Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българската Санта Сара вече си има своя винарна

Българската Санта Сара вече си има своя винарна

СПОДЕЛИ


От Вили Гълабова

Санта Сара вече не е на колела! Това разказа собственикът й Ивайло Геновски на дегустация в софийския ресторант Капитан Кук. Тя е част от голямото му национално турне по повод отварянето на новата винарна в село Горица, община Поморие.

Бяхме свикнали вече повече от 10 години да мислим за винарната като уникална мобилна база от три каравани с ултрамодерно оборудване, която се приютяваше ту в гаража, ту в стария двор на някой винпром, но неизменно близо до лозята, от които подбираха гроздето си. Днес винарското имение Санта Сара притежава 400 дка. земя в село Горица, на около 15 км от Слънчев бряг, където пуска корени на този етап само малката красива винарната, а скоро това ще се случи и с новите лозя, които Иво планира да засади в имението си. Санта Сара е позната на българския винен пазар от 2001 и от самото начало получава признанието на националната и международна публика като производител на малки серии изключително качествени вина. Вината Бин и Приват неизменно са в челните класации на най-добрите български вина.

Най-новото от Санта Сара ще бъде представено по време на DiVino.Taste 2013. Най-големият форум за българско вино ще се проведе на 16 и 17 ноември в зали 6 и 8 на НДК в София.

Източник: divino.bg

Ивайло ГеновскиВинарна Санта Сара


Използвани са материали от karieri.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Винарна Свищов, Арт салон Любов и вино 2016 от 28 януари, Вино и красота на Августиада 2016, Как да съчетаваме пица и вино, Пресконференция - шести Балкански винен фестивал 2017, Над 600 вина от 60 изби ще бъдат предствени по време на Балканския международен винен фестивал, Syrah 2013 - Bratanov, Как да сервираме и консумираме бяло вино?, Обзор на Августиада 2015, Продукти Винарска изба Манастира, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, Вино с марката Шалкенбош, Голямата пролетна дегустация - SPRING WINE TASTING, Приключения по пътя на божолето, Три аржентински вина от малбек, Cabernet Franc 2013 - Gulbanis Wine, Yamantiev’s Viognier Single Vineyard 2012, София отново стана столица на българското вино с DiVino.Taste 2015, 50 винарски изби в надпревара за приза „Златен ритон“, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Creative wine arts - част 1, Китайски винен тигър, Discover.Vino представя специалните вина!, Живко Енчев - Виното рано или късно се превръща в начин на живот..., LEGIO I Sauvignon Blanc 2014 - Винарна Свищов, Красимир Коев: Цената на виното няма да се увеличи заради дъждовете, Leva Shraz reserve 2013 - Винекс Славянци, Катаржина Естейт и Вила Юстина са първите носители на наградата „Златната изба на България“ за 2015 г., Чаши за вино, Новият бр. 76 на сп. Меню е вече на пазара, Бутилиране на вино в домашни условия, Змийско вино спира косопада, вдига самолета, Виното и България, Discover.Vino Южна Америка – 08 октомври 2015, По-сухо? По-леко? Как да избера вино по мой вкус?

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове