Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste 2013 Програма

DiVino.Taste 2013 Програма

СПОДЕЛИ

Една от основните цели на Divino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Затова и по време на тазгодишното издание на форума за българско вино е запазено подобаващо място за курсовете на Българската винена академия (БВА).Маврудът е сред най-старите и най-ценните местни български сортове. И тъй като от него се прави и най-популярното българско червено вино той попада във фокуса на семинарната част, подготвена от БВА. Защо и как е получил тази слава и заслужена ли е тя, ще разберете по време на курса от 13 до 14 часа на 16 ноември.

За шардонето казват, че е като сладоледа: има го в много различни стилове и всеки един от нас има свой любим. С лекцията Шардоне от 5 континента БВА ще ви покаже географския свят на шардонето и само за един час ще ви прехвърли от Европа до Калифорния и Южна Африка.През втория ден от Divino.Taste във фокуса влизат вината от пино ноар, произведени в България. От този сорт се правят едни от най-фините, сложни и скъпи вина във Франция, но България усилено търси своята идентичност в света на пино ноара. Как изглежда той у нас - елегантен и сложен или по-достъпен, ще имате възможност да прецените по време на дегустацията на български вина от пино ноар.

Още един вид вина попадат във фокуса на БВА по време на Divino.Taste. Към пенливото вино посягаме рядко, но почти винаги по празнични поводи. Идеята на лекцията Вино с мехурчета е да покаже, че то би могло да се превърне в постоянен спътник на преживяванията ни. Неговата лекота и ефирност са идеални за всеки повод и съвсем не е задължително цената да бъде смущаващо висока.

Освен за най-широката публика, Divino.Taste предлага в програмата си и интересни възможности за прохождащите в областта на виното. Курсът Запознай се с виното с лектор Вили Гълъбова има за цел да открехне вратите към необятния свят на тази напитка. Ще научите повече за това как се прави вино и кои са основните винени сортове; каква е разликата между новия и стария свят.

Повече подробности и информация за записване може да намерите на DiVino.Taste 2013 Програма

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Кратък урок за ароматите във виното, Какво е съдържанието на виното?, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, DiVino.Taste отново събира българското вино под един покрив !, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Merlot & Syrah Reserve 2014 - Four Friends, Технология за производство на червено вино, Продукти на Винарна Свищов, За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014, Стартира Международно винарско изложение „BLUE & WINE EXPO“ 2016, Meandra 2012 - Domain Marash, Търсете най-новото издание на DiVino Guide Българските вина!, Фотогалерия: Най-добрите розета бяха отличени за трети път, Нов роман от издателство Гурме - Майсторът на вино от Ноа Гордън, ГРАДЪТ НА ВИНОТО СЕ РАЗРАСТВА И ПЕЧЕЛИ ВСЕ ПОВЕЧЕ ФЕНОВЕ, Учени препоръчаха червено вино за диабетици, Розе за всеки джоб, Rose - 2016 Orbelia Winery, 40-ти Световен конгрес по лозарство и винарство в България, Обзор на Августиада 2015, Брой 8 на DiVino Magazine е вече тук !, Дегустация на белгийски шоколад с български вина за първи път на ВИНАРИЯ 2017, Les Nuits Blanches Gris 2015 - Katarzyna Estate, Коркът остава във виното, Edoardo Miroglio Sant’ Ilia Pinot Noir 2008, Костадинка Рахова-Димитрова стана Енолог на България за 2017, DiVino.Taste 2015 - време е за нови срещи с българското вино, Тероар - еп.2, LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, „50 постни рецепти“ - новата книга на Gourmet Publishing, Изба Румелия спечели Гранд Трофея на BIWC 2017, Винарски изби в частни домове, Кино и вино – Международен София филм фест 2015, Нова марка вина LEGIO I - Винарна Свищов, Записването за участие в състезанието за титлата "Сомелиер на годината" приключи !

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове