуснаха на пазара най-скъпата бутилка вино, Повече от 5000 души посетиха четвъртото издание на DiVino.Taste, Инж. Божидар Донков спечели приза „Енолог на Винария 2015“, ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2015 ПРОГРАМА, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Подземна спираловидна домашна изба, 4 Season winter 2013 Villa Yustina, Излезе новото издание на „Дегустацията, или как да опознаем виното“, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, С ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ ПРИКЛЮЧИ 23-ОТО ИЗДАНИЕ НА CONCOURS MONDIAL В ПЛОВДИВ, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Приятели и посланици на българското виното в Лондон, Gulbanis Wine - Syrah 2011, Rose - Bratya Daskalovi 2015, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Представят България като домакин на световен винен конкурс в САЩ, Готвачката на Химлер, Соаве - Виното на Данте, Как чашата помага на виното, Илая - мавруд Резерва 2012 Винарска изба "Манастира", Bergule Розе Мелник 55 - 2013 Villa Melnik, Винарна Свищов, 37 отличени вина от България на Concours Mondial de Bruxelles, Продукти на ЛВК "Винарска изба Брестовица" марки, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, Винарски изби в частни домове, Ден на виното на река Дунав, Продукти на Вила Мелник: „Bergulе”

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 Best BG Site BgTop100.net Линкове