Реклама

Йерархия на статиите

Статии » Култура на виното » Българската Санта Сара вече си има своя винарна

Българската Санта Сара вече си има своя винарна

СПОДЕЛИ


От Вили Гълабова

Санта Сара вече не е на колела! Това разказа собственикът й Ивайло Геновски на дегустация в софийския ресторант Капитан Кук. Тя е част от голямото му национално турне по повод отварянето на новата винарна в село Горица, община Поморие.

Бяхме свикнали вече повече от 10 години да мислим за винарната като уникална мобилна база от три каравани с ултрамодерно оборудване, която се приютяваше ту в гаража, ту в стария двор на някой винпром, но неизменно близо до лозята, от които подбираха гроздето си. Днес винарското имение Санта Сара притежава 400 дка. земя в село Горица, на около 15 км от Слънчев бряг, където пуска корени на този етап само малката красива винарната, а скоро това ще се случи и с новите лозя, които Иво планира да засади в имението си. Санта Сара е позната на българския винен пазар от 2001 и от самото начало получава признанието на националната и международна публика като производител на малки серии изключително качествени вина. Вината Бин и Приват неизменно са в челните класации на най-добрите български вина.

Най-новото от Санта Сара ще бъде представено по време на DiVino.Taste 2013. Най-големият форум за българско вино ще се проведе на 16 и 17 ноември в зали 6 и 8 на НДК в София.

Източник: divino.bg

Ивайло ГеновскиВинарна Санта Сара


Използвани са материали от karieri.bg

Оценки

Оценяването е достъпно единствено за потребителите.

Влезте в акаунта си или се регистрирайте за да можете да давате оценки.

Отличен! Отличен! 100% [1 Гласувал]
Много добър Много добър 0% [Няма гласували]
Добър Добър 0% [Няма гласували]
Среден Среден 0% [Няма гласували]
Слаб Слаб 0% [Няма гласували]

Тагове

Български совиньон блан, реколта 2012, Розето и модата, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино, Угощението на Бабет и други анекдоти на съдбата от издателство Гурме, България може да бъде известна не само с ракия и вино, Създадоха първото в света вино, ароматизирано с кола, Aplauz - Мерло Резерва 2010 Вила Мелник, 40 кукери и гайдари ще разтресат Пловдив на Дионисиевото шествие за „Винария“, Най-добрите дестинации за винен туризъм в света за 2014, Шестия Балкански винен конкурс и фестивал 2017 стартира с много силна програма, Queen Elena Cuvee 2012 Maryan Winery, Винарна "Малката звезда", Добра година за винопроизводителите, Бял коняк и екзотични напитки сред изненадите на Международната изложба „Винария 2018“, Звукът на виното, Казанлък - столица на виното „Розе", Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки се състезават за Златен ритон на ВИНАРИЯ 2017, Агнешко: с розе или червено?, Готвим бъдещето с GastronomiX 2016 9-11 ноември, София, Интер Експо Център, СИХРЕ, Дебютантите от „Винария 2017“ с престижни отличия и бутикови вина, Цените на виното по света, С какво вино е подходящо да готвим, Ветеранът актьор Жерар Депардийо се снима във френски филм който се сравнява с хитовия "Отбивки"., Zitara Sauvignon Blanc "Four Friends" 2014, Фестивал вино и храна - Варна 2015 г., Близо 45 000 посетители събра мегафорумът за агробизнес, вино и храни в Пловдив, Вили Гълъбова - интервю за winebg.info, Валядолид става световна столица на виното за 3 дни, Чушки със сирене - с какво вино да ги комбинираме?, Terra Tangra Algara Merlot & Syrah 2012, Франция стана световен шампион на сляпа дегустация на вино, Wine Folly нова книга от издатеслство Гурме, Wine & Food Festival - Варна 22 - 24 април 2016, Винарски изби се превръщат в туристически атракции, За пръв път от години има баланс между търсене и предлагане на вино

BGtop.net БГ чарт BGtop100 BgTop100.net Линкове