Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българската Санта Сара вече си има своя винарна

Българската Санта Сара вече си има своя винарна

СПОДЕЛИ


От Вили Гълабова

Санта Сара вече не е на колела! Това разказа собственикът й Ивайло Геновски на дегустация в софийския ресторант Капитан Кук. Тя е част от голямото му национално турне по повод отварянето на новата винарна в село Горица, община Поморие.

Бяхме свикнали вече повече от 10 години да мислим за винарната като уникална мобилна база от три каравани с ултрамодерно оборудване, която се приютяваше ту в гаража, ту в стария двор на някой винпром, но неизменно близо до лозята, от които подбираха гроздето си. Днес винарското имение Санта Сара притежава 400 дка. земя в село Горица, на около 15 км от Слънчев бряг, където пуска корени на този етап само малката красива винарната, а скоро това ще се случи и с новите лозя, които Иво планира да засади в имението си. Санта Сара е позната на българския винен пазар от 2001 и от самото начало получава признанието на националната и международна публика като производител на малки серии изключително качествени вина. Вината Бин и Приват неизменно са в челните класации на най-добрите български вина.

Най-новото от Санта Сара ще бъде представено по време на DiVino.Taste 2013. Най-големият форум за българско вино ще се проведе на 16 и 17 ноември в зали 6 и 8 на НДК в София.

Източник: divino.bg

Ивайло ГеновскиВинарна Санта Сара


Използвани са материали от karieri.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Chardonnay 2015 - Spiritus Sanctus, 100 милиона литра повече ново вино през тази година, Four Friends Rose - 2013, Насладете се на живота с новата книга на Gourmet Publishing, С дъх на рубин под Трихълмието, Мидалидаре Естейт, Виното като любовник, Discover.Vino представя вината на Южна Франция, Българските независими лозаро-винари с достойно представяне в Лондон, Мидалидаре Естейт, Защо да хапваме грозде, 10 причини да станете любител на виното, Виното не вреди на бременността, Domaine Bessa Valley отбелязва празника на виното Трифон Зарезан, Пет дни бизнес, атракции и дегустации в Международен панаир Пловдив, Виното като любовник, Презентации и майсторски класове на Discover.Vino World 2017, Една чаша вино е равна на един час във фитнеса. И още 11 причини защо да пием божествената напитка, Divino magazine - брой 1, За виното – с любов ...и още нещо, КАК ДА ОХЛАДИТЕ ВИНО ЗА 20 МИНУТИ, Тероар - еп.1, Продукти на Винарска изба "Ямантиев" - Селекция, Новите вина на Spiritus Sanctus за 2017, 24 уникални подаръка за любителите на вино, Вино с образа на Хитлер смути норвежки туристи в Италия, Бордо на опашка за наши бъчви, Държавите, които пият най-много вино и къде е България?, Rose - 2016 Orbelia Winery, Meandra 2012 - Domain Marash, Aplauz - Каберне Совиньон Резерва 2012 Villa Melnik, Пето издание на Винобалканика 16 - 18 април, 2015 г. Велико Търново, Вино с марката Шалкенбош, За пети път София ще се превърне в Балканска столица на виното V юбилейно издание на БАЛКАНСКИЯ ВИНЕН КОНКУРС И ФЕСТИВАЛ 2016, Българските сортове са акцент в програмата на Divino.Taste

BGtop.net BulgarianTOP.com Sait1.com БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове