Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Сортове, райони, технология » В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

В Северна или Южна България се отглеждат по-добри червени вина?

СПОДЕЛИ


Често пъти обобщените твърдения се оказват не особено точни. Това важи с пълна сила и в област като виното. Затова и често установяваме, че разделението на север бели, на юг червени е съвсем условно.

Все още се смята, че Северна България е отличен район за производство на бели вина, докато южната част е запазена територия за червените сортове. Дали това твърдение е абсолютно вярно и какви са характерните особености на червените вина от Севера и от Юга, ще откриете заедно с Наталия Гаджева и Станимир Стоянов – бившия и настоящия председател на Съюза на енолозите в България. По време на тазгодишното издание на DiVino.Taste те ще представят четири червени вина от Северна България и четири от южната част на страната. Нашата страна може да е малка, но разнообразието от микроклимати е забележително!


Информация за участие в майсторския клас Винени посоки: Север и Юг в България може да намерите тук.

Ето и вината, които ще бъдат дегустирани:

Север

Someno Bouquet 2011, Боровица
Gamza 2011, Винал Ловеч
Salla Cabernet Franc 2011, Салла Естейт
Chateau Burgozone Syrah 2011, Шато Бургозоне

Юг

EM Pinot Noir 2009, Едоардо Миролио
Monogram 2009, Вила Юстина
Butterfly's Rock 2009, Кастра Рубра/ Телиш
Solitaire Grands Cepages 2009, Домейн Бойар

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Enigma Experience 2010 Винарска изба Малката звезда, Енолог на годината е Стоян Стоянов, Карнобат, Рекорден брой изложители във ВИНАРИЯ 2015, Вино според характера, Дефиле на младото вино 2016, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Брой 16 на DiVino Magazine е вече на пазара!, 7-те грешки, които любителите на виното правят най-често, Телиш/Кастра Рубра, Ура за сира!, Винарска изба Шато Бургозоне спечели наградата на exporter.bg „Златната изба на България“ за 2016 г., Кой пие най-много вино по света, Китай е на първо място в света по консумация на червено вино, Alexandra Estate, 5 години Балкански винен форум, Cor Caroli Rose 2015 Afuzov Winery, Young § Crazy 2014 - Вила Мелник, Мебели от бъчви - креативни хрумвания !, Виното вече има свой дом в Бургас, България със 7 медала от 17-ия Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles; близо 40 % от изпратените мостри са с награда, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Топ 10 на най – скъпите вина в света, РЕКОРДЕН БРОЙ ПРОБИ ВИНА В 23-ГОДИШНАТА ИСТОРИЯ НА CОNCOURS MONDIAL DE BRUXELLES СЕ ПРЕДСТАВЯТ В ПЛОВДИВ, Red Cuvee 2015 - Four Friends, Bergule Melnik 2013 - Villa Melnik, Terra Tangra Winery, Legio I Sauvignon Blanc 2015 - Svishtov Winery, Българските сортове и регионалният характер на вината по време на DiVino.Taste 2017, Посетители превзеха Винария 2017, Радослав Радев, председател на НЛВК: Винопроизводители настояват за достъп до финансиране, Българско сирене за българско вино !, Над 300 марки качествени вина очакват посетителите на ІV Бургаски фестивал на виното, Топ 5 на най-големите производители на вино в света, Вино и стил - еп.1, Търсете брой 18 на DiVino Magazine!

BGtop.net Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове