Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » DiVino.Taste 2013 Програма

DiVino.Taste 2013 Програма

СПОДЕЛИ

Една от основните цели на Divino.Taste е да развива винената култура сред широката публика. Затова и по време на тазгодишното издание на форума за българско вино е запазено подобаващо място за курсовете на Българската винена академия (БВА).Маврудът е сред най-старите и най-ценните местни български сортове. И тъй като от него се прави и най-популярното българско червено вино той попада във фокуса на семинарната част, подготвена от БВА. Защо и как е получил тази слава и заслужена ли е тя, ще разберете по време на курса от 13 до 14 часа на 16 ноември.

За шардонето казват, че е като сладоледа: има го в много различни стилове и всеки един от нас има свой любим. С лекцията Шардоне от 5 континента БВА ще ви покаже географския свят на шардонето и само за един час ще ви прехвърли от Европа до Калифорния и Южна Африка.През втория ден от Divino.Taste във фокуса влизат вината от пино ноар, произведени в България. От този сорт се правят едни от най-фините, сложни и скъпи вина във Франция, но България усилено търси своята идентичност в света на пино ноара. Как изглежда той у нас - елегантен и сложен или по-достъпен, ще имате възможност да прецените по време на дегустацията на български вина от пино ноар.

Още един вид вина попадат във фокуса на БВА по време на Divino.Taste. Към пенливото вино посягаме рядко, но почти винаги по празнични поводи. Идеята на лекцията Вино с мехурчета е да покаже, че то би могло да се превърне в постоянен спътник на преживяванията ни. Неговата лекота и ефирност са идеални за всеки повод и съвсем не е задължително цената да бъде смущаващо висока.

Освен за най-широката публика, Divino.Taste предлага в програмата си и интересни възможности за прохождащите в областта на виното. Курсът Запознай се с виното с лектор Вили Гълъбова има за цел да открехне вратите към необятния свят на тази напитка. Ще научите повече за това как се прави вино и кои са основните винени сортове; каква е разликата между новия и стария свят.

Повече подробности и информация за записване може да намерите на DiVino.Taste 2013 Програма

Източник: divino.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Няма оценки

Тагове

Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Излезе брой 9 на DiVino Magazine!, Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия - лято 2018, Как да съхраним своето вино?, Пекин става световна столица на виното през 2018 г., Bergule Viognier 2012 - Villa Melnik, Защо да изберем българското вино ?, Червено, бяло, розе, пенливо - кое вино е най-полезно, Зелено вино, Divino magazine - Брой 4, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, К7 Каберне Совиньон 2013 - Балар / K7 Cabernet Sauvignon 2013 Balar, WIFO или за виното и храната с вдъхновение, Discover.Vino Северна Италия, Aplauz - Мелник 55 Резерва 2011 Вила Мелник, Депардийо пиел по 14 бутилки вино на ден, 55 са отличените български вина на DWWA 2016, БУРГАСКИ ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО 2015, Rose 2015 - Spiritus Sanctus, Schalkenbosch Edenhof - Pinotage 2015, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, Винобалканика 2014 събира вина от Черноморието и Балканите, Cattleya Sauvignon Blanc & Chardonnay 2015 - Angelus Estate, Riverside Мускат Отонел 2013 Винарска изба "Манастира", Какво е тероар ?, Debut Rose Cabernet Sauvignon 2014 - Via Verde, От вълшебно грозде до чудотворно вино, Черга Розе 2012 Домейн Менада, Red Cuvee 2013 - Villa Yustina, Винарна Свищов, K7 2015 - Balar Wines, DiVino.Taste представя: какво ни очаква през новия европейски програмен период, Започна обратното броене до DiVino.Taste 2016, Коркът остава във виното, Българското вино: по-малко, по-добро, по-скъпо

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове